Monsters knutselen | 16 Leuke monsters om te maken met kinderen

29 januari 2022
Monsters knutselen | 16 Leuke monsters om te maken met kinderen.

Aaahhhhhh, monsters! Maar gelukkig zijn deze helemaal niet eng, maar vooral heel erg leuk en grappig. Je kunt ze namelijk zelf maken. En omdat monsters geen vanzelfsprekende vorm hebben, kun je daar met je fantasie helemaal je eigen draai aan geven. Krijgt jouw monster één oog of vijf, zes, zeven of honderd? Armen en benen of misschien wel poten of gevaarlijke klauwen? En hoorns of haren? Ter inspiratie hebben wij een heleboel leuke monsters om te knutselen voor jullie op een rij gezet. Wie durft ze te maken?

16 Leuke monsters om te knutselen

Monsters knutselen van wc rol

Monsters knutselen | 16 Leuke monsters om te maken met kinderen.

Heb je nog wat lege wc rollen liggen? Die lenen zich perfect voor het knutselen van monsters! Leg gekleurd papier, chenille, pompons, lijm, een schaar en wiebel ogen op tafel en ga lekker aan de slag!

‘Lees ook: Meer dan 40 leuke knutselideeën met wc rol.’

Monster klauwen vouwen

Met deze papieren klauwen om je vingers jaag je iedereen de stuipen op het lijf. Ze zien er mega indrukwekkend en gevaarlijk uit. Een super leuk knutselidee voor liefhebbers van draken, dino’s en monsters. In de video hierboven zie je hoe je de klauwen kunt maken.

Monsters verven met een vork

Monsters knutselen | 16 Leuke monsters om te maken met kinderen.

Prak je vork eens in de verf in plaats van in je eten en dan zal je ontdekken dat je er ook ontzettend leuk mee kunt stempelen. Verf er nog een paar armen en benen aan en geef je creatie een mond en een paar wiebel ogen en je hebt een stel super leuke monsters. Niemand die bang is voor deze leukerds, toch?

Sokken monsters maken

Sokkenmonsters maken | Een leuk knutselidee voor die eenzame sok!

Heb jij nog een sok liggen waarvan de wederhelft stuk of zoek is? Geef de eenzame sok dan een mooi doel en knutsel er deze sokkenmonsters van. Je kunt ze maken zonder naaimachine en het is helemaal niet moeilijk. Hier op onze website kun je zien hoe.

Monsters knutselen met knijpers

Knutselen met wasknijpers | 20 Leuke knutselideeën met knijpers

Verf wasknijpers in een leuk kleurtje en je kunt er deze leuke monsters van maken. Als de verf droog is, plak je er één of een paar wiebel ogen op en teken je met stift een mondje. De haren maak je door verschillende kleuren chenilledraad (o.a. te koop bij Fun & Feest winkel) om een pen of potlood te draaien en tussen de knijphoutjes vast te lijmen. En als ze af zijn, kun je de monsters ergens aan vast knijpen.

Monsters maken met strijkkralen

Monsters knutselen | 16 Leuke monsters om te maken met kinderen.

Deze strijkkralen monsters zijn ook leuk om te knutselen met kinderen. Je kunt ons voorbeeld gebruiken (hier vind je het strijkkralen patroon) of zelf monsters verzinnen!

‘Lees ook: De leukste knutselideeën met strijkkralen.’

Monster boekenlegger knutselen

Deze monster boekenlegger maakten wij bij het thema van De Nationale Voorleesdagen. Maar naast het monstertje dat deze week centraal stond, kun je op deze manier ook andere leuke monster boekenleggers knutselen. Hoe je dat doet, zie je in de video hierboven.

Monsters van wol

Halloween knutselen - 15 toffe Halloween knutsels

Deze griezels zijn eigenlijk best cute. Je maakt ze door een langharige pompoen te maken; wikkel een dik laagje wol om 4 vingers (of 3 volwassen vingers). Haal een draadje door dit klosje en knoop ’t vast. De wol tegenover de knoop knip je door. Dan vouw je een chenille draad dubbel en op een kwart van de vouw draai je de twee draden ook een slag in elkaar. Dan doe je hem om de pompoen heen en vouw je de uiteindes van beide chenille draden om elkaar heen, zodat je de pompoen vast zet. Maak er een paar voelsprieten van of ogen door er wiebelogen op te plakken. En als je de groene griezel knutselen wil, knoop je nog een draadje om de bovenkant van de wol zodat er een hoofdje ontstaat. De griezels kunnen blijven staan door de chenille draad onder hun lijfje een beetje te buigen.

Monsters knutselen met ijsstokjes

Knutselen met ijsstokjes | Meer dan 35 leuke knutselideeën met ijslollystokjes.

Voor een paar monsters is dit trio ook best schattig! Je maakt ze door vijf ijsstokjes aan elkaar vast te plakken met op de achterkant een half stokje of een stukje stevig papier. Dan geef je de monsters een paar wiebelogen, een mond met monsterlijke tanden en eventueel hoorntjes en pootjes van papier of chenilledraad. (o.a. te koop bij Fun & Feest winkel)

Monster stokken maken

Leuke dingen om buiten te doen met kinderen | 18 Originele activiteiten!

Is jouw kind een enorme verzamelaar die altijd van alles meesleept tijdens een wandeling? Ga dan eens bewust op zoek naar mooie stokken en gebruik ze om er thuis deze monsters mee te knutselen. Geef ze een kleurtje met verf of omwikkel ze met wol. Plak er een paar wiebel ogen op en geef ze haren of hoorns van chenille. Leuk om neer te zetten.

Monsters blazen met verf

Knutselen met verf - 25+ Leuke activiteiten en ideeën voor kinderen

Deze monstertjes zijn geschilderd met een rietje, wat super leuk is om met kinderen te doen. Je verdunt wat plakkaatverf of acrylverf (o.a. te koop bij de HEMA of Baker Ross) met water of gebruikt waterverf. Leg met een kwastje een flinke druppel op je papier en blaas er dan vlak boven met een rietje, zodat de verf uit elkaar vloeit en er grappig vormen ontstaan. Plak er een paar wiebel ogen op en teken er met stift nog wat tentakels aan en je monster kunstwerk is af.

‘Lees ook: Knutselen met verf | 25+ Leuke activiteiten en ideeën voor kinderen.’

Monster masker maken

Masker knutselen van wegwerp bordjes - 9 Super toffe ideeën

Zin om zelf monstertje te spelen? Knutsel dan een monster masker van een papieren bord. Je knipt het bord door de helft en geeft het een leuk kleurtje. Knip er een gat in als mond met wat tanden. En plak drie rondjes op de rand, waarvan 2 met een gat erin zodat je er écht door kunt kijken. Rijg er twee elastiekjes door aan de zijkanten die je om je oren kunt doen, zodat het masker goed op zijn plek blijft zitten.

Monster letters knutselen

Monsters knutselen | 16 Leuke monsters om te maken met kinderen.

De ‘mmmm’ van monster. Of misschien knutsel jij wel een monster van de eerste letter van je naam. Een super leuk knutselidee voor kinderen die letters leren en leren lezen.

Klei monsters maken

Klei voorbeelden - De 30 leukste ideeën om te maken van klei. Van bloemen maken van klei, tot dieren kleien en simpele ideeën om te kleien met peuters.

Het leuke van het maken van monsters is dat ze nooit kunnen mislukken, want hoe gekker het eindresultaat hoe beter. Je kunt natuurlijk deze klei voorbeelden namaken, maar het is nog leuker om zelf je eigen gekke wezen te boetseren!

Monsters maken van papieren bordjes

Ook leuk; verander een wit papieren gebaksbordje om in een monster. Geef het bord een mooie kleur en teken, knip en plak dan je monster in elkaar. Leuk om aan de muur op te hangen!

Monsters knutselen met chenille en pompons

Knutselen met chenilledraad - Meer dan 18 leuke knutselideeën!

Pompons en chenille zijn ook leuk materiaal om monsters mee te knutselen. Je prikt de chenille in de pompons en buigt die in allerlei grappige vormen. Geef je monstertjes een aantal ogen en ze zijn klaar.

‘Lees ook: Zoutdeeg maken – Hét recept voor zout brooddeeg & tips om het te bakken en ermee te knutselen.’

Ik hoop dat deze ideeën je inspireren om zelf ook je eigen monster te knutselen! En deel vooral het eindresultaat met ons! Dat kan bijvoorbeeld door een foto van je creatie te posten op  Facebook en/of Instagram waarin je Lady Lemonade tagt. Maar ons een privé berichtje sturen mag ook altijd!

Nog meer leuke knutselideeën voor kids

Behalve het knutselen van monsters vind je op ons blog nog veel meer leuke knutselideeën voor kinderen. Check bijvoorbeeld eens ons blog knutselen met wol. Of kijk hier wat voor moois je allemaal van papier kunt maken. En ook onze dierenknutsels voor kinderen zijn erg leuk. Ons complete knutselarchief vind je hier. En wil je echt niets meer van ons missen? Abonneer je dan gratis op ons YouTube kanaal, want daar komt iedere week een nieuwe creatieve video online!

Valentijnskaart knutselen | 6 Ideeën voor 't maken van een valentijnskaart
Klauwen vouwen | Zo maak je stap voor stap origami klauwen van papier

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter