Vakantie Malaga | De leukste bezienswaardigheden in en rondom Malaga!

1 september 2021
Vakantie Malaga | De leukste bezienswaardigheden in en rondom Malaga!

Ga je naar Malaga in Spanje, dan ga je een heerlijke vakantie tegemoet. De stad ligt pal aan de Middellandse Zee, wordt omringd door een adembenemende natuur en heeft een bruisend en hip stadshart. Alle ingrediënten dus voor een te gekke en afwisselende trip. Plus er heerst een heerlijk Mediteraans klimaat met meer dan 300 dagen zon waardoor je het hele jaar kunt vliegen naar Málaga. Wij geven je de leukste uittips en vertellen welke bezienswaardigheden in en rondom Malaga je zeker niet mag missen!

De leukste Malaga tips & bezienswaardigheden

Fort Alcazaba & het Romeinse theater

Alcazaba is één van de bezienswaardigheden die je gezien moet hebben als je op vakantie gaat naar Malaga. Het oude Moorse fort bestaat uit een wirwar van smalle gangen, krappe poortjes, bochten en muren die bedoeld waren om indringers te verwarren. Achter de buitenste muren vind je prachtige tuinen met fonteinen en romantische doorkijkjes tussen rijk versierde zuilen. En in het binnenste gedeelte van het fort vind je het paleis. Maar het mooiste is misschien wel het fantastische uitzicht vanaf de vestingsmuren over de historische stad, haven, boulevard en de zee. In zo’n 30 minuten loop je naar boven, maar je kunt ook de lift nemen. Combineer je bezoek aan dit fort met Teatro Romana. De ruïne van dit Romeinse amfitheater ligt tegen Alcazaba aan en is het oudste monument van Malaga. ‘s Avonds is het prachtig verlicht en in de zomer worden er nog wel eens voorstellingen gegeven. Open: ma t/m za van 9:00-13:00 uur en 16:00-18:00 uur. En op zon- en feestdagen van 9:00-13:00 uur. Prijs: €3,50 voor Alcazaba (€5,50 in combinatie met een entreeticket voor kasteel Gibralfaro). Teatro Romana kun je gratis bekijken.

‘Lees ook: Actieve vakantie met kids | Dit zijn de leukste Europese bestemmingen!
Vakantie Malaga | De leukste bezienswaardigheden in en rondom Malaga!

Street Art bezienswaardigheden in Malaga

In Soho district, de hipsterwijk van Malaga, vind je de bezienswaardigheden gewoon op straat. In de voormalige achterbuurt net achter de boulevard en op een paar honderd meter van Larios, de belangrijkste winkelstraat van de stad, vind je namelijk heel veel street art. De overheid gaf de buurt een flinke kapitaalinjectie voor een opknapbeurt; gevels werden gerestaureerd en een aantal internationaal bekende kunstenaars werd betaald om de buurt te beschilderen. Het Malaga Arte Urbano Soho project (MAUS). Zo vind je er een gevelgrote afbeelding van een vrouw door de Amerikaan Frank Shepard Fairey ‘Paz y Libertad’; vrede en vrijheid. Een even zo grote cartoon van een gevechtspiloot door de Londenaar Dean Stockton, beter bekend als D*Face. En reusachtige zwart-wit dieren, zoals een kameleon en das van de Belgische kunstenaar Roa. In deze gids vind je de locaties van alle kunstwerken. Maar het leukste is om in Soho rond te lopen en je te laten verrassen.

Naar het strand

Malaga telt maar liefst 15 verschillende stranden. Een mooie afwisseling op alle bezienswaardigheden. Het bekendste is het populaire stadsstrand La Malagueta dat op loopafstand ligt van het centrum. Je vindt er verschillende Chiringuito’s; strandtenten waar je iets kunt drinken, eten of een ijsje kunt kopen. De ideale plek om een shopdag af te sluiten. Voor een echte stranddag zouden wij een mooier & rustiger strand opzoeken. Zoals bijvoorbeeld Playa de la Misericordia dat vooral door de Malagueños zelf wordt gebruikt. Het lange en brede zandstrand heeft een blauwe vlag. En op de boulevard vind je een aantal speeltoestellen voor kinderen en aan het einde van de boulevard is er zelfs een klein waterparkje. Of rijd met de auto 20 minuten richting Torremolinos.

Vakantie Malaga | De leukste bezienswaardigheden in en rondom Malaga!

Picasso museum

De kunstenaar Picasso is de meest bekende Malagueño. Hij woonde zijn eerste tien levensjaren in de stad. Zijn geboortehuis staat aan de Plaza de la Merced, recht achter het standbeeld van Picasso. En het is leuk om het huis en de omgeving te zien waar Picasso is opgegroeid en waar hij begon met tekenen en schilderen. Daarna kun je doorlopen naar het Picasso Museum dat gevestigd is in het mooie Palacio Buenavista. De vaste tentoonstelling van het museum bestaat voor een groot deel uit familiebezit en laat vooral werken van de eerste en laatste periode van de kunstenaar zien. De collectie is veelzijdig met schetsen, schilderijen en beelden. Veel kunstwerken zijn misschien minder bekend bij het grote publiek, maar desondanks blijft de collectie erg bijzonder. Open: dagelijks van 11:00-19:00 uur in juli en augustus, tot 17:00 uur van november t/m februari en tot 18:00 uur in september, oktober en maart t/m juni. Prijs: €9,- voor de Picasso tentoonstelling en €12,- als je ook de aanvullende tentoonstelling wilt zien.

Vakantie Malaga | De leukste bezienswaardigheden in en rondom Malaga!

Wandelen in El Torcal de Antequera

Wie houdt van de natuur, moet zeker naar El Torcal de Antequera, een spectaculair natuurpark in de omgeving van de stad Antequera en vlakbij Malaga. El Torcal is een bijzonder natuurfenomeen dat zo’n 60 miljoen jaar geleden gevormd werd, toen Andalusië nog onder het zeewater lag. De bodem werd omhoog gedrukt doordat Afrika tegen Europa botste en regenwater dat miljoenen jaren langs de ontstane kalkrotsen sijpelde, vormde het karstlandschap zoals het nu is. De merkwaardige, futuristische en grillige rotsformaties zien eruit als platte, op elkaar gestapelde stenen. Daarom wordt het ook wel het pannenkoek gebergte genoemd. Je kunt er prachtige wandelingen maken. Er zijn drie routes van 1,5 km, 2,5 km en 4,5 km die vertrekken vanuit het bezoekerscentrum. En houd onderweg je ogen open voor fossielen; omdat El Torcal ooit onder de zeebodem geeft gelegen kom je die op verschillende plekken tegen. Met name ammonieten. Open: El Torcal de Antequera is 24/7 en iedere dag van het jaar te bezoeken. Prijs: gratis.

‘Lees ook: Zweden met kinderen – Onze onvergetelijke rondreis door Dalarna.’
Vakantie Malaga | De leukste bezienswaardigheden in en rondom Malaga!

Ritje in het reuzenrad van Malaga

Deze bezienswaardigheid in Malaga moet je skippen als je hoogtevrees hebt. Maar laat jij je door een beetje hoogte niet afschrikken, dan moet je zeker een ritje maken in dit reuzenrad dat achter het busstation bij de haven staat. Het reuzenrad is ongeveer 70 meter hoog en biedt een fantastisch uitzicht over de haven en het gebied van Plaza de la Marina tot de kathedraal en Gibralfaro. In de gondels met airconditioning is plek voor acht personen en een ritje duurt 15 minuten. Open: Je kunt dagelijks een rondje maken van 11.00-00.00 uur. Prijs: €10,- voor volwassenen, €6,- voor kids tot 120 cm. Kinderen tot 80 cm zijn gratis.

Vakantie Malaga | De leukste bezienswaardigheden in en rondom Malaga!

Mercado de Atarazanas

Het perfecte adres om lekkers te halen tijdens je vakantie in Malaga is de Mercado de Atarazanas. Het is de grootste overdekte versmarkt in het stadscentrum en de plek waar alle Malagueños hun verswaren inslaan. Een levendige plek om doorheen te lopen. Het industriële pand met glazen dak, metalen bogen en een schitterend glas-in-loodraam ansich is al indrukwekkend. En onder het dak bevinden zich drie hallen; één met verse vis, één voor vlees en één met fruit en groente. Tussen de marktkraampjes door kom je barretjes tegen waar je verse tapas kunt eten en een drankje kunt doen. De place to be om de Spaanse sfeer en gerechten te proeven. Open: ma t/m za van 8:00-14:00 uur. De terrassen en barretjes blijven vaak wat langer open. Prijs: gratis.

Vakantie Malaga | De leukste bezienswaardigheden in en rondom Malaga!

Dagje Ronda

Ook een leuk dagje weg is Ronda, één van de mooiste en opvallende stadjes van Andalusië in de provincie Malaga. En dat komt door de locatie. De witte stad is namelijk bovenop een rots gebouwd en wordt in tweeën gesplitst door een diepe kloof. Daarover zijn drie verschillende bruggen gebouwd, waarvan de 98 meter hoge Puente Nuevo, de bekendste en meest indrukwekkende is. Dé belangrijkste bezienswaardigheid van de stad. Als je deze brug over gelopen bent, kom je uit op het centrale plein Plaza de España waar het oude stadhuis gevestigd is. Een stukje verderop vind je het Plaza de Toros met de stierengevecht arena Real Maestranza, één van de oudste in Spanje. Een indrukwekkend gebouw met museum waar je meer over de stierengevecht cultuur te weten kunt komen. Ronda heeft ook een gezellig centrum waar je lekker kunt shoppen of neerstrijken op een terrasje en een heerlijk park, Alameda del Tajo. Vanaf het park heb je een mooi uitzicht over het lager gelegen landschap. Wat ons betreft een must-do uitje als je op vakantie naar Malaga gaat.

Vakantie Malaga | De leukste bezienswaardigheden in en rondom Malaga!

Malaga Cathedral

De kathedraal van Malaga is één van de meeste in het oog springende bezienswaardigheden van Malaga. Vanuit bijna ieder deel van de stad zie je de torens van de kerk boven de rest uittorenen. De kathedraal ligt aan het sfeervolle en toeristische plein Plaza del Obispo. Het duurde maar liefst 200 jaar om het te bouwen en eigenlijk is de kathedraal nog steeds niet af. Geldgebrek zorgde er in 1782 voor dat de bouw stil kwam te liggen, waardoor het nog steeds een boog en een toren mist. Daarom wordt de kathedraal ook wel ‘La Manquita’ genoemd; de éénarmige of manke dame. Maar desondanks is de kerk van binnen en buiten erg indrukwekkend. Er zijn verschillende stijlen te zien; Gotisch, Barok en Renaissance. En je kunt ook het dak bezoeken, vanwaar je een prachtig uitzicht hebt over de stad. Open: werkdagen van 10:00–20:00 uur, zaterdag: 10:00-18:30 uur en op zon- en feestdagen 14:00–18:30 uur. Prijs: €6,-. Gratis op ma t/m do van 9:00-10:00 uur.

‘Lees ook: Wat moet je meenemen op vakantie? De ultieme paklijst voor een gezin.’
Vakantie Malaga | De leukste bezienswaardigheden in en rondom Malaga!

Espetos de Sardinas eten in Malaga

Een andere must-do tijdens je vakantie in Malaga is Espetos de Sardinas eten. Langs de stranden kun je er niet omheen; in met zand gevulde bootjes woekeren vuurtjes waarnaast spiesen met sardientjes staan. De vers gegrilde sardines met zeezout werden vroeger door de vissers gegeten wanneer hun werkdag erop zat. En toen één van hen, Miguel Martinez Soler, zijn eigen openlucht barretje op het strand opende werd de Espetos ook bekend bij het grote publiek. Stierenvechters, mensen uit de danswereld, en andere bekendheden konden de visspiesen en het sfeertje er omheen erg waarderen. En zelfs de koning kwam een spies bij hem proeven. Sindsdien zijn de Espetos een begrip in Malaga en omstreken.

Vakantie Malaga | De leukste bezienswaardigheden in en rondom Malaga!

Castillo Gibralfaro

De hoogste bezienswaardigheid van Malaga is Castillo de Gibralfaro. De top van het kasteel ligt op 130 meter hoogte, even boven het fort van Alcazaba op de Gibralfaroberg. Via steile, maar goede voetpaden kun je in zo’n 20 minuten van de voet van de berg naar het kasteel lopen. Er rijdt ook een bus. In het kasteel is een klein museum met kleding van soldaten en er staat een maquette van Malaga tijdens de Moorse overheersing. En je kunt over de verdedigingsmuren lopen met als beloning een wijds en prachtig uitzicht over de stad; de haven, de stierengevecht arena en de zee. Op de parkeerplaats voor het kasteel staat een kleine kiosk en binnen de kasteelmuren is een tentje waar je iets kunt eten en drinken. Open: in de zomer van 9:00-20:00 uur en in de winter van 9:00-18:00 uur. Het kasteel is gesloten op 24, 25 & 31 december en 1 januari. Prijs: €3,50 en €5,50 als je het kasteel combineert met een bezoek aan Alcazaba.

Vakantie Malaga | De leukste bezienswaardigheden in en rondom Malaga!

Parque de la Alameda

En de laatste tip in dit rijtje bezienswaardigheden in en rondom Malaga is het Parque de la Alameda of simpel gezegd ‘El Parque’. Door dit stadspark van Malaga, dat je vindt tussen het centrum en de haven, moet je tijdens je vakantie zeker een wandelingetje maken. Het is een prachtige en rustige oase vol mooie exotische bomen en planten, fonteinen en typisch Spaanse banken van mozaïektegels waarop je heerlijk kunt neerstrijken in de schaduw. In de zomer worden er regelmatig marktjes en evenementen georganiseerd en er is voor kinderen ook een draaimolen. Niet alleen toeristen, maar ook de Malagueños kunnen dit park erg waarderen.

Vakantie Malaga | De leukste bezienswaardigheden in en rondom Malaga!

Dit waren ze dan, we hopen dat je wat aan onze tips hebt. Alvast een hele fijne vakantie in Malaga! En weet jij nog andere leuke tips, dagjes weg of bezienswaardigheden in en rondom Malaga? Deel ze dan vooral met ons door onder dit blog een reactie achter te laten.

Vakantiefoto's | 10 Creatieve ideeën die je met je mooiste vakantie foto's kunt doen
Surfen & chillen op een unieke pop-up camping bij Schoorl

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter