Gratis magazine voor nieuwe basisschoolouders

21 augustus 2017
Voor het eerst naar school tip: Gratis Magazine Vier!

Morgen openen de eerste basisscholen van Nederland alweer de deuren. De vakantie zit erop voor midden Nederland en niet veel later ook voor ons. Finn is er al best mee bezig en zelfs een beetje zenuwachtig. Na twee jaar lang kleuteren in hetzelfde lokaal bij dezelfde juffen, moet hij zich binnenkort een deur verder melden in groep 3 bij een nieuwe juf. Maar helemaal spannend is het als je voor het eerst naar school gaat! Ik weet nog goed hoe leuk, spannend, gek en toch ook wel een beetje emotioneel ik het vond toen Finn kleuter werd. Een grote verandering, ook voor mama’s. Begint jouw kindje nu binnenkort ook aan zijn of haar schoolcarrière, dan heb ik een leuke tip die je bij deze stap helpt én laat lachen. Het gratis magazine Vier!, speciaal voor nieuwe basisschool ouders gemaakt door Bracha van Doesburgh en Sofie van den Enk, waarin zij met de billen bloot gaan door blunders, onzekerheden en tips te delen met collega-jonge-ouders. 

Alle basisschool issues komen aan bod

In Vier! beantwoorden Bracha en Sofie met hulp van experts vragen als ‘Waarom vertelt mijn kind niks als hij uit school komt?’ en ‘Hoe voorkom ik dat het afscheid iedere dag zo’n drama is?’. Bekende ouders delen hun gênante momenten en kinderen vertellen over hun schooldag in het tijdschrift. Ook behandelen pedagogen, kleuterjuffen en psychologen onderwerpen als ‘Hoe gaat het als mijn kind nog niet zindelijk is op de eerste schooldag?’ en ‘Wat kan ik doen als mijn kind geen klik heeft met de docent?’. Fijne tips, herkenbare onderwerpen en uitleg op vragen waar je misschien al een tijdje mee rond loopt, maar nog geen antwoord op hebt. Bracha en Sofie: “Als je kind vier wordt, sta je aan de vooravond van de grootste verandering van je leven sinds de kraamtijd. Wij wilden iets maken waar ouders zich in herkennen, waar ze om kunnen lachen en waar ze iets van opsteken. Kortom: een magazine waar ouders waarvan hun kind voor het eerst naar school gaat écht iets aan hebben.”

‘Lees ook: Voorbereiding tips voor de basisschool.’

Gemaakt samen met Edukans

Voor het eerst naar school tip: Gratis Magazine Vier!Vier! is gemaakt in samenwerking met Edukans. Bracha en Sofie zijn ambassadeurs voor de ontwikkelingsorganisatie voor onderwijs. “We willen met dit magazine ook heel graag Edukans in de spotlights zetten. Juist als je ziet dat je eigen kind de kans krijgt om zich te ontwikkelen en te leren, alle kansen uit het leven te halen, voel je hoezeer je dat alle ouders ter wereld gunt. Omdat er nog veel te veel plekken zijn in de wereld waar dit niet lang, niet goed, of helemaal niet lukt, leveren wij een bijdrage aan het belangrijke werk van Edukans.”

Gaat jouw kindje binnenkort ook voor het eerst naar school? Magazine Vier! is gratis aan te vragen via www.edukans.nl/vier.

 

 

 

Lucy's eerste week op de kleuterschool
Interactief houten speelgoed van Marbotic

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter