Knutselidee Nationale Voorleesdagen 2022 | Monster boekenlegger maken

24 januari 2022
Knutselidee Nationale Voorleesdagen 2022 | Monster boekenlegger maken.

De Nationale Voorleesdagen gaan deze week weer van start; van woensdag 26 januari tot en met zaterdag 5 februari. Deze jaarlijks terugkerende periode wordt speciaal georganiseerd om voorlezen aan kinderen te stimuleren. Op school is er extra veel aandacht voor prenten- en voorleesboeken en ook in bibliotheken en op andere plekken worden diverse leuke voorlees activiteiten georganiseerd. Het boek ‘Maar eerst ving ik een monster’ is uitgeroepen tot Prentenboek van het jaar en staat daarom extra in de spotlights. Wil je er iets leuks bij knutselen, dan hebben wij een super leuk idee. Een monster boekenlegger maken! Wij laten je stap voor stap zien hoe je dat kunt doen.

Wat heb je nodig voor het maken van de monster boekenlegger?

  • Vouwblaadje of een vierkant vel papier
  • Gekleurd papier
  • Schaar
  • Lijmstift
‘Lees ook: De Top 10 Voorleesboeken van 2022.’

De monster boekenlegger maken

  1. Je begint met het maken van de basis van de monster boekenlegger. Hiervoor heb je het vouwblaadje nodig. Dat vouw je diagonaal door de helft. Daarna leg je het met de punt naar boven voor je en vouw je de rechter punt onder naar de punt boven. En dat herhaal je ook met de andere kant. Vouw deze flappen vervolgens weer open en vouw dan de bovenste punt van alléén het bovenste velletje naar beneden tot de vouwlijnen. Daarna vouw je de flappen er om de beurt overheen en vouw ze dan naar binnen om het velletje wat je zojuist naar beneden gevouwen hebt. Zo opgeschreven lijkt het misschien lastig, maar als je de video hierboven bekijkt, kun je alle stappen heel duidelijk zien. Het is erg makkelijk, jonge kinderen kunnen dit zelf vouwen.
  2. Zo, de basis van de monster boekenlegger is nu af. Maak het monstertje van de Nationale Voorleesdagen na. Of gebruik je fantasie om hem nu verder vorm te geven. Het is bijvoorbeeld leuk om de binnenkant een contrasterende kleur te geven. Knip daarvoor een gekleurd vierkantje dat even groot is als de boekenlegger en plak die aan de binnenkant.
  3. Hoeveel ogen wil jij je monster geven? Knip rondjes uit wit en zwart papier en plak die op de boekenlegger.
  4. Geef de monster boekenlegger bijvoorbeeld ook nog een paar hoorns of oren!
  5. En knip tot slot de tanden uit wit papier en lijm die aan de binnenkant van de boekenlegger vast.
  6. Schuif de boekenlegger om de bladzijde van je voorleesboek en je vergeet nooit meer waar je gebleven bent!
Knutselidee Nationale Voorleesdagen 2022 | Monster boekenlegger maken.

Ik ben benieuwd wat jij van dit knutselidee vindt! Ga jij nu ook zo’n leuke monster boekenlegger maken? Dan vinden wij het super leuk als je ons laat weten of het is gelukt. Dat kan bijvoorbeeld door hieronder een reactie achter te laten. Of nog leuker; deel een foto van het eindresultaat met ons door hem te posten op Facebook en/of Instagram waarin je Lady Lemonade tagt.

‘Lees ook: Voorlezen | Maak het nóg leuker voor je kinderen met deze voorleestips.’ 
Knutselidee Nationale Voorleesdagen 2022 | Monster boekenlegger maken.

Nog meer leuke knutselideeën

Voor meer leuke knutselideeën voor jonge kinderen kun je ook nog even verder kijken op ons blog. Zo vind je hier bijvoorbeeld een heleboel leuke knutselideeën met wc-rol. En als je kind dol is op klei, dan is het ook leuk om eens zoutdeeg te makenHier vind je daarvoor leuke dingen om te knutselen. Voor ons complete knutsel archief kun je hier terecht. En als je niks meer van ons wilt missen, abonneer je dan gratis op ons YouTube kanaal, waar iedere week een nieuwe creatieve video online komt.

Klauwen vouwen | Zo maak je stap voor stap origami klauwen van papier
Sneeuwvlok knippen | 8 Leuke én makkelijke sneeuwvlok patronen

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter