Surprise! Een magische tover tekening maken op keukenrol

24 december 2020
Surprise! Een magische tover tekening maken op keukenrol

Dit is echt een super leuk experiment voor kinderen. Je maakt twee tekeningen op velletjes keukenrol. Daarna leg je ze in het water en – surprise! – moet je dan eens kijken wat er gebeurt. Echt magisch! Ik maakte voor Oud & Nieuw zo’n magische tover tekening en laat je zien hoe het moet. Maar je kunt in plaats van vuurwerk natuurlijk ook allerlei anderen dingen tekenen, zoals regenbogen, zonnetjes, gekleurde bloemen etc. Deze truc werkt voor iedere tekening.

Wat heb je nodig voor het maken van een magische tekening?

  • Twee vellen keukenrol aan elkaar vast
  • Stiften
  • Bak of kom met een dun laagje water, groot genoeg om je keukenrol plat in neer te leggen. Ik vulde de bakplaat uit de oven met wat water, omdat mijn schalen niet groot genoeg zijn. Dat werkt ook heel goed.
‘Lees ook: Hapjes Oud en Nieuw – 15 Bijzondere hapjes voor Oudejaarsavond.’
Surprise! Een magische tover tekening maken op keukenrol
Zo ziet de tekening eruit voordat hij het water in gaat.

Inspiratie voor het maken van een magische tekening
In plaats van vuurwerk kun je natuurlijk ook andere tekeningen maken. Lukt het je niet om zelf wat leuks te verzinnen? Zoek dan op internet op de zoekterm ‘Kitchen roll drawing’ en je komt nog veel meer leuke voorbeelden van magische tekeningen tegen.

De magische tekening maken

  1. Pak twee vellen keukenrol, maar laat ze wel aan elkaar vast zitten.
  2. Op het rechter vel teken je met zwarte stift huizen of iets anders wat je mooi vindt. Schrijf er eventueel een tekst bij, zoals ‘Happy New Year’.
  3. Dan draai je de vellen keukenrol om, zodat de tekening met de huisjes naar beneden ligt. En dan teken je op het lege vel keukenrol vuurwerk of je gebruikt je eigen creativiteit.
  4. Vouw de keukenrol dan dubbel met de huisjes tekening bovenop. En dan leg je de velletjes papier recht in het water. En moet je kijken wat er dan gebeurt! Het vuurwerk komt ineens tevoorschijn. Wauw, magisch! Geniet van het moment, want het water zorgt er ook voor dat de inkt uiteindelijk helemaal oplost, dus binnen een minuut is de tekening compleet verdwenen.
Surprise! Een magische tover tekening maken op keukenrol
De inkt van de tekening lost in het water op en laat de tekening al snel verdwijnen, dus geniet van het magische moment.

Mocht jij nou ook zo’n tover tekening gaan maken, dan zijn wij super benieuwd naar het eindresultaat! Dus als je het leuk vindt, kun je dat met ons delen door bijvoorbeeld een foto of video te posten op Facebook en/of Instagram waarin je Lady Lemonade tagt. We zijn altijd super benieuwd naar jullie creaties!

‘Lees ook: Knutselen met papier – 20 toffe maar simpele knutselideeën voor kids.’

Meer knutsel inspiratie

Op ons blog vind je behalve deze magische vuurwerk tekening nog veel meer leuke knutsels. Zo vind je hier op ons blog nog meer leuke ideeën voor Oud & Nieuw. En hier vind je al onze andere knutseltips & inspiratie. Verder moet je vooral ons YouTube kanaal in de gaten houden, want daar komt minimaal één keer per week een creatieve video online. Abonneer je hier (gratis) op ons YouTube kanaal en je mist helemaal niks meer van ons.

Surprise! Een magische tover tekening maken op keukenrol
Vuurwerk slijm maken voor Oud & Nieuw
Breekbrood maken | Het recept voor een heerlijk Kerst breekbrood

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter