Een mama kan niet zonder…….

2 mei 2017
mama; persoonlijk; zonder; relatie; gezin; opvoeding; vriendin; quality time

Er zijn van die dingen waar je als mama echt niet meer zonder kunt. Dingen die je hectische leven met kids  een stuk makkelijker, relaxter en leuker maken. Mocht je er nog eentje missen in het lijstje, vul gerust aan!

Een mama kan niet zonder……..

#billendoekjes

De MUSTHAVE voor in huis en voor in de tas. Deze doekjes hebben allang niet meer alleen de functie van baby billetjes schoonmaken, ze zijn ook super handig voor snotneuzen, vieze mondjes en handjes, vlekken op de kleding, grond of op de bank. Multifunctioneel dus en onmisbaar.

 #een BFF MAMA

Er is één iemand die je als geen ander begrijpt, de BFF mama. De mama vriendin die precies weet hoe jij je voelt als die duivelse hormonen door je lichaam gieren. Waar je tot in den treure een poepluier mee kunt analyseren. Die exact weet hoe het is als je kindje voor het eerst naar de kleuterschool gaat en jij het liefst wilt verstoppen onder je dekbed om een potje te gaan janken. En die je mee naar de sauna sleurt, omdat het hoog tijd is voor een quality time momentje met jezelf. Deze mama vriendin is goud waard!

#koffie

‘All you need is love and a cup of coffee!’ Het geeft je ‘s ochtends net dat ene zetje in de rug om vol energie in de hysterische achtbaan te stappen. En op een ander moment is een koffietje drinken in je uppie jouw relaxmomentje van de dag.

#kinder apps op haar smartphone

Soms heeft je kindje een zoethoudertje nodig, zo voorkom je weer die hysterische driftbui in de supermarkt of kun je tenminste heel even een normaal gesprek met een vriendin voeren. Met een kinder app op je smartphone is je druktemaker in ieder geval een paar minuutjes stil. De Zappelin app staat bij ons thuis op nummer 1.

#wijntjes

Wijntjes drinken met vriendinnen of met je partner is niet alleen ontzettend gezellig, maar een goed glas wijn op zijn tijd plaatst alles ook weer een beetje in perspectief. Je wordt er lekker ontspannen van en het laat je soms weer even heel anders tegen bepaalde zaken aankijken. Drink wel met mate, de volgende dag staan de vroege vogels gewoon weer naast je bed te stuiteren.

#oppas

Zomaar de deur met ze tweetjes uitlopen op zoek naar een gezellig romantisch restaurantje in de stad of even spontaan een bioscoopje pakken. Nope! Zo werkt het niet meer. Een goede oppas zorgt ervoor dat je weer een momentje fatsoenlijk met elkaar een gesprek kunt voeren zonder kleine stoorzenders.

#Netflix

Mama moet koken, een belletje plegen of even ontspannen, het is tijd voor rust in de tent. Met een gigantisch aanbod van kinderseries en films zijn de kinderen tenminste een half uurtje onder de panne. En ‘s avonds duikt mama zelf op de bank voor een paar uurtjes Netflix ter ontspanning.

#agenda

Family planning is een must anders loopt alles in het honderd. Clubjes, zwemles, kinderpartijtjes, een vergadering, een weekendje weg, uit eten met je liefje, sportschool, zonder agenda ben je nergens.

#anti-wallen crème

Opeens sta je een paar ochtenden achter elkaar voor de spiegel die donkere kringen onder je ogen te bestuderen. WTF! Eerst gingen ze nog wel eens weg en nu blijven ze zitten. Kom maar door met die anti-wallen crème!

#sporten

Het is vaak het laatste waar je nog zin in hebt na een drukke dag, de sportschool induiken. En toch kun je eigenlijk niet zonder, het maakt je hoofd leeg, je krijgt er energie van en dat irritante vetrolletje gaat er misschien ook weer eens van af.

#papa

Je partner in crime die gezellig samen met jou door alle – leuke en minder leuke – fases met de kinderen gaat. Hij geniet net zo van de mooie geluksmomentjes als jij dat doet en hij is degene waar je af en toe even al je frustraties op kunt botvieren. En waarschijnlijk zegt hij dan heel nuchter “maak je niet zo druk schat, het komt allemaal wel goed!”

Uitgelichte afbeelding: Shutterstock

Shop tip: Nieuwe strand collectie van H&M voor kids (en mama's!)
Kids uit logeren? Dit kun je als mama nu in alle rust doen!

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter