Kindermeubilair dat met je kindje meegroeit

3 november 2017
Kindermeubilair wat meegroeit met je kindje

Geniet je eerst nog met volle teugen van dat kleine babytje op je arm, voor je het weet klimt en klautert het als een aapje op een klimrek. Kinderen groeien zo snel! Lag je kleine spruit eerst nog in een veel te groot wiegje, drie keer knipperen met je ogen en de kleine moet echt verhuizen naar een ledikantje. Kleertjes zijn binnen een paar weken opeens te klein! En dan komt het moment dat de babykamer omgetoverd moet worden naar een peuterkamer. Het is niet alleen bizar hoe snel de tijd gaat, maar ook hoeveel spullen je moet kopen in een kort tijdsbestek. Al het kindermeubilair wat je met grote zorg hebt geshopt wordt relatief maar kort gebruikt. Gelukkig zie je steeds vaker kindermeubels op de markt komen die meegroeien met je kind. En wij laten er vandaag een paar aan je zien!

Heel mooi vind ik het om te zien dat steeds meer merken zich bezighouden met het ontwerpen van kindermeubilair dat jarenlang meegaat. De aankoopprijs ligt vaak van dit soort meubels wel hoger dan als je alleen een bed, een kinderstoel of een bureau koopt voor die specifieke leeftijd. Bedenk wel dat als je eens kijkt hoe lang je kind plezier heeft van dat ene meubelstuk dat met de leeftijd meegroeit je niet persé duurder uit bent. Als je iedere keer nieuwe meubels moet shoppen omdat je zoon of dochter een flinke groeispurt heeft gemaakt loopt dit uiteindelijk ook behoorlijk in de kosten.

Ik laat je een paar hele mooie kindermeubels zien die je voor een langere tijd kunt gebruiken!

Stokke Home

Stokke Home kindermeubilair

Het merk Stokke heeft verschillende kindermeubilair waar je jarenlang plezier van kunt hebben. Het Stokke Home concept groeit niet alleen met je kind mee, maar is ook nog eens ideaal voor als je een kleine kinderkamer tot je beschikking hebt. Je hebt alles bij de hand wat je nodig hebt. Het huisje met de ledikant is de basis en kun je vanaf baby tot een jaar of vijf – als je kind het bed is ontgroeit – gebruiken. Een wiegje, de commode, een ladekast je kunt het met de verschillende elementen helemaal inrichten zoals je het zelf wil. En als je kind er niet meer in past en het tijd is voor een ‘echt’ groot bed, dan gebruik je het als een bankje of speelhuisje.

‘Lees ook: 19 Babybedjes om bij weg te zwijmelen.

Sebra kinderbed

Kindermeubilair van Sebra

Wil je graag een prachtig bedje als eye-catcher in de baby- of kinderkamer dan ga je dit exemplaar van het Deense merk Sebra denk ik heel mooi vinden. Dit beukenhouten ‘Sebra Juno’ bed groeit met je kind mee vanaf baby tot ongeveer zeven jaar. Babypark verkoopt dit kinderbed in verschillende mooie kleuren.


Kura Ikea bed

Ikea Kura bed

Het keerbare Ikea Kura bed staat al een hele tijd op Reva haar slaapkamer. Toen er een groot bed gekocht moest worden voor onze prinses wilde Reva het liefst een hoogslaper. Persoonlijk werd ik wat minder enthousiast van dat idee, maar vond dit bed een perfect alternatief. Het Kura bed kun je omkeren, dus Reva heeft eerst een lange periode op de lage stand geslapen. Toen ik er een beetje vertrouwen in had dat mevrouw boven kon slapen hebben we het bed omgedraaid naar een hoogslaper. En dan krijg je meteen onder het bed er ook een heel gezellig speelplekje bij. Extra leuk is dat je helemaal los kunt gaan met het bed te pimpen naar je eigen smaak. Neem een kijkje bij de eerder verschenen blog over de speciale Ikea Kura bed stickers.

‘Lees ook: 15 x Kura Ikea bed inspiratie.

Charlie Crane meegroeistoel

Meegroeistoel Charlie Crane

Een kinderstoel wordt intensief gebruikt voor een lange periode. Dit industriële ontwerp van het merk Charlie Crane is niet alleen een plaatje om te zien, maar kun je al gebruiken vanaf 6 maanden tot 8 jaar en ouder. De Tibu stoel is verkrijgbaar in drie kleuren en kun je shoppen bij Lunabloom.

Nomi kinderstoel

Nomi meegroei kinderstoel

Wat een tof design heeft deze Nomi meegroeistoel! Deze stoel evolueert mee met je kind vanaf baby tot tiener en kun je iedere keer weer afstellen zonder dat er gereedschap aan te pas moet komen. De stoel is verkrijgbaar in verschillende mooie kleuren en shop je hier.

Childhome evolu 2 kinderstoel 2 in 1

Ook weer zo’n multifunctionele stoel die er te gek uit ziet! Het oog wil tenslotte ook wat, toch?! Je kunt deze meegroeistoel gebruiken voor aan de eettafel of je kunt deze kleiner maken voor aan de kindertafel. De stoel is heel makkelijk in hoogte te wisselen en is geschikt vanaf 6 maanden tot 6 jaar. Je kunt kiezen voor wit of voor donkergrijs en de stoel is te koop bij Babypark.

‘Lees ook: Kindermeubel merk Lemodi!

Growing Table

Kindermeubilair van Growing Table

Een favoriet plekje voor kids is vaak een tafeltje waar ze rustig aan kunnen kleuren of knutselen. De Growing Table is zoals de naam het al zegt een tafel die meegroeit vanaf de leeftijd 3 jaar tot 12 jaar. Door middel van drie verschillende pootcombinaties ontstaan er vier verschillende hoogtes. Zo begin je met een kinderspeeltafel en kan je studiebol over een paar jaar aan deze tafel huiswerk maken. Dit meubel kun je onder andere shoppen bij Eco Design Meubel.

Lemodi – modulaire kindermeubels

Meegroei kindermeubilair van Lemodi

Vorige jaar heeft het duurzame meubelmerk Lemodi hun eerste collectie gelanceerd. Vanaf het eerste moment was ik al fan! Het voordeel van deze kindermeubels is dat je er geen afscheid meer van hoeft te nemen. De collectie bestaat uit The Sleeper (wiegje), The Reader (bankje), The Office (bureau) en The Picnic (picknicktafel). Door middel van een modulair systeem kun je een meubel binnen no-time ombouwen tot iets nieuws. Zo bouwen wij regelmatig het bankje van Lemodi met een paar extra elementen weer om tot een werkplekje voor Reva. Fijn voor degene die absoluut niet handig zijn, de elementen hoef je alleen maar in elkaar te schuiven.

‘Lees ook: Kindermeubels voor in de woonkamer.

KUKUU – SOLO kindermeubilair Kukuu kindermeubilair

Het merk KUKUU heeft wel iets heel moois bedacht, namelijk het SOLO meubelstuk! Deze kan gebruikt worden als co-sleeper, commode en later als kindertafel die je op verschillende hoogtes kunt afstellen. Ideaal! En door het tijdloze design raak je er niet snel op uitgekeken. Tom & Lilly verkoopt dit unieke meegroei kindermeubilair.

IKEA Hacks: FROSTA kruk wordt kinderkamer lamp
Hippe lampen voor in de babykamer of kinderkamer

Dit vind je misschien ook leuk

1 Reactie

  • Reply zebrazonderstrepen 3 november 2017 at 1:00 pm

    ik blijf fan van het huisje in bed vorm. Ik vind het zo mooi!

  • Laat een reactie achter