DIY: Sterrennachtlampje

29 maart 2015

Ik heb een echt zondagochtend gevoel! Toen de kinderen vanmorgen wakker werden, was het ACHT uur. En voor mij is dat uitslapen! Ook al is het slechts een getalletje op de wekker en geen reëel uurtje extra slaap; ik houd van de zomertijd. En dan vooral van de lange, lichte avonden. Er kleeft alleen een klein nadeel aan. Sinds afgelopen winter kijk ik met Finn altijd nog even naar de sterren en de maan voordat hij gaat slapen. Hij fantaseert dan over hoe hij – later als hij groot is – met zijn raket door het universum schiet. Om dit gezellige ritueel er nog even in te houden en om mijn astronaut-in-de-dop de kosmos beter te leren kennen, heb ik een eigen sterrenhemel voor hem gemaakt. Dit nachtlampje is makkelijk zelf te maken en een echte hit voor jongens en meisjes met ambitieuze toekomstdromen!

Wat heb je nodig?

 • Een lege glazen pot. Ik heb een appelmoes pot gebruikt, die zijn lekker groot.
 • Aluminiumfolie of een aluminium bak of schaal
 • Prikpen of naald
 • Printer
 • Zwarte marker
 • Ledlampje, bijvoorbeeld een fietslampje

nachtlampje-kinderkamer-sterren-maken-diy-ladylemonade_nl1 Aan de slag!

 1. Knip de aluminium schaal of folie in het formaat van de pot.
 2. Zoek een plattegrond van de sterrenhemel op internet en print deze uit. Leg het papiertje over je folie heen en prik gaten op de plek van de sterren.
 3. Verbind de sterrenbeelden aan elkaar met een zwart lijntje, zodat je straks de Grote Beer en Kleine beer nog kunt onderscheiden in de massa. Natuurlijk kun je deze en de vorige stap ook overslaan en gewoon op willekeurige plaatsen een gaatje prikken om het helemaal simpel te houden.
 4. Vouw je aluminiumfolie rond en schuif het in de glazen pot.
 5. Hang je lichtje aan de deksel en draai de pot dicht. Moet je eens zien hoe al die sterren geprojecteerd worden op het plafond en de muur!
DIY: Paaseieren
Verrukkelijk voorjaarsshoppen op Etsy

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter