Nieuw! De nieuwe moeder van de maand

9 februari 2016

Vergeet Superman, Batman en Spiderman. Moeders zijn wat ons betreft de echte superhelden. Natuurlijk is het behoorlijk indrukwekkend als je auto’s kunt optillen of kunt vliegen. Maar als Superman een dagje op mijn kinderen zou passen, zou hij daar het einde van de dag niet mee halen. Hoewel dat weg kunnen vliegen wanneer je er genoeg van hebt ergens wel aantrekkelijk klinkt natuurlijk. 😉 Maar moeders hebben superkrachten die er echt toe doen. Van magische kusjes tot een feilloos gevoel voor gevaar…

Geweldig gehoor

Je hoort je kind huilen in een bomvol indoor speelparadijs met alleen maar krijsende kinderen. Of je nu druk aan het kletsen bent met je vriendin of druk bezig bent met je mobiel; op het moment dat die kleine aanslaat als een gillende sirene, dan weet je dat het die van jouw is. Je gehoor heeft zich zelfs zo goed ontwikkelt dat je er ook voor kunt kiezen om je kind juist NIET te horen. Aan het einde van de dag bijvoorbeeld als ze tijdens het koken jengelend aan je enkels hangen.

Superkracht

Als het er op aan komt ben je berensterk. Je slapende kind in een zware Maxi Cosi’s van de auto – waarmee je uitgerekend nu niet voor de deur kon parkeren – naar huis tillen doe je met twee vingers in je neus. Je draait je hand niet om voor een peuterpuberaanval in de supermarkt: flippende kind onder je ene arm, terwijl je met je andere hand je karretje vol boodschappen richting de kassa duwt. Je bent gemaakt van staal mama!

IJzersterk gestel

Helaas worden kinderen niet geboren met het magische afweersysteem waarover jij inmiddels beschikt. Als ze ziek zijn, zijn ze meteen goed ziek. Eindeloze snotstromen uit hun neus, explosieve poepluiers, spugen. In hun bed, over jullie bed, op de bank… Nou ja, gewoon overal. En als kind 1 weer beter is, volgt kind 2 en dan papa; ook een klein kind als hij ziek is. En uiteindelijk ben jij de last (wo)man standing. Daar heb je toch een ijzeren immuunsysteem voor nodig of niet?!

Magische kusjes

Als je kind met dikke tranen over zijn wangen naar je toe gerend komt omdat hij net heel hard op zijn knie gevallen is, weet jij dat een verbandtrommel overbodig is. Kusje erop… Over! Oké, en misschien een Paw Patrol pleister om het bloed te laten ‘verdwijnen’.

Acteertalent

Jouw vertolking van een leeuw, prinses of vrachtwagen tijdens de dagelijkse voorleesmomentjes zou een grote kanshebber zijn voor een Oscar nominatie. Maar helemaal indrukwekkend is de manier waarop je heel oprecht geïnteresseerd “Echt?”, “Jahaaa” en “En toen?” uitkraamt als je kind voor de honderdzoveelste keer dat eindeloze verhaal aan je vertelt, terwijl jij in gedachten al lang afgedwaald bent naar hoe de rest van jullie week eruit ziet.

Onvermoeibaar

Ja, je bent moe. Kapot! Maar ondanks de ene na de andere gebroken nacht zet jij er iedere dag toch weer je schouders onder. Om voor de kinderen te zorgen, te werken en ondertussen het huishouden draaiende te houden. En ook al zijn je oogleden van lood, je doet het nog steeds met alle liefde van de wereld.

Gevoel voor gevaar

Als je moeder wordt, ben je je feilloos bewust van alle gevaren die er op de loer liggen. Stopcontacten, scherpe hoeken van een tafel, trappen zonder hekjes, vijvers; allemaal van die dingen die voor de geboorte van je baby zo onschuldig leken. En als je kind uit het klimrek valt, vang jij hem op nog voordat hij de grond raakt.

Zesde zintuig

Je voelt precies wanneer er iets niet helemaal in de haak is. Het is net iets té lang té stil. En dan weet je dat je zo snel mogelijk een sprintje moet trekken naar waar je kind zich bevindt. Voordat er een mobieltje in de pleepot verdwijnt, je muur bewerkt wordt met stift of je boefje zijn vriendje of vriendinnetje een nieuw kapsel aanmeet met een uit de la gepikt schaartje.

Oproep!

moeder, mama, geboren, geboorte, bevallen, net, nieuw, tips, ideeën, ervaring, ervaren, baby, huilen, slapen, 's avonds, 's nachts, doorslapen, voeding, borstvoeding, eten, voldoende, schema, stoppen, moe, ontwikkeling, luieruitslag, spruw, darmkrampjes, Omdat wij vinden dat alle moeders superhelden zijn, hebben we iets leuks bedacht! Vanaf nu willen we hier op Lady Lemonade iedere maand een nieuwe moeder in de spotlights zetten. Dus ben jij het afgelopen half jaar moeder geworden en vind je het leuk om te vertellen over je kindje, nieuw verworven superkrachten en eerste ervaring met het moederschap? Dan zouden wij het erg leuk vinden om jou wat vragen te stellen voor onze nieuwe rubriek ‘De nieuwe moeder van de maand’. Het zijn er echt niet veel en het kost je weinig tijd. Beloofd! We weten hoe druk je bent… Doe je mee? Stuur dan een mailtje naar [email protected] o.v.v. ‘De nieuwe moeder van de maand’. In ruil voor je bijdrage hebben we een super tof cadeautje: Een uniek Lady Lemonade rompertje met de naam van jouw kleintje er op! Deze wordt beschikbaar gesteld door Bulbby.nl, de leukste & hipste online shop voor gepersonaliseerde producten – zoals mutsjes, badcapes, lakentjes, shirts, bordjes en rugzakken – voor baby’s en kinderen.

6 x Ontbijthapjes voor je Valentijn
12 Tips om het lentegevoel te krijgen

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter