Wat jou de mooiste moeder van Nederland maakt

11 oktober 2016
Miss etam, moeder, mama, mamablog, kleding, mode, merk, schoonheid, knap, mooi, moeder, perfect, karakter, wedstrijd, winnen, fashion, vrouwen

Sinds ik moeder ben, hangen mijn hakken bijna permanent aan de wilgen, is de perfecte coupe uit mijn kapsel, heb ik standaard een paar donkere kringen onder mijn ogen, draag ik wat extra kilo’s mee, steken mijn tepels niet meer ferm naar voren, maar wijzen ze lafjes naar de punt van mijn schoen en heb ik er minstens vijftien rimpels bij. Dat laatste gelukkig niet alleen maar van de zorgen, maar ook van het lachen. Maar nee, als je puur op het plaatje afgaat, dan ben ik er niet bepaald knapper op geworden. Natuurlijk baal ik daar wel eens van. Je wilt me echt niet zien als ik in bikini voor de spiegel sta! Grrrr, wat kan ik daar chagrijnig van worden. Maar zodra die spiegel weg is, vergeet ik al snel dat extra zwembandje dat in het water met mij mee dobbert. Ik heb toch een bepaald punt bereikt – en dat is misschien een leeftijdsdingetje – dat ik blij ben met mezelf.

De perfecte imperfecte moeder

Toen Finn net op school zat, zat ik nog anders in de wedstrijd hoor. In vol ornaat toog ik naar het schoolplein; jurkje, hakje, plamuurlaag over de wallen. Toch even aan al die andere ouders laten zien dat ik het moederschap volledig onder controle heb. Alleen hadden mijn kinderen geen boodschap aan picture perfect. Ze kwamen tegen mij op stormen als ik net mijn eyeliner aanbracht, gaven tandpastakusjes op mijn rok, gebruikten mijn net gestreken blouse als dekentje voor beer en gooiden een beker melk over mijn schoenen. En ik raakte daar een tikkie gestresst van, waardoor het er niet gezelliger op werd thuis. Uiteindelijk liet ik dat hele fabulous mama plan maar varen en besloot ik tevreden te zijn met fris en verzorgd. In the end gaat het ook helemaal niet om je looks op het schoolplein, of wat je anderen van jezelf laat zien op Facebook of Instagram. Het gaat erom dat je gelukkig bent en mooi bent van binnen. Omdat je bijvoorbeeld een geduldige, liefdevolle moeder bent, omdat je altijd klaar staat voor anderen, nooit oordeelt of omdat je over heerlijke humor beschikt. En dat je daar trots op bent, want dan straal je het ook uit. Sinds ik vrede met mijn hele ‘being‘ heb gesloten, heb ik nog nooit zoveel complimenten gehad. “Je straalt!”

Wat maakt jou mooi?

Dat het niet alleen om het uiterlijk draait, onderschrijft Miss Etam al sinds de oprichting van het modemerk. In de nieuwste campagne ‘Wat jou mooi maakt’ gaan zij dan ook op zoek naar échte schoonheid. Niet naar een perfect gezicht, de ideale kledingmaten of ellenlange benen, maar naar een Miss met het mooiste karakter. Een vrouw die van binnen én van buiten straalt, een vrouw die mooi zichzelf is.

Ken of ben jij zo’n beauty van binnen? Dan kun je jezelf of die ander via de Miss Etam website Wat jou mooi maakt opgeven om de titel ‘Mooiste karakter van Nederland’ te winnen. Een selectie van tien vrouwen zal worden gewaardeerd op karakter, uitstraling en hun verhaal. En op de drie overblijvers kan daarna gestemd worden. De winnares krijgt een jaar lang gratis kleding, zal zichzelf terugzien in vier Miss Etam fotoshoots én krijgt een reischeque. Wie zou jij hiervoor willen opgeven en waarom?

advertorial, mamablog, mama, blog, advertentie, sponsored, story

Nostalgische tegels met een verhaal
Isa heeft SMA, een ongeneeslijke spierziekte

Dit vind je misschien ook leuk

1 Reactie

  • Reply Arianne 11 oktober 2016 at 9:13 am

    Voor mij is mijn moeder de mooiste vrouw van Nederland. Ze staat altijd voor ons klaar, ook al gaat dan ten koste van haar eigen pleziertjes. Ze is de liefste oma voor Jax en ik gun het haar enorm om het mooiste karakter van Nederland te worden!

  • Laat een reactie achter