Wat zit er in mijn luiertas?

16 februari 2016

Ik zie op andere mamablogs of in tijdschriften regelmatig de rubriek ‘Wat heeft zij in haar luiertas?’ voorbij komen. En bij het zien van de mooie, gestyleerde plaatjes, schone tassen en nette inhoud, doemt bij mij dan onmiddelijk de vraag op: ‘Gebruikt de moeder deze tas echt?!’ Want die van mij ziet er serieus anders uit. Van binnen én van buiten. Omdat het altijd leuk is om in andermans zaken te neuzen, presenteer ik jullie daarom mijn luiertas. De ongecensureerde versie! Ziet jouw tas er ook zo uit? Of ben ik gewoon een slonzige moeder van twee kleine viespeukjes? En wat sleep jij allemaal mee voor je kinderen?

De inhoud

Vinden mannen dat vrouwen veel rotzooi met zich meeslepen? Dan moeten ze eens naar hun kleine spruit kijken. Een baby, die heeft pas een shitload aan bagage. Zelfs als ze ouder worden en niet meer bij iedere luierwissel een schone romper of zelfs hele nieuwe set kleding nodig hebben en de (borst)voeding ontgroeid zijn, dan blijft er nog een héleboel over. Getuige de inhoud van mijn tas. luiertas, baby, inhoud, meenemen, deur, uit, weg, gaan, uitje, wat, neem, mee, kinderen, dreumes, peuter, kleuter, luiers, billendoekjes, flessen, kolf, melkpoeder, melkpoederdoosje, luiermatje, verschoonmatje, extra, kleding, knuffel, fototoestel, drinke

Luiers

Minimaal twee! Hoe kort je ook weg bent. Kinderen poepen het allerliefst een kakelverse luier vol. Die van mij in ieder geval…

Billendoekjes

Met reisverpakking sinds die krengen mijn tas geruïneerd hebben. (Zie je al die vlekken?!) Maar het is ze vergeven. Vieze vingers, snotneuzen, een natte schommel, een geplette banaan die vastgekoekt zit aan de voering van mijn tas (vlek!), een plakje worst uit de supermarkt dat in mijn hand uitgekotst wordt; ze hebben me al in zoveel hachelijke situaties uit de brand gered. Ik kan niet meer zonder!

Vaseline

Mijn kraamverzorgsters zworen hier allebei bij. En sindsdien ben ik ook fan. Hoe kwetsbaar je kleintjes huid ook is, je kunt vaseline altijd gebruiken want het irriteert nooit. En het is niet alleen een ideaal middel tegen luieruitslag, je kunt het ook op ruwe wangetjes smeren. Of op je eigen handen of lippen. Lekker multifunctioneel!

Verschoningsmatje

Want verschoonplekken onderweg zijn niet schoon. Je legt je kind met zijn blote billen toch het liefst op iets van jezelf.

Eten & drinken

Ik heb altijd iets te eten (vlek!) en drinken (vlek!) voor de kinderen mee. Soms is een banaan of krentenbol mijn redding in de supermarkt als Charlie er ineens geen zin meer in heeft.

50 cent

Op de foto is het één munt, maar in de praktijk zijn het er minstens drie. In een bomvolle tas graai je altijd mis. En als je dreumes je aan je ene hand de supermarkt al in trekt en je de boodschappentassen in je andere hand hebt, wil je niet uren hoeven zoeken naar het muntje voor de boodschappenkar.

Beer

Finn kan gewoon niet zonder deze leukerd.

Zakdoek

Omdat kinderen nu eenmaal chronisch verkouden zijn.

Mama musthaves

De paar dingen die ik voor mezelf mee zeul: handcrème, een zanderig spiegeltje en lippenbalsem die mijn jongens – zoals je kunt zien – ook graag gebruiken.

Troep

Finn en Charlie zijn kleine verzamelaars; van takken, schelpen tot bladeren. Alles verdwijnt in mijn tas. En dus zwerft er altijd een hoopje zand, kruimels en een verdwaalde rozijn onderop de bodem. Heel fijn!

Ben ik nog wat vergeten? Want ook dat gebeurt me regelmatig!

Rare vieze woorden zeggen
Als je kind soms stopt met ademen

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter