DIY: Vlinder voeten

26 april 2015

Welke moeder smelt er niet bij het zien van een paar kleine babyvoetjes met daaraan tien van die priegelige teentjes? Met nog twee weken te gaan tot aan Moederdag, hebben wij dus een zelfmaak cadeau tip met de voeten van je kind in de hoofdrol. Maar deze vlinder voeten zijn ook heel leuk om als bedankje aan een opa of oma te geven of om te maken als je baby net geboren is en je op een leuke manier wilt vastleggen hoe klein die voetjes zijn.

Wat heb je nodig?

  • Verf
  • Bord
  • Papier
  • Zwarte fineliner
  • Kwast

moederdag-cadeau-maken-tips-baby-kind-ladylemonade_nl

Aan de slag!

  1. Kies een paar mooie kleuren verf uit en doe een beetje op een bordje. Verspreid de verf een beetje met een kwast, zodat de hele voet van je kind er straks in past. Je kunt er ook voor kiezen de verf met een kwast op de voet van je kind te smeren, maar Charlie trok steeds zijn voet weg en Finn kreeg er de slappe lach van. Dus voor mij is dit de beste oplossing.
  2. Druk het voetje van je kind zachtjes in de verf, en maak een afdruk op papier. Herhaal hetzelfde met de andere voet. Maar let goed op! Om mooie vlindervleugels te maken, moet je de linkervoet rechts en de rechtervoet links stempelen.
  3. Maak de voeten van je kind schoon, want het wordt wel rommelig! Meteen in bad is natuurlijk ook een goed idee.
  4. Teken als de verf droog is een mooi vlinderlijfje tussen de voeten in. Je kunt dit eventueel ook met verf doen.
  5. Dan nog een mooie lijst om het kunstwerk of een mooi passe partout van karton en je Moederdag cadeau is klaar!
DIY: Indianentooi
DIY: Wasco ketting

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter