Muuto in de spotlight | Onze favoriete items van dit toffe design merk

25 mei 2022

Soms zijn er van die merken waar je hart acuut sneller van gaat kloppen, daar is het Deense Muuto design er eentje van! Dit populaire merk staat voor Scandinavische elegantie en eenvoud en is in 2007 opgericht door Peter Bonnen en Kristian Byrge. De design collectie van dit mooie label is uitgebreid en heeft voor ieder wat wils, van prachtige banken tot stijlvolle woonaccessoires.

Op en top Scandinavisch design

Ga je voor een complete Scandinavische interieurstijl of combineer je het misschien liever met mooie vintage pareltjes?! De Muuto ontwerpen passen in ieder interieur, dat maakt dit design merk ontzettend veelzijdig. Muutos is het het Finse woord voor ‘nieuw perspectief’ of ‘verandering’, dit zegt alles waar het merk voor staat. Talentvolle ontwerpers krijgen bij dit prachtige merk de vrije creatieve hand om verfrissende en geweldige ontwerpen te maken. Er zijn een paar items in de collectie die wij zelf te gek vinden en heel graag met je willen delen.

1# De modulaire verrassing Muuto in Situ hoekbank

Een bank moet je meteen het gevoel geven dat je niets liever wil dan erop zitten of liggen! De Muuto In Situ hoekbank is het ontwerp van Anderssen & Voll en heeft het allemaal. Deze te gekke modulaire bank heeft een moderne look en kun je in allerlei opstellingen in je interieur plaatsen. Door het stalen onderstel en de slanke poten oogt deze toch vrije grote bank heel luchtig. Het zachte zitoppervlak en de lekkere kussens, zorgen ervoor dat je heerlijk op deze bank wil wegkruipen. Deze bank is FOREVER!

‘Lees ook: 5 Tips voor een design kinderkamer.

2# De eindeloze mogelijkheden met de Muuto lamp E27

Groot fan zijn wij van de Muuto E27 hanglamp, dit is een ontwerp van Mattias Ståhlbom! Tja, wat kunnen we allemaal zeggen over deze fantastische lamp. Het simpele ontwerp maakt deze hanglamp juist zo stijlvol en multifunctioneel. De lamp is in de mooiste kleuren te shoppen, van zachtgroen, geel, rood tot aan een prachtige mosterd kleur. Je kunt de lamp alleen ophangen of combineren met een groepje bij elkaar. Heel gaaf bijvoorbeeld boven een eettafel of wat dacht je van in de kinderkamer? Genoeg leuke opties heeft deze mooie design lamp!

3# Muuto Dots voor ieder plekje in huis

Een musthave voor in je interieur zijn de Muuto Dots – ontworpen door Lars Tornøe -, deze haken maken van je muur een klein feestje. De dots zijn gemaakt van massief eiken en zijn in verschillende maten en kleuren verkrijgbaar. De decoratieve haken kun je als je wil met elkaar combineren in verschillende patronen en kleuren, gebruik ze als kapstok of hang er de Muuto E27 hanglamp aan.

4# Tijdloze Muuto eetkamerstoel

Als je houdt van een Scandinavische interieurstijl, dan is de Muuto Cover stoel van Thomas Bentsen de perfecte eetkamerstoel. Deze houten stoel is een plaatje om te zien! Ook al is je interieur heel basic ingericht, met deze stoel geef je de ruimte meteen de finishing touch. Je kunt kiezen voor allemaal dezelfde eetkamerstoelen of mix & match juist met verschillende exemplaren. De Cover stoel is tijdloos en shop je in verschillende mooie kleuren.

‘Lees ook: Stijlvolle kindermeubels voor in de woonkamer.

5# Stijlvolle Muuto design boekensteun

Stijlvolle Muto design boekensteun

De decoratie van een interieur zit hem vaak in karakteristieke en functionele elementen, die net het verschil maken. De Muuto Compile boekensteun is hier een mooi voorbeeld van. Het strakke design en de mooie kleuren – pruim, groen-beige en grijs – van de boekensteun, geven ieder plekje in huis net iets extra’s.

Met deze tips voelt je huis nog veiliger
Fotomuur maken | Zo creëer je een toffe wand met foto's, kunst & posters

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter