Minecraft surprise maken voor Sinterklaas

21 november 2020
Minecraft surprise maken voor Sinterklaas

Als je met de klas lootjes trekt, is de kans heel groot dat je een Minecraft fan trekt. Want de game waarin je virtueel kunt bouwen met blokken is nog steeds méga populair. En dus wil jij nu natuurlijk een Minecraft surprise maken! En daarvoor hebben wij deze leuke Sinterklaas surprise bedacht; een game computer. Alleen moet je zelf nog wel even Minecraft ‘installeren’. Maar we maken het je makkelijk en hebben voor deze Minecraft surprise een handige printable gemaakt. Die hoef je alleen maar te printen en uit te knippen en dan kun je beginnen met bouwen. Wij laten je in een handige stap voor stap video zien hoe je deze Minecraft surprise maken kunt.

Wat heb je nodig voor de Minecraft surprise?

 • Schoenendoos
 • Zwart (of wit) papier
 • Onze Minecraft printable, die vind je hier
 • Schaar
 • Lijmstift
‘Lees ook: Meer dan 25 leuke knutselideeën voor Sinterklaas.’

De Minecraft surprise maken

 1. Plak je cadeautje vast aan de binnenkant van de deksel van de schoenendoos of bedenk een andere goede verstop plek.
 2. Dan pak je de deksel in met zwart papier, waardoor ook het cadeau niet meer zichtbaar is. De bovenkant van de deksel hoef je niet te beplakken, want daar komt de printable van het toetsenbord op.
 3. Beplak nu ook de schoenendoos met zwart papier; de buitenkant en de zijkanten en bovenkant van de binnenkant. Op de bodem en onderkant van de binnenkant plak je de printable van het gras en de bergen.
 4. De basis van je Minecraft surprise is al af. Nu ga je echt bouwen met de blokken en figuren die je ook op de printable vindt. Als je ze uitgeknipt hebt en in elkaar gezet, kun je ze een plekje in de game computer geven. Net als bij een kijkdoos. Je kunt zelf kiezen wat je erin wil hebben en ze bijvoorbeeld ook tegen de achterkant of zijkant plakken. Als je tevreden bent met de indeling, is je Minecraft surprise klaar!

Ik hoop dat je het idee voor deze Sinterklaas surprise leuk vindt. Als jij de Minecraft surprise ook gaat maken, dan vind ik het super leuk als je jouw creatie met ons deelt. Dat kan bijvoorbeeld door een foto te delen op Facebook en/of Instagram waarin je Lady Lemonade tagt. Maar een privé berichtje sturen, mag natuurlijk ook!

‘Lees ook: Sinterklaas activiteit | Sinterklaas klei maken met pepernoten & chocoladeletter geur.’
Minecraft surprise maken voor Sinterklaas

Nog meer Sinterklaas inspiratie

Op ons blog vind je behalve deze Minecraft surprise nog veel meer Sinterklaas surprise ideeën. En ben je op zoek naar andere Sinterklaas inspiratie, dan ben je bij ons ook aan het juiste adres. Zo hebben we hier bijvoorbeeld een heleboel leuke én lekkere Sinterklaas recepten staan, die heel erg leuk zijn voor Pakjesavond. Heb je zin om iets leuks te knutselen, check dan zeker even onze Sinterklaas knutsels. En heb je al eens Ozosnel poep gemaakt met de kids? Dat is niet alleen super leuk maar ook erg lekker. En kijk tot slot ook nog even naar deze Sinterklaas spelletjes; vooral het pepernoten piramide spel is leuk! Verder moet je vooral Lady Lemonade in de gaten houden, want er komen nog veel meer leuke Sinterklaas tips aan!

Minecraft surprise maken voor Sinterklaas
Kauwgomballen automaat surprise maken voor Sinterklaas
Sinterklaas cake maken met een surprise aan de binnenkant

Dit vind je misschien ook leuk

8 Reacties

 • Reply mc roozeboom 1 december 2020 at 1:41 pm

  Hey hallo,

  Mijn vrouw heeft deze ‘mine-craft’ surprise gemaakt maar liep tegen het volgende aan:

  1 Er zijn geen maten voor de schoenendoos te vinden. Hierdoor blijven we een strook zwart zien aan de bovenkant van de schoenendoos boven de plaat op de achtergrond.
  2 Je hebt de strook met hartjes en dingetjes met het cijfertje 100 nog een keer extra uitgeprint. Hier kwamen we pas later achter samen.

  Misschien handig om deze 2 puntjes nog even bij te vermelden op deze site, zodat het voor andere mensen nog gemakkelijker gemaakt gaat worden.

  mvg,

  MC Roozeboom

 • Reply Lisa 18 november 2021 at 11:36 pm

  Wat een supergave surprise! Dank je wel voor je creativiteit en de prachtige printables. Dit kan mijn dochter met een beetje begeleiding zelf gaan maken en met een trots gevoel naar school meenemen. Super!

 • Reply Carolien 20 november 2021 at 12:12 pm

  We kwamen erachter dat de flapjes van de tot niet helemaal op de goede plek zitten, maar dat was snel opgelost. 🙂 Superleuke surprise! Wij hebben hem samen gemaakt. Dank voor deze handige printable.

 • Reply Bep 23 november 2021 at 3:23 pm

  Leuke surprise ik heb deze gemaakt voor mijn kleinzoon 12 jaar. Alles werd duidelijk weergegeven.

 • Reply Sandra 27 november 2021 at 6:01 pm

  Heel leuk! Mijn dochter en ik hebben hem net gemaakt, erg leuk om zelf met de printables je eigen minecraft-scene te maken 🙂
  Bedankt!

 • Reply Desiree 10 november 2022 at 3:26 pm

  Het printpapier is dat gewoon normaal papier of wat dikker? En wat is de maat van de schoenendoos ?

 • Reply judith 23 november 2022 at 4:16 pm

  Superleuki idee, en makkelijk om te maken! Dankjewel!!

 • Reply Edwin 24 november 2022 at 9:20 pm

  Hoi Annemieke,
  Ik heb de surprise net gemaakt. Wat een gaaf idee. Het is echt goed gelukt. Mijn zoon wil deze surprise eigenlijk zelf houden. Bedankt voor dit idee en de printables!
  Groet, Edwin

 • Laat een reactie achter