Me time: 10 Manieren om je weer wat meer vrouw en minder moeder te voelen

22 mei 2018
Me time: 10 Manieren om je weer wat meer vrouw en minder moeder te voelen

Na bijna 7 jaar moederschap had ik wel verwacht dat ik gewend zou zijn geraakt aan hoe kinderen je volledig in beslag kunnen nemen. Maar toch zijn er nog steeds dagen waarop ik niks voor elkaar krijg en me afvraag waar de tijd dan is gebleven. Wat kun je druk zijn met broodtrommels vullen, billen afvegen, om snoep jengelende kids afpoeieren, knikkers uit onmogelijke gaten pulken, vuurtjes tussen twee broers blussen, vastgelopen ritsen losmaken, schoenen aandoen, schoenen weer uitdoen, naar zelf bedachte voorstellingen kijken, kauwgom uit haren plukken, weer een vuurtje blussen etc etc… Zo druk dat er onderaan de streep geen minuut voor jezelf overblijft. Maar wil ik me behalve moeder ook nog een beetje vrouw voelen, dan heb ik ook echt wat tijd voor mezelf nodig. En dan bedoel ik meer dan dat momentje op de wc totdat iemand de deur open trekt. Dus daar zorg ik dan ook voor. Dit zijn mijn 10 favoriete me time momenten waardoor ik een leuke moeder ben én vrouw blijf.

10x Me Time

#1 Latte & carrot cake op zaterdagochtend

Op zaterdagochtend gaat Finn naar turnen. Dat duurt een uur. En hoewel ik in die tijd boodschappen zou kunnen doen of een was had kunnen draaien, drink ik latte en eet carrot cake bij Stach. Een uur lang me, myself & I en een goede kop koffie. Daar kan ik dan weer een week op teren.

‘Lees ook: Zo krijg je als mama meer tijd in een dag.’

#2 Couch crashen

Ook al ben ik alleen met de kids, soms stap ik gewoon even uit die eeuwig door denderende trein. Dan crash ik op de bank met een tijdschrift en kom er pas vanaf als er sprake is van een noodgeval. Eerlijk is eerlijk, deze me time duurt nooit lang. Na 3,5 minuut gaat vaak alweer het ‘alarm’. Maar iedere minuut voor mezelf is er één.

#3 @Home beautybehandeling

Call me superficial, maar een paar gladde benen, glanzende haren, een stralende huid en mooi gelakte nagels maken me zoveel gelukkiger. Dus roep ik soms dat iedereen die iets nodig heeft zich bij papa kan melden, draai de badkamerdeur op slot en trakteer mezelf op een scheer- en scrubbeurt, maskertje en nagellak. Heerlijk!

#4 Playdates

Playdates me time?! Ja hoor! Als het met leuke kinderen MET leuke mama’s is wel. Je hebt geen kind aan de kids en kunt ondertussen ongestoord kletsen. Sinds wij verhuisd zijn en de jongens naar school gaan, heb ik er een paar waanzinnig leuke vriendinnen bij gekregen formerly known as ‘De mama van…’. Dus tast eens af of de moeder van jouw kind’s beste vriendje ook leuk is.

‘Lees ook: Ik trek het allemaal even niet meer! Is dit een mommy burn out?.’

#5 De kapper

Ook de kapper is voor mij pure wellness. Tweeëneenhalf uur me time, want met mijn highlights zijn ze altijd wel even bezig. Ik krijg ondertussen koffie, hoofdmassages en tijdschriften aangereikt. En niemand die me stoort! Need I say more?

#6 Haaienfilmpjes kijken op YouTube

Ja, deze is verrassend hé! Maar zo leer je me weer een beetje beter kennen. Ik ben dus een sucker voor haaienfilmpjes op YouTube. YouTube weet dat en spamt erop los: ‘Aanbevolen: ‘Dangerously close encounter with the biggest Great White you’ve ever seen!’. En zo surf ik op een avond úren van haai naar haai. Word ik enorm zen van. Ik vind het fascinerende beesten, vooral de grote witte haai. Duiken met Jaws staat dan ook hoog bovenaan mijn bucket list.

#7 Hot mama

Ok, sinds ik moeder ben, heb ik mijn hakken ingeruild voor sneakers en ben ik meer van het type comfort clothes. Maar onder al die basics schuilt nog steeds die sexy babe! Ik ben namelijk dol op mooie lingerie én op internet shoppen. Die tijd gun ik mezelf ook! ? De kast ligt dus vol met mooie setjes die mijn mama imago weer wat opkrikken. Heb je – unlike me – wel grote boobs, dan kun je voor mooie lingerie goed terecht bij Ulla Popken.

‘Lees ook: Op de mindfulness tour.’

#8 Huishouden als de kids thuis zijn

Stofzuigen in de avonduren of tijdens een middagdutje; dat is wat mij betreft écht zonde van je tijd. Ik doe dat gewoon als de kids thuis zijn. En oké, er rijdt wel eens iemand op het apparaat mee of de stekker wordt eruit getrokken, waardoor het allemaal wat langer duurt. Maar ‘s avonds plof ik daardoor wel lekker op de bank.

#9 Als laatste naar bed

Weet je wanneer het hier op zijn stilst in huis is? Als iedereen ligt te tukken. En dat is fijn joh! Daarom blijf ik regelmatig nog wat langer op – nadat mijn lief & de kids naar dromenland vertrokken zijn – om ongestoord nutteloze dingen te doen. Zoals een beetje Instagrammen, Facebooken of haaienfilmpjes kijken. Maar ik moet er geen gewoonte van maken. Want soms vergeet ik de tijd en dan is zo’n nachtje wel erg kort.

#10 iPad ochtendjes

Mijn kinderen zouden niet vaak filmpjes kijken, zo’n moeder wilde ik niet zijn. Totdat ik ontdekte dat beeldschermtijd me time betekent. En een half uurtje langer in bed op zondag is een loedermoedermoment meer dan waard.

Ik ben benieuwd of jij ook me time voor jezelf probeert vrij te maken. En wat doe je het liefst op dat soort momenten? Laat je het me weten in een reactie onder dit blog?

Inspiratie voor een feestelijke Gender Reveal Party
Feest! Lady Lemonade bestaat 5 jaar

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter