Welkom in ons kippenhok, ik bedoel meidengezin!

27 februari 2017
dochter-gezin-meisje-meisjes-opvoeding-meisjesmama-meidengezin-kindermake-up-drama-toneel-prinsessen-verkleden-prinsessenjurk

Met twee dochters in huis heeft Jeroen het soms flink te verduren. Ik zeg maar niet te hard dat dit nog maar het begin is. Wacht maar totdat ‘echt’ de hormonen door het huis gaan vliegen en de stoere puber jongens voor je deur staan. Een dochter staat garant voor een paar eigenschappen die alle meisjesmama’s denk ik wel herkennen.

1. Hindernisbaan van Barbiepoppen

Hoeveel Barbie’s kun je als meisje hebben? Voor Reva en Lucy geldt ‘hoe meer hoe beter’. Pas op dat je er niet over struikelt, bij ons liggen deze favoriete poppen door het hele huis verspreid.

2. De hoofdrol van prinses

Eén rol die meisjes als de beste kunnen spelen is die van prinses. Ze worden graag op hun wenken bedient en weten precies hoe ze iedereen – vooral papa – voor hun karretje moeten spannen. Deze rol wordt natuurlijk het best gespeeld in een prachtige prinsessenjurk, waarvan de dametjes natuurlijk een hele collectie in de kast hebben hangen.

3. Papa is het perfecte model

Papa is de held! Jeroen mag regelmatig in de ‘kappersstoel’ plaatsnemen. Strikjes, speldjes en een kroontje, alles wordt uit de kast gehaald om van papa een echte beauty prins te maken.

4. Tijd voor een portie drama

Het gevoel voor drama zit er bij meisjes al vroeg in. Theatrale uitspattingen met heel veel krokodillentranen is bij ons dagelijkse kost. Een dag niet gehuild is een dag niet geleefd! De doosjes met pleisters zijn niet aan te slepen. Reva en Lucy kunnen altijd wel weer een onzichtbaar plekje op de vinger of op de kleine teen vinden waar het bloed – ook onzichtbaar – van afdruipt. Misschien is toneelles een goed idee!

5. Fröbelen

Geef meisjes een pak kleurpotloden, een paar verfkwasten, een schaar en een pak papier en ze zijn voorlopig zoet met kleuren, knutselen en verven. Dit zijn de fijne relax momenten, waarbij ik soms voor mezelf ook nog eventjes een tijdschrift tevoorschijn tover.

6. Non-stop kwebbelen

Wauw! Het is bijna knap hoeveel meisjes kunnen kletsen op een dag. Het begint ‘s ochtends meteen als de luikjes opengaan en stopt pas weer als het tijd is om te gaan tukken.

7. Het beauty uurtje

Je ontkomt er niet aan, maar op een dag heb jij ook kindermake-up in huis. Al heb je het zelf niet geshopt, dan krijgt je dochter het wel als verjaardagscadeau. Voor meisjes – ook voor Reva en Lucy – heeft het iets magisch om in de weer te zijn met ogenschaduw, lipgloss en nagellakjes. Als ze dan allebei opgemaakt als clowntjes in de spiegel kijken zie ik twee gezichtjes glunderen. “Nu zijn we twee echte prinsessen, Lucy”, zegt Reva. Het merk Luna Star verkoopt 100% natuurlijke en hypoallergene kindermake-up setjes.

8. Catfight

Ai, ai, ai, meisjes kunnen flinke kattenkoppen zijn. Het zijn soms net kleine katjes die elkaar in de haren vliegen. Venijnige opmerkingen en dan met een blik erbij waar ik zelfs bijna bang van word.

9. Liefde voor hakken

Een paar hakken van mama, is speelgoed voor de meisjes. Verstop ze goed, want voor je het weet ben jij ze kwijt.

10. Pink it is!

Roze, roze en nog eens roze, de rest van de kleuren zijn niet mooi. Dat dit een keertje over gaat, daar ben ik het bewijs van ;-).

Vul gerust het lijstje aan!

Rookmelder voor in de kinderkamer
Boekentip voor als je zwanger wilt worden

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter