Aap voor je aapje

3 april 2014

Pure nostalgie voor mij en waarschijnlijk alle andere dertigplussers en nu opnieuw geliefd bij kinderen: de Monchhichi! Het duim zuigende knuffelaapje was lange tijd een bedreigde diersoort en alleen nog te vinden op stoffige zolders, bij verzamelaars en – ik geef het toe – mij in de slaapkamer. Maar nu maakt de Monchhichi een enorme comeback!

monchhichi, aapjes, apen, knuffel, knuffelbeest, knuffeldier, kinderen, peuters, kleuters, cadeau, kraamcadeau, verjaardag, retro, hip, nostalgie, sekiguchi, Japan, poppetjes, europa, kopen, tokio, jongen, meisje, baby, boy, girl, slab, tuinbroek, matroosVoor de min-dertigers: Het aapje met duim in de mond was in de jaren zeventig en tachtig een enorme rage. De Japanse creatie uit 1974 had de pluchen vacht van een knuffelaap, maar een plastic hoofdje net zoals een pop. Het beestje was als mannetje en vrouwtje in alle maten en versies verkrijgbaar; van huismoeders en bruidjes, tot brandweermannen, timmerlieden en opa’s en oma’s. En dat maakte hem bij zowel jongens als meisjes enorm populair. Totdat ze midden jaren ’90 ineens verdwenen in Europa. Maar na dik twintig jaar zie je het Monchhichi-snoetje langzaamaan steeds vaker in (web)winkels opduiken.

monchhichi, aapjes, apen, knuffel, knuffelbeest, knuffeldier, kinderen, peuters, kleuters, cadeau, kraamcadeau, verjaardag, retro, hip, nostalgie, sekiguchi, Japan, poppetjes, europa, kopen, tokio, jongen, meisje, baby, boy, girl, slab, tuinbroek, matroos Ik heb een hele troep ontdekt in de webshop van Zsa-Zsa en ben sindsdien weer fan. Zo te zien is het concept van Monchhichi hetzelfde gebleven, want de knuffelaapjes hebben nog altijd dezelfde look en zijn er in tig verschillende soorten en maten. Van Monchhichi’s met slaapoogjes, baby Monchhichi’s en met tuinbroek of schattig jurkje tot sporty boys en girls. En natuurlijk allemaal met het kenmerkende duimzuigende handje en van degelijke kwaliteit.

monchhichi, aapjes, apen, knuffel, knuffelbeest, knuffeldier, kinderen, peuters, kleuters, cadeau, kraamcadeau, verjaardag, retro, hip, nostalgie, sekiguchi, Japan, poppetjes, europa, kopen, tokio, jongen, meisje, baby, boy, girl, slab, tuinbroek, matroos Nadat Finn de hele tijd met mijn oude aapje aan de haal ging, heeft hij zijn eigen Monchhichi gekregen. En ook hij heeft zijn matroos nu al voorgoed in zijn hart gesloten. Want ‘Apendans’ – zoals hij hem gedoopt heeft – moet overal mee naartoe en in ieder spel meespelen. Meestal moet hij gered worden uit een brandend Duplo huis. Maar ik weet zeker dat er nog veel meer avonturen zullen volgen. De Monchhichi is dan ook een fantastisch (verjaardag)cadeau voor kinderen. Vanaf €19,80 in de Zsa-Zsa shop.

DIY: Luieretui
Van inloopkast naar babykamer

Dit vind je misschien ook leuk

1 Reactie

  • Reply Irene 4 april 2014 at 9:08 am

    Jaaaaa, die heb ik ook nog gehad. Ik was vergeten hoe leuk ze zijn!

  • Laat een reactie achter