Mooie kleurencombinaties voor de kinderkamer

18 juni 2019
Mooie kleurencombinaties voor de kinderkamer

Persoonlijk houd ik wel van een kleurtje in het interieur. Mijn eerste huisje had best iets weg van een kleine regenboogexplosie. Al die kleuren bij elkaar vond ik helemaal fantastisch. Inmiddels ben ik wel iets rustiger geworden en kan ik wit nu ook steeds meer waarderen. 😉 Toch gaat het bij mij altijd heel erg kriebelen als ik mooie kleurencombinaties bij elkaar zie. Het verrast me, het maakt me blij en het geeft een ruimte vaak gelijk zoveel sfeer. Kun jij nog wel wat kleurinspiratie gebruiken voor in de kinderkamer? Kijk dan snel mee!

Het effect van kleur

Met één of meerdere kleuren in de kinderkamer maak je meteen een statement. De basis voor de inrichting van het kamertje is gezet. Maak van tevoren een moodboard om meer gevoel te krijgen of kleuren goed bij elkaar passen of niet. Kijk voor leuke kinderkamer inspiratie goed om je heen. Pinterest, Instagram en mooie woonbladen kunnen je zoveel toffe ideeën geven.

‘Lees ook: Een slaapkamer stylen? Zo doe je dat!

Bedenk ook dat het effect van kleur bij ieder kind weer anders is. Heb je een kleine druktemaker in huis, dan is het verstandig om een slaapkamer een beetje rustig te houden. Daarnaast is het ook afhankelijk van de grootte van de kinderkamer. Lichte kleuren maken een ruimte vaak groter en donkere kleuren maken een kamer vaak juist weer kleiner.

Mooie kleurencombinaties

Ik laat je een paar voorbeelden zien van mooie kleurencombinaties in de kinderkamer, waar mijn hart in ieder geval sneller van gaat kloppen!

# Grijs met zacht okergeel

Mooie kleurencombinaties voor de kinderkamer

De kleur zacht okergeel met grijs geeft een kinderkamer een frisse en lichte uitstraling. Het mooie van deze twee kleuren is dat het heel goed met je kind kan meegroeien. Voor een babykamer kun je het perfect combineren met zachte kleuren. Als je kindje ouder wordt en het allemaal wel wat stoerder mag, matcht het ook super goed met hardere kleuren. Denk bijvoorbeeld aan zwart.

# Warme tinten

Mooie kleurencombinaties voor de kinderkamer

Misschien denk je er niet zo snel aan, maar een warme bruine kleur in de kinderkamer staat heel mooi. Je kunt natuurlijk kiezen voor verschillende tinten bruin. Het leuke aan deze kleur is dat je het met zoveel andere kleuren goed kan combineren. Voor een meidenkamer past het heel mooi met goud of met een zachte perzik tint of oudroze. In een jongenskamer staat bruin ook weer heel mooi met blauw of geel. Dit kleurenpalet geeft een kinderkamer een hele warme, rustige en gezellige uitstraling.

‘Lees ook: Zo maak je een lichtplan voor de kinderkamer!

# Stoer zwart

Mooie kleurencombinaties voor de kinderkamer

Zwart in de kinderkamer? Ja, dat staat zó tof! Je kunt het zelf zo gek maken als je wilt. Een zwarte muur geeft een kamer een heel cool effect. Je kunt het verven of ga voor een gaaf zwart behangetje met een toffe print. Het hoeft natuurlijk niet meteen een hele muur te zijn. Kies voor een klein stukje als je het anders too much vindt. Primaire kleuren of juist zachte tinten, het past eigenlijk allemaal heel goed bij zwart!

# Zachtgroen met blauw

Mooie kleurencombinaties voor de kinderkamer

Wat ook een hele fijne combi is van kleuren is zachtgroen met blauw. En dit kan zowel in een jongens- als meisjeskamer. Dit zijn ook mooie kleuren waar je heel makkelijk kan spelen met de verschillende tinten. Vergrijsd blauw, donkerblauw, zachtblauw, zeegroen, mintgroen en ga zo maar door. Het is maar net welke uitstraling je het kamertje wilt geven. Het donkerblauwe dierenbehang van Ferm Living vind ik bijvoorbeeld écht een eyecatcher voor zo’n slaapkamer. En dan met zo’n prachtig zachtgroen hemeltje erbij. Ik houd ervan!

# Primaire kleuren

Primaire kleuren in de kinderkamer

Houd je wel van een beetje gekkigheid en kleur? Ga dan voor de primaire kleuren. Groen, geel, rood, blauw, oranje, het past allemaal heel goed bij elkaar. Het is gelijk een vrolijke en blije kamer! Je kunt het goed combineren met witte en zwarte accenten. Let alleen wel op dat het niet té hysterisch wordt. 😉

‘Lees ook: Indeling babykamer – 6 Must know tips om de babykamer in te richten.
Binnenkijken bij Sam, Kiki & Cato
LL Trend Alert – De nieuwste coole kids stuff van deze maand

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter