Nu is het tijd voor mama!

6 april 2015

Hellllup!!! Waar is die tijd gebleven dat ik gewoon in mijn up naar de wc kon gaan? Mijn trouwe fanclub volgt mij altijd en overal. De hele dag wordt ik nauwlettend gevolgd bij alles wat ik doe. Reva tettert non-stop in mijn oor en onderwerpt mij continu aan een kruisverhoor. Ondertussen waggelt er nog een dreumes in de rondte die aandacht wil. Mijn schatjes verwachten dat ik 24/7 paraat sta. En tuurlijk ik ben er altijd voor ze, maar mama heeft nog meer te doen. Een to-do list waar je al moe van wordt als je ernaar kijkt ligt met smart om me te wachten. Zo denderen de hectische dagen als een razende trein voorbij. Tussendoor tijd voor jezelf vinden is een behoorlijke uitdaging.

Even een momentje adempauze? Ik probeer ze inmiddels bewuster in te plannen. Soms tussen neus en lippen door en soms kost het iets meer moeite. Dit zijn mijn favoriete me-time momentjes.

1. Wake-up shower
Jeroen regelt ‘s ochtends het ontbijt, terwijl ik onder de douche duik. Dit is sowieso één moment van de dag dat ik zeker weet dat ik minimaal 10 minuten voor mezelf heb. En wat kan ik daar van genieten zeg. Rustig wakker worden onder de warme stralen met mijn favoriete douchegel van de Rituals. Op dit tijdstip ben ik Oostindisch doof en totaal niet bereikbaar voor opvoedkundige taken of interventies tussen twee ruziënde meisjes.

2. All I need is coffee
Met mezelf heb ik de afspraak dat ik twee Latté Macchiato’s mag drinken op een dag. Anders lurk ik zo een paar van die grote bekers naar binnen en stuiter ik net zo hard mee met de kids. Geen goed idee! Reva en Lucy zijn zo getraind dat ze ‘s middags tegelijkertijd gaan slapen. Zodra die twee op bed liggen sjees ik naar het koffiezetapparaat om vervolgens 10 minuten in stilte dit moment van rust optimaal te beleven. Ondertussen ligt mijn iPhone ergens eenzaam in een hoekje en worden telefoontjes en berichten bewust genegeerd.

3. In het zweet werken
Iedere week voer ik weer een innerlijke strijd met mezelf, want het liefst ga ik languit op de bank met mijn laptop op schoot. En daar is dan toch die bekende schop onder je kont, die ervoor zorgt dat ik een uurtje later met een tomatenhoofd fanatiek op de spinfiets zit. Wat het ieder geval een stuk leuker maakt is als Annemiek gezellig naast me zit. Na een uurtje flink zwoegen is mijn hoofd compleet blanco en ben ik total loss.

4. Met de billen bloot
Het is een inkoppertje, maar bij mij werkt het super goed een avondje sauna. Annemiek en ik plannen regelmatig een avondje sauna in. Het eerste half uur kwetteren we er nog hartstikke druk op los totdat we in de chillmodus komen. Na een uurtje gaap ik de hele boel bij elkaar en ben ik zo ontspannen als wat.

5. Blokje om
Een frisse neus halen doet wonderen. Gewoon een blokje om en de ratelende hersentjes komen weer een beetje tot rust. En nu het ijsseizoen officieel weer geopend is neem ik de toeristische route langs mijn favoriete ijstent Garonne in Haarlem. Love it!

6. Filmpje pakken
Jeroen en ik zijn Netflix verslaafd, een serie of een filmpje kijken. En soms is er niets heerlijker dan saampjes op de bank te crashen, maar juist de deur achter je dicht trekken en ouderwets een bioscoopje pakken haalt je uit je dagelijkse sleur.

7. Girls’ night
Een avond wijntjes drinken met vriendinnen is voor mij het perfecte medicijn om te relaxen. En ben ik even blij dat het mooie weer er aan komt. Tijd om de frequentie van dit soort avondjes op te schroeven. Het enige waar ik altijd wel goed op moet letten is tussendoor genoeg water drinken. Anders staat mama binnen no-time op haar kop en is ze de volgende dag een wrak.

8. Wellness avondje @home
Onze badkamer wordt regelmatig omgetoverd tot mijn eigen private spa. Bad vol laten lopen, flink wat badschuim erin en chillen maar.

Kun jij ook wel een momentje voor jezelf gebruiken? Wij mogen een heerlijk verwenpakket weggeven van Rituals. Winnen? Laat ons weten wat jouw favoriete me-time momentje is.
mama-qualitytime-ontspannen-sauna-shoppen-relaxen-oppad-bioscoop-koffie-ladylemonade_nl2

 

8 dingen waar je luiers nog meer voor kunt gebruiken (behalve poep & plas!)
De grote baby billendoekjestest

Dit vind je misschien ook leuk

7 Reacties

 • Reply brenda 6 april 2015 at 8:16 am

  O i love it! Mmmf

 • Reply shirien 6 april 2015 at 8:33 am

  .soms voelt het in mijn uppie boodschappen doen al als me-time!

 • Reply Shanna Kok 6 april 2015 at 9:00 am

  nooit geweten dat werken zo ontspannen kon zijn. Naast mijn freelance werkzaamheden plan ik de dinsdag in voor mijn webshop. De oudste 2 breng ik naar school en de jongste naar kdv. Met mijn laptop en latte aan tafel, heerlijk een paar uur werken aan mijn passie. De overige dagen doe ik dit tijdens slaapjes en in de avonduren. Maar de dinsdag is mijn me-time.

 • Reply Lieke 6 april 2015 at 11:06 am

  Een half jaar geleden ben ik bevallen van een prachtige tweeling. Ontzettend genieten maar de tijd voor mezelf is ver te zoeken. Ook bij mij is de douche een heel fijn ontspannings momentje. Dit fijne pakket van Rituals is meer dan welkom. Waarschijnlijk kom ik de badkamer niet meer uit

 • Reply Adelaide Balk 7 april 2015 at 4:05 pm

  Mijn favoriete me-time moment is nadat zoonlief op bed ligt een lange hete douche nemen en dan lekker scrubben en na afloop insmeren met een fijne crème.

 • Reply danielle 7 april 2015 at 9:45 pm

  Mijn favoriete me time moment: op woensdagochtend,nadat ik rondje peuterspeelzaal, school heb gesjeesd naar de markt toe. Even een kopje koffie drinken met een vriendinnetje en dan rondje over de markt. Oh ja ook altijd leuk om dan even mijn favo kledingzaak binnen te lopen en te kunnen passen zonder dat er er een kind moet plassen, of tussen een kledingrek of verkeerd pashokje verdwijnt. Vervolgens weer rondje terug langs peuterspeelzaal en school met volgeladen bakfiets. Zo ook nog eens een spinning training extra in de week!Dan mag die stroopwafel van de markt ook wel 😉

 • Reply Cynthia 8 april 2015 at 3:43 pm

  Lieke, wat leuk een tweeling. Kan me voorstellen dat het hartstikke druk is. Je hebt het Rituals verwenpakket gewonnen. Heerlijk genieten!

 • Laat een reactie achter