Muts knutselen – Een leuke wintermuts van wol

11 januari 2020
Muts knutselen - Een leuke wintermuts van wol

Is het buiten koud en heb je zin om iets leuks met de kinderen te doen? Maak dan samen zo’n heerlijk warm wintermutsje van wol. Een leuke winterknutsel om je huis mee te versieren. En als je er een paar maakt, kun je er zelfs een mooie winterslinger van maken. Of boetseer er zo’n grappige sneeuwpop bij van zoutdeeg en zet hem de muts op. Ik laat je zien hoe je deze vrolijke muts heel simpel kunt knutselen van een wc-rol en wol.

Wat heb je nodig om de muts te knutselen?

  • Wc-rol
  • Wol
  • Schaar
‘Lees ook: Sneeuwpop knutselen – 22 Leuke knutselideeën voor kids.’

De muts knutselen

  1. Knip de wc-rol in vier stukken.
  2. Knip strengen wol af in de kleuren die jij mooi vindt. Afhankelijk van de dikte heb je zo’n 30 tot 40 strengen wol nodig.
  3. Vouw een streng dubbel, steek de lus door een stukje wc rol en haal de uiteindes er via de buitenkant van de wc-rol doorheen. (in de video kun je goed zien wat ik bedoel). Ga zo door totdat de hele wc-rol bedekt is met wol.
  4. Bind dan de losse uiteindes met een stukje wol bij elkaar in een punt.
  5. Knip de uiteindes af, zodat er een soort pompon op de punt van de muts ontstaat. Het knutselen van je muts is klaar!
‘Lees ook: Sneeuw maken – Een simpel recept met eindeloos veel speelplezier.’
Muts knutselen - Een leuke wintermuts van wol

Nog meer leuke winterknutsels en winter activiteiten

En, heb je nu ook al zin om zo’n muts te knutselen? Mocht je dat gaan doen, dan hoor ik graag of hij gelukt is hieronder in de comments. Of laat je creatie zien via Facebook of Instagram door een foto te plaatsen waarin je Lady Lemonade tagt! 

Voor meer leuke winterknutsels en activiteiten kun je ook heel goed op ons blog terecht. Hier vind je bijvoorbeeld nog meer dan 26 toffe ideeën om in de winter te knutselen. En check ook eens ons blog met winter spelletjes waarin je allerlei leuke dingen om te doen vindt voor de kinderen.

Voor nog meer knutselinspiratie kun je hier op ons blog terecht. En wil je geen enkele video meer van ons missen, abonneer je dan hier (gratis) op ons YouTube kanaal!

Muts knutselen - Een leuke wintermuts van wol
Gekleurd zoutdeeg maken - Een fijn recept voor brooddeeg in alle kleuren van de regenboog
Sneeuw maken - Een simpel recept én eindeloos speelplezier

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter