Minecraft traktatie maken | Mét gratis printable, dus hij zit zó in elkaar!

6 maart 2021
Minecraft traktatie maken | Mét gratis printable, dus hij zit zó in elkaar!

Ben jij op zoek naar een leuke, maar makkelijke Minecraft traktatie? Dan is dit misschien wel hét idee waar jij naar op zoek bent. Voor deze Minecraft traktatie hebben wij namelijk printables gemaakt die je gratis uit kunt printen en daarmee heb je de traktatie echt zó in elkaar. Met super toffe TNT bommetjes als resultaat. En is er op de school van jouw kind een gezond traktatie beleid? Ook daarvoor hebben we nog een leuk idee!

Wat heb je nodig voor de Minecraft traktatie?

‘Lees ook: Traktatie inspiratie: Eindeloos veel traktatie ideeën op een rij.’

De Minecraft surprise maken

#1 Knip de printables uit

Minecraft traktatie maken | Mét gratis printable, dus hij zit zó in elkaar!

Print de Minecraft printables. Van ieder geprint vel kun je zes traktaties maken. Knip alle stroken TNT uit door precies over de rode middenlijn te knippen.

#2 Maak er rolletjes van

Minecraft traktatie maken | Mét gratis printable, dus hij zit zó in elkaar!

Als je de stroken uitgeknipt hebt, leg je twee rolletjes mini Mentos op de achterkant van de strook. Daar bovenop leg je een stuk dropveter of droprol. En dan dek je die af met nog een Mentos rolletje. Rol het papier er vervolgens omheen en plak het uiteinde vast met lijmstift of een plakbandje. En je Minecraft traktatie is alweer klaar; een echt snoep bommetje!

‘Lees ook: Toffe traktatie tips voor een jongen.’

Gezonde Minecraft traktatie

Als jouw school een gezond traktatie beleid heeft, dan is zo’n snoep bommetje natuurlijk een minder geschikt idee. Maar gelukkig hebben wij ook een toffe Minecraft printable voor een gezonde traktatie en daarmee tover je appels en bananen zo om in een creeper, Steve of een Minecraft zwaard. Je moet de printables alleen even uitprinten en dan plak je ze vast op de appels met wat suikerwater (poedersuiker met een paar druppels water erdoor). De zwaard heften maak je aan de bananen door ze er omheen vast te plakken of nieten.

Gezonde Minecraft traktatie maken | Steve & Creeper appels en Minecraft bananen zwaarden. Inclusief gratis printable!

Minecraft chips traktatie

Tot slot nog een andere leuke Minecraft traktatie. Voor chipszakjes hebben we deze leuke Minecraft wikkel gemaakt. Die download je hier. Dan print je hem uit, smeer je de rand in met lijmstift en dan plak je het chipszakje ertussen. Een leuke én simpele traktatie voor Minecraft liefhebbers toch!

We hopen dat je deze ideeën voor een Minecraft traktatie leuk vindt. Als je ze nu ook gaat maken, dan zouden wij het super leuk vinden als je ons laat weten of het goed is gelukt. Dat kan door onder dit blog een reactie onder te laten. Of – nog leuker! – door een foto van het eindresultaat te delen op Facebook of Instagram waarin je Lady Lemonade tagt.

Nog meer traktatie ideeën

Voor meer traktatie inspiratie kun je ook heel goed op ons blog terecht. Check bijvoorbeeld zeker ook even deze 25 makkelijke traktatiesdeze traktatie ideeën met spekjes of deze gezonde traktaties met fruit. En verder vind je hier op ons blog ook nog een heleboel andere traktatie ideeën. Dus laat je lekker inspireren. En wil je helemaal niets meer van ons missen? Volg ons dan op Instagram én abonneer je (gratis) op ons YouTube kanaal waar iedere week een nieuwe creatieve video online komt.

Minecraft traktatie maken | Mét gratis printable, dus hij zit zó in elkaar!
Pikachu traktatie maken met snoep én een origineel uitdeelcadeautje
Welke thee is gezond? | Check hier welke thee waar goed voor is!

Dit vind je misschien ook leuk

3 Reacties

 • Reply Marijke 13 september 2021 at 3:37 pm

  Heel leuk! Omdat we alleen voorverpakte traktaties mogen doen, heb ik de veterdrop vervangen met chenille draad!

 • Reply Paul 8 februari 2022 at 10:16 am

  Jeetje, super leuke ideeën! Ik ga het maken voor mijn zoon die 8 wordt. Hij zou het geweldig vinden!

 • Reply Lisette 16 september 2022 at 9:00 am

  Zojuist mijn zoon van 7 naar school gebracht met de Minecraft bommetjes. Ze waren erg gemakkelijk te maken! Ik denk dat ik in totaal 45 minuten voor 18 stuks ben bezig geweest. De printable werkte super. En natuurlijk het belangrijkste: hij was helemaal happy.

  Ik heb nog een plakbandje onderlangs gedaan zodat de rolletjes er niet onderuit kunnen zakken bij het optillen.

 • Laat een reactie achter