Mijter knutselen – Een leuke sintknutsel voor kleine hulpsinterklazen

16 november 2018
Mijter knutselen - Een leuke sintknutsel voor kleine hulpsinterklazen

Oh, wat heerlijk; de Sinterklaas periode is weer aangebroken. Ik ben er echt dol op, maar voor mijn kinderen is het helemaal het feest van het jaar. Er wordt geen aflevering van het Sinterklaasjournaal overgeslagen en daarnaast verzinnen ze hun eigen avonturen als Sint en Piet. Natuurlijk hebben we ook een Sint- en pietenpakje in de verkleedkist, maar het spel wordt nóg leuker als je zelf een hoed van Sinterklaas gemaakt hebt. Daarom laat ik je zien hoe je samen met de kids heel simpel een mijter knutselen kunt.

Wat heb je nodig voor het maken van een mijter?

‘Lees ook: Pietenmuts knutselen – Een leuke sinterklaasknutsel voor kleine hulppietjes.’

De mijter knutselen

  1. Knip uit rood papier twee mijters. Je kunt hiervoor eventueel de gratis printable gebruiken als je het moeilijk vindt om ze zelf te tekenen.
  2. Knip uit geel papier vier stroken en maak er een kruis mee op beide mijters.
  3. Knip nu twee stroken rood papier en maak er een band van, groot genoeg zodat hij om je hoofd past. De uiteindes niet je aan elkaar vast.
  4. Nu plak je beide mijters recht tegenover elkaar op de band en je mijter is klaar!
‘Lees ook: Sinterklaas spelletjes voor peuters en kleuters.’

Nog meer sintknutsels

Vind je het leuk om nog wat meer sintknutsels te zien, dan kun je hier kijken voor nog wat andere leuke ideeën. En ga jij ook deze mijter knutselen, dan zou ik het super leuk vinden als je het eindresultaat met mij deelt op social media door Lady Lemonade te taggen of de hashtag #LadyLemonade te gebruiken. Ik ben altijd benieuwd naar jullie kunstwerken!

Voor meer knutselinspiratie kun je hier op ons blog terecht. En wil je geen enkele video meer van ons missen, abonneer je dan hier (gratis) op ons YouTube kanaal. Dank je wel!

Sinterklaas vouwen - Ik laat je stap voor stap zien hoe je dat doet
Eenhoorn surprise & 10 andere toffe surprise ideeën van papier mache

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter