What’s On Our Mind #18 – Terschelling, de mini dierentuin en babynieuws!

7 juni 2017
Weekoverzicht mamablog Lady Lemonade

Niet normaal, wat zijn de weergoden ons toch goed gezind! Precies in zo’n lekker lang weekend werden we getrakteerd op zon en zomerse temperaturen. Wij trapten het Pinksterweekend dan ook af met een waterballet in de tuin. De rest van het weekend had Cynthia allerlei leuke uitjes gepland met Jeroen en de meiden. Onder andere een bezoek aan de kleinste dierentuin van Nederland! En Annemieke vertrok zaterdag met Niels en de boys naar Terschelling. Vanwege de storm die gisteren over ons land raasde, hing het er even om of de boot nog wel terug zou varen naar het vaste land. Anders was het een nog langere vakantie geworden. Maar we zijn er weer! En vanmorgen begon het normale leven dan ook weer, met school, werk en vroeg opstaan. En er was ook nog leuk nieuws! Lees maar mee…

Van voorlezen naar zelf lezen

Mamablog week overzicht: Lezen uit een boek in de bibliotheek

Een half jaar geleden moest Finn nog helemaal niets van letters weten. Toen zijn juf mij tijdens het eerste tien minuten gesprek vertelde dat hij aan het eind van groep 2 wel 16 letters moest kennen, maakte ik me zelfs een beetje druk. Straks blijft hij nog zitten! Maar nu een geruststelling voor alle moeders die zich er ook wel eens druk om maken: Finn is in de afgelopen maanden getransformeerd in een enorme boekenwurm. Van de ene op de andere dag ging hij zich ineens interesseren in wat al die letters op papier nu eigenlijk betekenen en in drie maanden tijd kon hij lezen. Zo snel kan dat gaan. Zonder gepush vanuit ons, we zijn alleen gewoon altijd blijven voorlezen. En nu zijn de rollen ineens omgedraaid en leest hij ons voor. Zoals afgelopen donderdag in de bibliotheek. Zo leuk!

Spelletjesochtend bij Reva op school

Meisje Twister aan het spelen

Eens in de zoveel weken is er bij Reva spelletjesochtend op school. De kinderen gaan dan in groepjes met een hulp mama als begeleider spelletjes doen. Ik vind het altijd onwijs leuk om mee te helpen. Vooral omdat je dan eventjes een kijkje krijgt hoe het er aan toe gaat in de klas. Lucy gaat op vrijdag niet naar de peuterspeelzaal, dus die mocht afgelopen vrijdag gezellig mee doen. Als bijna kleuter vond ze dit natuurlijk helemaal fantastisch en doet ze net zo fanatiek mee als de rest.

Vrijmipo

Mamablog week overzicht: poffertjes eten

Eens in de maand ongeveer hebben wij met team Lady Lemonade een vrijmibo. Afgelopen vrijdag een vrijmipo, oftewel; poffertjes middag! Nadat we Reva, Lucy, Finn en Charlie uit school gehaald hadden, aten we in de tuin hun lievelingsmaaltje. Gelukkig lekker buiten, want de poedersuiker vloog in het rond.

Waterpret!

Mamablog week overzicht: waterpret in de tuin

Na het eten hebben we een badje opgepompt en de tuinsproeier aangezet. Eerst waren de kids nog wat huiverig. Het water was echt ijskoud! Maar uiteindelijk gingen ze er allemaal doorheen en werd het één groot watergevecht, terwijl wij in een droog hoekje van de tuin lekker van de zon genoten. Misschien heb ik het al vaker gezegd – maar ik voel het als zo’n cadeautje – het is zo heerlijk dat al onze kinderen zo lief en leuk met elkaar kunnen spelen, zonder strijd, zonder ruzie. Zodra ze met elkaar zijn, is het meteen goed. En dat maakt het voor ons ook weer extra gezellig.

Aan de borrel

's avonds in de kroeg

Ra, ra, ra waar was ik – Cynthia – dit weekend? Als je de foto zo ziet zou je denken dat ik niet meer helemaal helder uit mijn ogen kon kijken. Zaterdagavond ging ik spontaan met een paar meiden uit de buurt een wijntje drinken in de kroeg. Ontzettend leuk en gezellig! Doordat Reva op de kleuterschool zit ontmoet je ook weer allerlei nieuwe mensen, die dan ook nog eens toevallig bij je om de hoek wonen. Grappig hoe zoiets ontstaat! De temperatuur was ‘s avonds nog heerlijk, dus we konden de hele avond lekker buiten zitten. De kater de volgende dag viel gelukkig mee, heel verstandig heb ik genoeg water tussendoor gedronken.

Naar Terschelling

Mamablog week overzicht: In een huisje op Terschelling

Zaterdag vertrokken wij – Annemieke & gezin – met de boot naar Terschelling. Een last minute beslissing die heel goed uitpakte. Ons huisje had er op de foto’s al te gek uitgezien, maar was in real life nog veel toffer. Met een inrichting die hipper is dan die van mijn eigen huis. En hoewel je op zo’n plek meestal vooral alleen slaapt, is een vakantie voor mij toch extra geslaagd als het huisje lekker fris is.

Sleepnetvissen en zeehonden kijken

Mamablog week overzicht: op de boot bij Terschelling

Op Terschelling hebben wij super toffe dingen gedaan. Hoewel we er ‘maar’ 3,5 dag zijn geweest – zaterdag heen en dinsdag terug – heb ik echt het gevoel dat we een grote vakantie achter de rug hebben. We hebben boottochten gemaakt, paardenritjes, zijn veel op het strand geweest, hebben zeehonden gezien en op krabben gevist. Ik vond Terschelling echt een grote verrassing, ook wat betreft leuke eettentjes enzo. Binnenkort verschijnt er een uitgebreid blog over ons lange weekend weg met al mijn eet- en uittips en over ons verblijf. Stay tuned!

Op de fiets

Papa en dochter samen fietsen

Reva is gek op fietsen en doet dit het liefst iedere dag. Afgelopen zondag gingen we er op uit en wilde ze heel graag zelf op de fiets mee. Vijf kilometer heen en vijf kilometer terug! Mij leek het best ver voor haar, maar oké de bakfiets was mijn escape op het moment dat ze het niet meer zou volhouden. Op de heenweg ging ze als een speer, op de terugweg heb ik echt een paar keer mijn adem ingehouden. Ze raakte haar focus een beetje kwijt en maakte zo nu en dan een flinke slinger beweging. Ook al bood ik een paar keer aan om in de bakfiets lekker te gaan zitten, opgeven was voor Reva absoluut niet aan de orde. Met de tanden op elkaar fietste ze gewoon weer stug verder. Bij thuiskomst was ze zo trots als een pauw en zei ze alleen maar “zie je nu wel mama dat ik het gewoon kan”. Van wie zou ze dat fanatieke hebben?!

Bezoekje brengen aan de mini dierentuin

Mini dierentuin Artisklas in Haarlem

De kleinste officiële dierentuin van Nederland ligt in Haarlem, Artisklas! Het stond al een tijdje op mijn lijstje om hier een keertje naar toe te gaan. Een toenmalige medewerker van Artis is dit jaren geleden ooit begonnen om kids uit de buurt iets te leren over dieren. Het is niet heel groot, maar wel ontzettend leuk om een keer gezien te hebben. De dierentuin draait volledig op vrijwilligers, die meteen enthousiast beginnen te vertellen over de dieren. Het is heel kneuterig! Er zijn onder andere reptielen, vissen, wasbeertjes, stekelvarkens en sinds drie weken is er een nestje met baby vosjes.

Met papa naar de speeltuin!

Meisje in speeltuin Groenendaal Heemstede

Ik kan echt genieten van de extra vrije dagen, maar soms kom ik toch een beetje in de knel met de blog. Helemaal als er achter een vrije dag meteen een studiedag van school wordt geplakt. Reva had tweede Pinksterdag een partijtje en Jeroen ging met Lucy naar Speeltuin Groenendaal in Het Groenendaalse Bos. Zo kon ik heel eventjes genieten van de stilte en achter mijn computer duiken. Als je in Speeltuin Groenendaal – Heemstede – komt ga je een beetje terug in de tijd. Het is één en al nostalgie wat je tegenkomt, alleen al de kleuren van de speeltoestellen geven je het retro gevoel. Er is van alles te doen voor de kinderen. Je betaalt € 2,50 – dit is inclusief een ijsje of iets te drinken -, bij binnenkomst krijg je een kabouterstempel en kun je ook nog even langs de heksenhut of de kinderboerderij. Lucy haar dag kon helemaal niet meer stuk toen ze ook nog een rondje mocht rijden op een paard.

Babynieuws!

Mamablog week overzicht: voorlezen

Tot slot nog leuk nieuws! Ik – Annemieke – word opnieuw tante. Mijn broertje Michiel en zijn vriendin Bernice verwachten samen hun eerste kindje. En ik ben ervan overtuigd dat ze de leukste ouders zullen zijn. Moet je Michiel hier maar eens zien met Charlie en ons nichtje Ise! Hij is er toch voor in de wieg gelegd?! Ik kan niet wachten totdat we weer zo’n schattige baby hebben in de familie.

Zo, nu weer over op de gewone gang van zaken. De vrije dagen zijn voorlopig weer voorbij. We hopen dat je het leuk vond om mee te kijken en dat je volgende week weer gezellig mee komt lezen in een nieuwe #WOOM. Een fijne avond! En laten we met zijn allen keihard duimen dat de zon zich aankomend weekend weer zo veel laat zien.

Liefs,

Cynthia en Annemieke

PS: Wil je nu helemaal niks van ons missen, volg ons dan ook op Instagram!

What's On Our Mind #20 - Vaderdag, dagje Amsterdam & slapen in de hitte
What’s On Our Mind #17 - Genieten van zon, strand en vrije dagen

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter