Leuk! Koelkast magneten maken van zoutdeeg

29 oktober 2017
Leuk! Koelkast magneten maken van zoutdeeg

Mijn peuter en kleuter vinden het geweldig om van zoutdeeg figuren te maken. En dan vooral omdat ze deze – als ze eenmaal afgebakken zijn – kunnen bewaren. Terwijl hun klei creaties na het boetseren weer terug de potjes in moeten. Toen ze laatst weer een aantal van die prachtexemplaren gemaakt hadden, wilden we ze mooi neerzetten, maar dat lukte niet. En ze plat neerleggen zorgde er weer voor dat we er nauwelijks naar konden kijken. Toen bedacht ik dat het leuk zou zijn als je de zoutdeeg figuren zou kunnen ophangen. Een beetje lijm en een magneetje op de achterkant bleken daarvoor de perfecte oplossing. En zo maakten we onze eerste koelkast magneten van zoutdeeg. Kunstwerken om hun kunstwerken voortaan mee op te hangen. Ze kleven aan de koelkast, aan de verwarming en aan het magneetbord. En ze zijn ook erg leuk om aan iemand cadeau te doen. De magneten maken is super simpel, maar zo leuk. Kijk maar!

Wat heb je nodig?

‘Lees ook: DIY: Dieren magneten.’

De magneten maken

  1. Verwarm de oven voor op 75 graden en maak het zoutdeeg.
  2. Vorm van het deeg figuren die je mooi vindt. Je kunt ze uit het deeg snijden, maar ook koekvormpjes gebruiken om de vormpjes mee uit te steken. Ik maakte een wolkje, zonnetje en een regenboog van gerolde slierten zoutdeeg.
  3. Bak je figuren af in de oven. Afhankelijk van de dikte van je vormpjes kost dit ongeveer een uur. Als het deeg helemaal hard is, zijn je zoutdeeg figuren klaar.
  4. Verf je vormpjes als ze helemaal afgekoeld zijn.
  5. Plak tot slot een magneetje aan de achterkant van je figuur. Nog even de lijm laten drogen en je magneet is klaar!
‘Lees ook: Leuk! Zelf glitter slijm maken met maar 2 ingrediënten uit je keukenkastje.’

Tip!

Vind je onze DIY en knutsel ideeën leuk en wil je er nooit meer één missen? Abonneer je dan op ons YouTube kanaal. Daar zetten we iedere week een nieuwe creatieve video online.

Last minute een Sinterklaas surprise maken? Deze is bijna kant en klaar!
De Xenos tipi tent: inspiratie om hem te pimpen & tof aan te kleden

Dit vind je misschien ook leuk

1 Reactie

  • Reply evelien 4 maart 2019 at 9:57 pm

    Super leuk! Welke verf moet ik gebruiken voor de koelkast magneten?

  • Laat een reactie achter