What’s On Our Mind #19 – Consultatiebureau, Vondelpark en spinner taart

14 juni 2017
Weekoverzicht #19 mamablog Lady Lemonade

Soms heb je wel eens van die dagen, die gaan voorbij en aan het einde vraag je je af: “Wat heb ik nou eigenlijk allemaal gedaan?” Zo zagen de eerste dagen van vorige week er bij ons een beetje uit. De kinderen gingen gewoon naar school, wij werkten… Niets bijzonders. Totdat het vrijdagmiddag werd en een borrel compleet uit de hand liep. Wijn, naakt door de kamer dansen; dat soort dingen. Verder gingen Cynthia en Jeroen met de meiden naar Brabant om een beetje voor overgroot oma te zorgen die haar heup gebroken heeft en stapte Annemieke met de boys in de trein naar Amsterdam voor een feestje. Ook moest Lucy voor het laatst naar het consultatiebureau – DE prik! – en stuitte Annemieke tijdens de voorbereiding voor Finn zijn verjaardag op een geweldige spinner taart. Kijk en lees maar mee!

Avondje met vriendinnen!

Met vriendinnen borrelen

Soms heb ik – Cynthia – geen zin om naar het strand te fietsen en dan is stadstrand de Oerkap aan het Spaarne bij station Haarlem een perfect alternatief. Een paar minuutjes op de fiets en ik ben er. Het is een heel fijn plekje waar je echt even het strandgevoel krijgt. Vorige week donderdag had ik er afgesproken met twee vriendinnen, het was weer hard nodig om bij te kletsen. Soms mis ik de tijd dat je elkaar een stuk vaker zag. Iedereen is nu druk – inclusief mijzelf – met het gezin en werk. De weken vliegen voorbij en het gaat allemaal iets minder soepel om iets af te spreken. Ook als was het weer niet helemaal top, het was in ieder geval heel gezellig en fijn om elkaar weer te zien.

Uiteten met vrienden

Uiteten met vrienden

En om het quality time gevoel vast te houden gingen Jeroen en ik vrijdag heerlijk uiteten met één van onze liefste vrienden. Ook al woon je bij elkaar in de straat en zitten de kids bij elkaar in de klas, soms moet je gewoon een avondje tegenover elkaar zitten om in alle rust bij te kunnen praten. Dit deden we in onze favoriete restaurant Café Colette in Haarlem, dit is echt een aanrader. Als ik een avond verzekerd wil zijn van goed eten, goede bediening en een gezellige sfeer dan zit je hier altijd goed. Dit soort avonden vind ik echt een cadeautje.

Uit de hand gelopen vrijdagmiddag borrel

Kinderen eten een ijsje

Bij ons vertrok Niels vrijdag met zijn werk naar de Ardennen voor een survival weekend. En lieve vriendin Annemarijn nodigde ons uit voor een vrijdagmiddag borrel. Van een wijntje kwam pizza en van een pizza een ijsje. En daarna doken we met zijn allen op de bank voor de film Sing. Wat een heerlijke meezinger is dat! Als toetje zette Annemarijn haar Beyoncé dvd op en werd er uiteindelijk naakt door de kamer gedanst. Maar aan jullie laten we alleen de ‘saaie’ foto zien, die anderen houden we maar beter voor onszelf! 😉 Dat we dit soort avondjes tot in den treure mogen blijven herhalen. I loved it!

Op bezoek bij oma

Meisje speelt in de zandbak

Zaterdag reisden we met het gezin af naar Brabant om Jeroen zijn oma – bijna 90 jaar – een bezoekje te brengen. Laatst is zij gevallen en heeft ze haar heup gebroken. Zo zielig! En hoe ongelukkig dit al is, ging het met de nazorg ook niet al te best. Ik zal jullie de details besparen, maar ik schrik soms echt van de kwaliteit zorg die in Nederland wordt gegeven. Door alle bezuinigingen wordt het er absoluut niet beter op en als je dan met eigen ogen ziet hoe dit in werkelijkheid nu gaat word ik echt verdrietig. Het is dan zo fijn om te zien hoe blij oma wordt van ons bezoekje en van de kunstwerken die Reva en Lucy voor haar hadden gemaakt. De meiden konden zich in het verzorgingscentrum in ieder geval prima vermaken met een zandbank en een glijbaan en wij zaten met oma lekker in een zonnetje in de tuin.

Peutersport

Peutersport

Vorige week kon je lezen dat Charlie mee deed aan een proefles peutersport. En vanaf afgelopen zaterdag was het dan officieel; hij zit er nu op! Na het latertje van vrijdagavond was het nog wel even een race om op tijd te komen. We zaten in een heerlijke treuzelmodus. Maar daar merkte je bij Charlie niks meer van toen hij eenmaal op het sportveld stond. Kijk hem gaan!

Naar Amsterdam met de trein

Kinderen in de trein

Na de peutersport reden we door naar het station om met de trein naar Amsterdam te gaan. Mijn schoonzusje en tante van de boys Bernice vierde haar verjaardag in het Vondelpark. En treinen doen we niet zo vaak, dus alleen het ritje er naartoe was al een feestje. Wat trouwens wel een beetje scary was: Toen we ’s avonds thuis kwamen, las ik op internet dat er 8 mensen gewond waren geraakt op het Centraal Station van Amsterdam, omdat een automobilist onwel was geworden en met zijn auto over het plein had geraasd en geëindigd was in een muurtje. En dat gebeurde echt vlak voordat wij op exact dezelfde plek liepen. Zo blij dat we dat moment net gemist hebben.

Feestje in het Vondelpark

Het feestje in het Vondelpark was wel erg leuk. Michiel en Bernice hadden wat picknickkleedjes neergelegd vlakbij het Openluchttheater waar die dag allerlei optredens waren. De jongens hebben lekker gedanst bij het podium en met hun nichtje en neefje in de speeltuin gespeeld. Een heerlijke dag!

Een dagje niks

In de tuin ontspannen

Normaal gesproken krijg ik – Cynthia – met mooi weer altijd flink last van kriebels. We MOETEN genieten van het mooie weer, dus hup de deur uit. Zondag was het opeens prachtig weer, maar op een één of andere manier was ik niet vooruit te branden. Super saai voel ik me dan, maar ik ben eigenlijk meteen overgegaan in de luie modus in de tuin. Best lekker eigenlijk niks doen!

Naar Het Wed

Kinderen spelen bij recreatieplas Het Wed

En terwijl Cyn lag te luieren in de tuin, deed ik dat bij Het Wed, een recreatieplas in de Kennemerduinen. Voor ons net wat dichterbij dan het strand. En omdat het een duinmeer is, kunnen Finn en Charlie er heerlijk in het lage water spelen. Er zwommen allemaal kikkervisjes in het water en die probeerden de jongens te vangen. We hebben ze natuurlijk wel weer vrij gelaten toen we naar huis gingen.

Laatste keer consultatiebureau

Meisje met ijsje

Maandag was het de laatste keer dat ik naar het consultatiebureau moest met Lucy. Meteen had ik een flashback van vijf jaar geleden toen Jeroen en ik voor het eerst met ieniemienie baby Reva onze eerste afspraak hadden. Het zweet stond op ons voorhoofd, zo warm was het er. Nu een paar jaar later is het klaar, een oogtest, een prikje en een paar oefeningen en doei doei. Lucy vond het super spannend, ze is ook op de leeftijd dat ze het precies doorheeft. Ik vind het ook altijd lastig als ze op één bepaald moment iets NU moeten doen. Dan heb je aan Lucy een goeie, die gooit automatisch haar kont tegen de krib. Gelukkig werkte ze redelijk mee en hoeven we niet meer terug te komen.

Voorbereidingen voor Finn’s 6e verjaardag

plastic tijger

Toen de schoolweek weer begon, stortte ik – Annemieke – me op de voorbereidingen voor Finn zijn verjaardag. Hij wordt 1 juli alweer 6 jaar en hoewel dat nog best ver weg is, wordt het wel tijd om uitnodigingen de deur uit te doen en na te gaan denken over zijn partijtje. Finn wil een tijgerpartijtje geven, dus ik ben vast op internet op zoek gegaan naar tijger versiering en wil ook nog een leuk tijgerprogramma bedenken. Tips zijn welkom!

De taart?

Deze taart past totaal niet bij het thema tijger natuurlijk, maar ik kwam dit filmpje tegen toen ik inspiratie aan het opdoen was voor verjaardagscadeautjes. Ik weet zeker dat Finn mega enthousiast zou zijn als ik hem hiermee zou verrassen. Ik heb alleen nog nooit een dergelijke marsepeinen taart gemaakt. Dus ik twijfel nu of ik dat met deze taart eens moet gaan proberen of dat ik de klus beter aan een ervaren taartenbakker over kan laten. Als ik het ga proberen, zal ik de making of natuurlijk hier met jullie delen. Of de bloopers!

En met de Fidget Spinner taart is er weer een einde gekomen aan onze What’s On Our Mind van deze week. Mocht je nog leuke tips hebben rondom de verjaardag van Finn dan hoop ik dat je die hieronder met me wilt delen. En verder een hele fijne avond. Tot volgende week!

Liefs,

Cynthia en Annemieke

PS: Wil je helemaal niks van ons missen, volg ons dan ook op Instagram!

Mijn peuter is een borsten man
Kinderen op blogs, vlogs & social media: schattig of kinderarbeid?

Dit vind je misschien ook leuk

2 Reacties

  • Reply Brenda 15 juni 2017 at 10:45 am

    De woezel en pip ranja is oranje die in doorzichtige flesjes of grote tapkan en paar zwarte washitape strepen erop en je hebt tijgerdrank 😊. Tijger maskers uitprinten van internet op wat steviger papier en laten versieren. Spelletje baloe baloe ( heet het geloof ik, kind geblinddoekt op een stoel en dat is de oppasser, de tijgers moeten hem besluipen en proberen het “vlees” onder zijn stoel te krijgen. De oppasser wijst waar hij geluid hoort, wijst hij n tijger aan moet die weer vanaf afgesproken plek beginnen met sluipen) Jungle spiesen maken ( leuke saté prikkers kopen en bakjes met allerlei fruit en of andere dingen op tafel en ieder z’n eigen spiesje laten maken 😊 Sorry gooi zomaar wat ideeen erop. Succes met voorbereidingen en ik hoop dat hij een super leuk kinderfeest heeft 😃

    • Reply Annemieke 27 juni 2017 at 11:00 pm

      Die tijgerdrank had ik ook bedacht, thanks voor de ranja tip! En dat spelletje Baloe Baloe lijkt me super leuk en ga ik zeker doen. Bedankt Brenda!

    Laat een reactie achter