What’s On Our Mind #22 – Een feestelijke vreetweek

5 juli 2017
What's on our mind week 22

Het was een feestelijke vreetweek de afgelopen week. Echt alles behalve verantwoord, maar wel gezellig én heerlijk! Er waren traktatie cupcakes, poffertjes, tosti’s en er was verjaardagstaart, pizza, en festival food en dat alles omlijst met verjaardagen, eetdates, lunches, een zomerfeest en een waanzinnig festival. Kortom; genieten to the max! Kijk en lees je mee? 

Trakteren op school

Trakteren: een leuke auto traktatie

Vorige week donderdag ben ik – Annemieke – een paar uur zoet geweest met de school traktatie voor Finn. Nadat ik het een paar jaar op een rij makkelijk had, omdat hij altijd ijs wilde trakteren, moest ik nu flink aan de bak. Finn had auto cupcakes uitgekozen. En dus bakte ik 30 chocolade cupcakes, smeerde er een laagje icing op, bestrooide ze met zwarte suiker en stak er met een golf tee een autootje in. Een goeie combi van lekker én iets leuks. Ze vielen vrijdagochtend gelukkig ook erg in de smaak bij zijn klasgenoten. Hoe ik de cupcakes precies maakte, vind je hier terug.

Lunchen @Minimarkt

Minimarkt Haarlem

Vrijdag na school zijn we met de kids naar Minimarkt Haarlem gegaan. Een plekje in het centrum van de stad waar kinderen lekker kunnen spelen en waar wij fatsoenlijk een gesprek met elkaar kunnen voeren. Een goed begin van het weekend! Annemieke en ik kunnen nog even snel bijkletsen over de blog, terwijl de kinderen rustig een tosti naar binnen werken.

Zomerfeest op school

Zomerfeest op school

Eenmaal terug uit de stad dook ik – Annemieke – alweer de keuken in om hapjes te maken voor het zomerfeest bij Finn op school. Het feest waarmee het schooljaar alvast wordt afgesloten. Alle klassen treden op en ondertussen kunnen de andere kinderen en ouders genieten van een hapje en een drankje. Finn zong met groep één en twee het bananenlied. Om op te eten toch, zo samen op het podium met zijn vriendinnetje Alexis?!

Pizza maken

Pizza maken

Op vrijdag mogen Reva en Lucy geregeld zelf kiezen wat ze willen eten en dit keer werd het pizza. Het leukste vinden ze om gezellig te helpen, het deeg te rollen, de pizza te versieren en er van te snoepen. Vooral het laatste gaat aan één stuk door, Lucy slurpt de ananas sap op en Reva pikt continu de kaas en de champignons van de pizza. Herkenbaar?

Finn echt jarig!

Jarig! Cadeautjes uitpakken

Zaterdag was Finn dan echt jarig. En omdat hij jarig was, vond hij dat hij de baas mocht zijn. Hij wilde de dag beginnen met een speurtocht naar zijn cadeautjes, zoals hij dat ook altijd voor ons doet als we jarig zijn. En hij wilde graag croissantjes eten als ontbijt, maar wel als hij ze zelf mocht maken. En dat deden we dus ook. We hebben hem Ninjago LEGO gegeven, een goocheldoos en een bijzondere spinner. En terwijl Finn aan zijn LEGO begon, bakte ik de verjaardagstaart en quiches en maakte soep voor de visite die ’s middags zou komen.

Op het verjaardagsfeestje van Finn

Poffertjes eten

Wij (Cynthia) waren natuurlijk ook van de partij op het feestje van Finn! Voor de meiden een heerlijke middag met veel taart, snoep, chips en als avondeten poffertjes. En uiteraard heel veel gezellige kindjes om mee te spelen. De papa’s en mama’s konden ondertussen lekker aan de borrel.

Logeerpartijtje

Logeerpartijtje

Logeren bij je grote zus is vet cool, zoals Lucy dit zegt. Na het feestje van Finn mocht Lucy eindelijk bij Reva op de kamer slapen. Ze wilden dit allebei zo graag! Het fijne van Reva haar bed is dat je er prima een matras onder kunt leggen. Lucy vond haar nieuwe holletje zo gezellig. Ze zijn het eigenlijk wel gewend om bij elkaar te slapen, op vakantie delen de meiden altijd samen een kamer. Ze gaan nu niet opeens enorm keten met elkaar. Er wordt iets langer gekletst en daarna gaan ze rustig slapen.

Hello Food Festival

Met de foodtruck op het Hello Food Festival

Zondag ging de wekker lekker op tijd. We hadden nog een drukke – maar wel hele toffe – dag op het programma staan. Het Hello Food Festival waar we jullie eerder al uitgebreid over verteld hebben! Samen reden we naar landgoed De Olmenhorst, waar we deze foodtruck versierd hebben en de limonade en knutselspullen klaar zetten. Op deze foto is het stilte voor de storm. Hierna gingen de festival deuren open en was het een gezellig komen en gaan van kinderen die bij ons kwamen stempelen met groente en fruit. Later deze week volgt nog een uitgebreid verslag!

Rommeldagje

Peuters, maar nu al de beste vrienden!

Maandag ging bij mij – Annemieke – na al die drukte het lichtje even uit. Verjaardag, feest op school, food festival; het had erin gehakt. Gelukkig is maandag bij ons thuis meestal een relaxte dag. Charlie is gewoon thuis en we rommelen een beetje. Wel zijn we nog even lekker buiten geweest, langs de hertjes en gewandeld door het bos samen met Annemarijn, Mees en hondje Pippa. Mees en Charlie… Moet je je voorstellen hoe ze erbij lopen als ze straks tien jaar ouder zijn. Kleine gangsters!

Spinnen opgepakt!

Dochter en mama knuffelen

Al jaren doe ik aan spinnen, helaas niet altijd even constant. Het is het eerste wat er van mijn lijstje dondert als ik weinig tijd heb. Vaak duik ik dan toch weer achter mijn computer. Een paar weken geleden was ik het weer zo zat en heb ik mezelf weer naar de sportschool gesleept. Ook al heb ik de energie van een gare slak, ik weet dat ik me na deze work-out altijd weer super goed voel. Ik ga ook lekker op tijd, zodat ik nog wat aan me avond heb. Reva en Lucy vinden het alleen heel ongezellig dat ik geen verhaaltje kan voorlezen. Ze willen heel graag een keertje meesporten met mama, aldus Reva.

Uit eten met de media mama’s

Uit eten met de media mama's

Maandagavond had ik – Annemieke – een eetdate met mijn oude RTL Boulevard collega’s. Een onwijs leuk clubje meiden met wie ik al zo’n zes jaar niet meer samenwerk, maar zodra je ons bij elkaar zet, is het weer hetzelfde gezellige kippenhok. Omdat we allemaal uit een ander gedeelte van het land komen, moeten we logistiek gezien een handige locatie prikken. We zaten dus in een lekker oubollig tentje ergens bij Utrecht langs de snelweg waar we de gemiddelde leeftijd met 30 naar beneden hielpen. Maar wat was het gezellig! Dat er nog veel van dit soort avonden mogen volgen.

Aftellen!

Mama met dochter op de foto

Van de week kregen we een mailtje dat Lucy over anderhalve week een ochtendje mag wennen op de kleuterschool. Van dit nieuws werd ze zo gelukkig! Ze gloeit van trots als ze tegen iemand kan vertellen dat ze mag wennen. Samen hebben we een kalender gemaakt, iedere dag tekent ze hier een rondje op totdat het eindelijk zover is. Nog een paar nachtjes slapen!

Geboorteposter winnen!

Geboorteposter MrStarsky winnen

Heb je tot slot onze winactie van deze week al gezien? We mogen in samenwerking met MrStarsky twee van hun unieke geboorteposters weggeven. Die zijn zo bijzonder omdat ze exact laten zien hoe de sterren aan de hemel stonden op het moment dat jouw kleintje ter wereld kwam. Wil je nog kans maken op een exemplaar, check dan dit blog om te zien hoe je mee kunt doen!

En met deze leuke winactie komen we aan het einde van onze #WOOM! We hopen dat je het leuk vond om mee te kijken. Voor wie er vanaf aankomend weekend vakantie heeft; geniet ervan! En voor de rest die net zoals wij nog even geduld moeten hebben; succes met de laatste loodjes! Tot volgende week, dan hebben we weer een leuke nieuwe What’s On Our Mind voor jullie.

Liefs,

Cynthia en Annemieke

PS: Wil je nu helemaal niks van ons missen, volg ons dan ook op Instagram!

Dag peuterspeelzaal!
Een kijkje achter de schermen bij Lady Lemonade

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter