Lady Lemonade – What’s On Our Mind #10

12 april 2017
mamablogger; what's on our mind; zwemles; pasen; afvallen; dieet; sneakers; eetkamerstoelen; planten; plant; interieur; what's on our mind

Wat een heerlijke week hadden we weer! Aan Cynthia kun je duidelijk merken dat het voorjaar is, die laat een frisse wind door haar complete huis waaien. Ze is op jacht naar nieuwe eetkamerstoelen, haalt groen in huis en ook de meiden worden in het nieuw gestoken. Reva en Lucy hebben allebei een paar toffe nieuwe sneakers gekregen. Zelf houd ik het wat rustiger nadat ik vorige week oververmoeid raakte. Ik heb mijn afspraken op een laag pitje gezet, lekker van het mooie weer genoten en samen met de kids een beetje geknutseld voor het paasontbijt op school. Lees je mee?

Nieuwe sneakers voor de girls

sneakers; gympen; jongens; meisjes; puma; vans; zomer; zomerschoenen; kids fashion;

Af en toe verbaas ik me echt hoe snel de meiden groeien. Van de week ging ik even de voeten van Reva en Lucy laten opmeten bij de schoenenwinkel en ik was gewoon een beetje in shock. Waar zijn die kleine schattige voetjes gebleven? Nu zijn Jeroen en ik ook niet de kleinste, dus ze hebben het niet van een vreemde. Toch moest ik even wennen toen ze allebei hun nieuwe sneakers aan hadden getrokken. Zij waren in ieder geval helemaal in de gloria met hun nieuwe shoes. Reva heeft nieuwe gympen – die natuurlijk al na één dag vies waren 😉 – van Puma aan en Lucy van Vans.

Jullie zijn lief!

 

mamablog; lady lemonade; persoonlijk; verhalen; momblog; what’s on our mind; dagboek; foto’s; week; weekend; lente; zomer; zon; buiten; planten; interieur; huis; groen; jungle trend; eetkamer stoelen; sneakers; gympen; schoenen; meisjes; puma; vans; zwemles; zwemmen; kleuter; pasen; paasontbijt; knutselen; school; schoenendoos; stofwisselingskuur; eten; dieet; afvallenVorige week schreef ik hier op de blog dat ik oververmoeid ben. En ik ben enorm overdonderd door alle lieve reacties die daarop kwamen. Van jullie, van mijn vrienden, familie en zelfs moeders van school. Een vriendin stond voor de deur met chocola en wijn, mijn vader en moeder pasten op de jongens, zodat ik wat tijd voor mezelf had en een moeder van school kwam het boekje ‘Mindfulmama’ brengen. Ook waren er een heleboel lieve berichtjes. Bedankt daarvoor! Veel mama’s zeiden zich te herkennen in mijn verhaal, wat ik eigenlijk wel weer erg vind. Kennelijk hebben we er toch een beetje moeite mee om toe te geven dat het teveel is. Dus lieve mama’s, pas op jezelf! En heb respect voor elkaar, we doen allemaal ons stinkende best.

Genieten van een zonnig weekend

mamablog; lady lemonade; persoonlijk; verhalen; momblog; what’s on our mind; dagboek; foto’s; week; weekend; lente; zomer; zon; buiten; planten; interieur; huis; groen; jungle trend; eetkamer stoelen; sneakers; gympen; schoenen; meisjes; puma; vans; zwemles; zwemmen; kleuter; pasen; paasontbijt; knutselen; school; schoenendoos; stofwisselingskuur; eten; dieet; afvallen

Omdat er verder toch niks zinnigs uit mijn handen kwam in die oververmoeide staat, heb ik het weekend rustig aan gedaan en genoten van het zomerse weer. Zaterdagavond gingen Niels en ik uit eten met vrienden. En zondag kregen we visite en hebben we lekker in de tuin gezeten, terwijl de kinderen met elkaar speelden. En dat is echt genieten. Na de verbouwing van ons huis 1,5 jaar geleden was onze tuin een grote, kale zandvlakte. En de planten die we er daarna in gezet hebben waren vorig jaar nog piepklein. Maar nu komt alles tot explosie! Deze magnolia boom – inmiddels al een beetje uitgebloeid – is onze nieuwste aanwinst. Voor mij een kleine droom die uitkomt, ik vind ze zo prachtig!

Op jacht naar nieuwe eetkamerstoelen

Al een tijdje heb ik – Cynthia – in mijn hoofd dat ik nieuwe eetkamerstoelen wil. Iedere keer begin ik fanatiek met de zoektocht, maar uiteindelijk kom ik steeds geen stap verder. Online kan ik helemaal verdwalen tussen de eindeloze mogelijkheden. Van teveel keus raak ik de weg kwijt. Wilde ik nu vintage stoelen of juist modern, ga ik voor wit of toch voor een kleurtje, kies ik voor verschillende of allemaal dezelfde stoelen? Hoe moeilijk kun je het jezelf maken? Ondertussen irriteer ik me groen en geel aan de stoelen die we nu hebben. Onlangs gaf ik op de blog een ‘kijkje in mijn interieur‘, mocht je nog leuke tips hebben let me know. Afbeelding: Shutterstock

Stofwisselingskuur

mamablog; lady lemonade; persoonlijk; verhalen; momblog; what’s on our mind; dagboek; foto’s; week; weekend; lente; zomer; zon; buiten; planten; interieur; huis; groen; jungle trend; eetkamer stoelen; sneakers; gympen; schoenen; meisjes; puma; vans; zwemles; zwemmen; kleuter; pasen; paasontbijt; knutselen; school; schoenendoos; stofwisselingskuur; eten; dieet; afvallen

Ik – Annemieke – probeer niet alleen geestelijk wat meer aan mezelf te denken, maar ook lichamelijk. Ik zou graag voor de zomer nog wat willen afvallen en heb daarom begin deze week weer een dieet opgepakt. Want ook van een slankere en gezondere versie van mezelf word ik gelukkig. Dat eeuwige gevecht met overtollige kilo’s is inmiddels wel een beetje the story of my life aan het worden. Ik heb al zoveel afvalmethodes en diëten gehad. Dit keer probeer ik weer wat nieuws; een stofwisselingskuur. Een dieet in verschillende fases. Nu mag ik drie weken lang geen suikers en koolhydraten en eet dus vooral groente en mager vlees of vis. En daar kun je echt wel lekkere gerechten mee maken, dus je hoort mij niet klagen. Ik ben ook al 1,5 kilo kwijt. Yes!

Groen in huis

mamablogger; week; what's on our mind; planten; Ikea; interieur; plant; groen; urban jungleDe Urban Jungle trend is al een tijdje gaande in interieurland, maar spuit elf – Cynthia – heeft het nu ook ontdekt. Ik miste groen in ons huis! En als ik eenmaal tot zo’n ontdekking kom ga ik ook meteen los. De afgelopen week had ik een missie ‘plantjes scoren’. Het heeft meteen effect, want ik vind het nu in de woonkamer weer een stuk gezelliger. Met een plant kun je makkelijk een kaal hoekje opleuken. Helaas ben ik alleen wat minder goed in het verzorgen van planten, dus ik moet vooral niet vergeten om ze water te geven.

Zwemmen met kleding aan

mamablog; lady lemonade; persoonlijk; verhalen; momblog; what’s on our mind; dagboek; foto’s; week; weekend; lente; zomer; zon; buiten; planten; interieur; huis; groen; jungle trend; eetkamer stoelen; sneakers; gympen; schoenen; meisjes; puma; vans; zwemles; zwemmen; kleuter; pasen; paasontbijt; knutselen; school; schoenendoos; stofwisselingskuur; eten; dieet; afvallen

Finn zit al bijna een jaar op zwemles en de laatste fase is aangebroken: Hij mocht afgelopen maandag voor het eerst met kleding aan zwemmen. Dat was wel even wennen, hij kon nog net zijn koppie boven water houden. Het valt nog niet mee om al dat extra gewicht boven te houden. Voor de zomervakantie afzwemmen zit er waarschijnlijk net niet in. Maar dan kunnen we straks in Italië lekker veel oefenen en zwemt hij in september glansrijk af voor zijn A Diploma!

Letterborden van Design Letters

design letters- interieur- servies, bekers, design, letters, kraamcadeau, cadeau, mamablogger, what's on our mind

Annemieke en ik zijn allebei al een tijd fan van het stoere Deense merk Design Letters. Dit merk maakt stijlvolle en grafische producten met het bekende lettertype van Arne Jacobson. Je kent vast en zeker wel de populaire bekers met de letters. Nu zijn er ook hele toffe letterborden verkrijgbaar die je kunt gebruiken voor mooie quotes of voor je boodschappen. Of voor je kindje die zo kan oefenen met letters. Het letterbord is in drie kleuren – zwart, roze, blauw – verkrijgbaar bij Little Wannahaves. De letters en cijfers zijn los verkrijgbaar in zwart en wit.

Paasontbijt op school

mamablog; lady lemonade; persoonlijk; verhalen; momblog; what’s on our mind; dagboek; foto’s; week; weekend; lente; zomer; zon; buiten; planten; interieur; huis; groen; jungle trend; eetkamer stoelen; sneakers; gympen; schoenen; meisjes; puma; vans; zwemles; zwemmen; kleuter; pasen; paasontbijt; knutselen; school; schoenendoos; stofwisselingskuur; eten; dieet; afvallen

Finn had vanmorgen het paasontbijt op school. De kleuters versieren een schoenendoos voor elkaar en doen daarin een lekker ontbijtje. Finn en ik hebben ons met de doos dit jaar lekker uitgesloofd. Hij is – net zoals ik – ook zo dol op knutselen, dus we hebben er dit weekend een paashaas van gemaakt. De doos hebben we ingepakt met bruin cadeaupapier en daar heb ik een mond uitgesneden. Uit een ander stuk karton hebben we twee oren geknipt. De ogen zijn twee cupcake papiertjes met daarop bruin papier en een kleine pompom. De snoet knipten we ook uit bruin papier en de neus en snorharen zijn van pompom en pijpenragers. In de mond hebben we de broodjes en het pakje drinken gestopt. Finn wilde hem bijna niet meer weggeven!

Winnen Happy Mat

happy mat; kinderservies; servies; bord kinderen; kinderen eten; eten met kinderen; placemat kind; placemat kind antislip; kinderplacemats; kraamcadeau; kinderbord; servies; bord kinderen; kinderen eten; eten met kinderen - placemat kind; placemat kind antislip; kinderplacemats; kraamcadeau; kinderbord; peuter; dreumes

Hartstikke leuk dat kindjes tijdens het eten alles zelluf willen doen, helaas betekent dit nog wel eens eten op de grond of op de muur. Maandag schreven we een stukje over de Happy Mat. Dit is een silicone placemat en bord in één dat zich vastzuigt aan het gladde oppervlak van de tafel. Spelen met het bord en dus ook knoeien wordt voor kinderen nu een stuk lastiger. Wil je er eentje uitproberen? We mogen er twee weggeven, kijk op de blog hoe je nog mee kunt doen.

Dit was onze #WOOM weer voor vandaag. Leuk dat je mee kwam kijken. Volgende week zijn we er weer met een nieuwe What’s On Our Mind. Alvast hele fijne paasdagen voor jullie allemaal!

Liefs,

Cynthia en Annemieke

P.S. Wil je geen enkele foto van ons missen? Volg ons dan op Instagram.

Lady Lemonade - What's On Our Mind #11
Lady Lemonade - What's On Our Mind #9

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter