Feest! Lady Lemonade bestaat 5 jaar

13 mei 2018
Feest! Ons blog Lady Lemonade bestaat 5 jaar. En dat gaan we vieren!

We kunnen het haast niet geloven, maar vandaag bestaat Lady Lemonade gewoon alweer 5 jaar! Bloednerveus waren we toen we op die bewuste Moederdag op ‘publiceren’ drukten en daarmee ons allereerste blog online zetten. Alsof we voor de complete wereld in ons blote nakie stonden. Nou viel dat natuurlijk wel mee, want die eerste teksten schreven we echt voor anderhalve man en een paardekop. Daaraan terug denkend, zijn we dan ook méééga dankbaar voor waar we nu staan. Dankbaar voor iedere volger, adverteerder, partner en hulp die onderdeel heeft uitgemaakt en nog steeds uitmaakt van ons avontuur.

Een blog zat niet in de planning

Zoals andere bloggers vaak zomaar begonnen zijn, is Lady Lemonade niet van de ene op de andere dag geboren. Cynthia en ik wisten al wel heel lang dat we iets voor onszelf wilden doen. Maar we dachten eigenlijk veel groter, of vooral in tastbare dingen. Zo ligt er ergens onder een laagje stof nog een businessplan voor een kidsproof lunchtent in Haarlem, met daarnaast een map vol tekeningen van potentiële kinderkamer accessoires. Ook hebben we wel eens gekeken of we toffe items uit Azië konden importeren en staan er een aantal boek-opzetten op onze computer. Maar een blog, daar hadden we überhaupt niet van gehoord.

Anders dan andere mamablogs

Ondertussen kregen we kinderen en voelden we steeds meer de behoefte om alle leuke dingen daar omheen te delen. Dus besloten we het op te schrijven, een website was per slot van rekening zo gemaakt. Op dat moment waren mamablogs vooral dagboeken. En hoewel we de herkenning en kwetsbare manier van schrijven daarvan erg mooi vinden, wilden wij dat ons blog anders zou zijn. We wilden wel het persoonlijke, maar onze verhalen moesten over meer gaan dan alleen onszelf. Ze moesten anderen op een bepaalde manier inspireren. En zo werd ons mama lifestyle platform geboren. Dat bleek een gouden greep. Die anderhalve man en een paardekop werden er al snel meer. En die ‘blog voor erbij’ werd onze baan. We zegden onze ‘echte baan’ op en gingen ervoor.

‘Even een stukje schrijven’ is het allang niet meer

In vijf jaar tijd is er inmiddels een heleboel veranderd. Bloggen is al lang niet meer ‘even een stukje schrijven’. Onze blogs zijn uitgegroeid tot behoorlijke producties, een foto die je op ons blog ziet, is die ene uit een serie van 70 geschoten kiekjes, we krijgen enorm veel mail, mogen op te gekke events komen, we hebben ontdekt dat er zoiets bestaat als SEO en hebben ons gestort op YouTube. Lady Lemonade slokt dus al onze tijd op. Maar desondanks is onze passie onveranderd. Na vijf jaar voelt bloggen nog steeds niet als werken en de energie en ideeën blijven stromen.

Een waanzinnige 5 jaar

De afgelopen vijf jaar zijn waanzinnig geweest. We mochten doen wat we het leukste vinden, werkten samen met mooie merken die onze visie om waardevolle content te creëren voor onze lezers delen, ontmoetten lieve en bijzondere mensen, kwamen op geweldige events en feestjes en gaven onze eigen workshops op een festival. Een droom! En die hebben we dankzij jullie mogen beleven. Dus bedankt daarvoor! We hopen dat je de aankomende vijf jaar ook weer bij ons bent, zodat ook die weer memorabel worden.

Lady Lemonade feestweek!

Ons jubileum laten we natuurlijk niet zomaar voorbij gaan. Om iets terug te doen voor jullie trouwe lezers – of je ons nu al vijf jaar of vijf dagen volgt – staat deze hele week in het teken van onze blog verjaardag. We hebben feestelijke blogs op de planning staan en ook een aantal waanzinnige give aways. Houdt Lady Lemonade de komende dagen dus goed in de gaten!

Liefs, Cynthia & Annemieke

Me time: 10 Manieren om je weer wat meer vrouw en minder moeder te voelen
Mommy Paint - Veilige verf tijdens de zwangerschap en kindvriendelijk

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter