Een nachtlampje maken & marmeren met nagellak

25 juni 2024
Zelf een nachtlampje maken & marmeren met nagellak!

Dit is een geweldig knutselidee voor kinderen die het spannend vinden in hun donkere slaapkamer, voor kids die graag hun kamer pimpen met zelfgemaakte spulletjes of voor kinderen die gewoon ontzettend veel van knutselen houden. Een nachtlampje met een marmer achtig galaxy effect, echt zó mooi! In een handomdraai tover je een led lichtje en een pingpongbal om in een schitterend nachtlampje. En daarna kun je het nachtlampje verder mooi maken door hem te marmeren met nagellak en versieren met glitters. Super simpel en met een betoverend resultaat! Wij laten je stap voor stap zien hoe je het doet.

Wat heb je nodig voor het maken van het nachtlampje?

 • Led theelichtje
 • Pingpongbal
 • Verschillende kleuren nagellak, bijvoorbeeld roze nagellak als basis en wat andere uitgesproken kleuren zoals turquoise, paars, geel of rood.
 • Eventueel; glitter, goud folie, pailletten etc.
 • Kartonnen bakje
 • Satéprikkers
 • Scherp mesje

Het nachtlampje maken

 1. Snijd met een scherp mesje een kruisje in de pingpongbal. In dit gaatje kun je straks het led theelichtje stoppen. Maar nu duw je er eerst een satéprikker in met de botte kant in de bal.
 2. Daarna ga je de bal marmeren met mooie kleuren nagellak. Daarvoor gebruik je natuurlijk niet je dure OPI, maar kun je gewoon goedkope nagellak merken gebruiken zoals Essence. Doe lauwwarm water in het kartonnen bakje (niet té warm, want dan zinkt de nagellak, maar ook niet te koud want dan droogt de nagellak te snel). Daarin druppel je de kleuren nagellak die je wil gebruiken. Die blijven op het wateroppervlak drijven. Roer er rustig met een satéprikker doorheen, zodat er een leuk gemengd patroontje ontstaat. En dan dompel je de pingpongbal rustig in het marmerbadje, totdat hij helemaal onder water is. Daarna haal je hem rustig weer omhoog uit het water en prik je de satéprikker met de bal erop in een kartonnen beker of een eierdoos, zodat de nagellak kan drogen. Het marmeren geeft een beetje een galaxy effect, zeker wanneer je verschillende kleurtinten gebruikt. Echt heel mooi om te zien! En het kan bijna niet mislukken.
 3. Vind je het leuk om glitter, goudfolie of andere dingen toe te voegen? Strooi ze dan over de bal heen terwijl de nagellak nog nat is.
 4. Terwijl de pingpongbal droogt, kun je ondertussen het led theelichtje voor je nachtlampje maken. Ook die kun je lakken in een mooie kleur nagellak en versieren met glitters.
 5. Wanneer alles droog is, prik je de pingpongbal op je led theelichtje.
 6. Als je een smiley nachtlampje wil maken, lak je met een klassieke rode nagellak hartjes ogen op de bal. En met een zwarte permanent marker teken je een mondje.
 7. Nu komt het leukste van allemaal; doe de lichten uit, zet je nachtlampje aan en kijk hoe ontzettend leuk hij geworden is!
Zelf een nachtlampje maken & marmeren met nagellak!

Met dit zelfgemaakte lichtje geef je de slaapkamer écht een persoonlijke en unieke touch. Want geen enkel nachtlampje wordt hetzelfde. Een superleuke knutsel voor jonge creatievelingen, vind je niet? Als jij dit nachtlampje nu ook gaat maken, zijn we super benieuwd hoe die van jullie eruit zien. Vind je het leuk om jouw creatie met ons te delen? Maak er dan een foto van en plaats die bijvoorbeeld op Facebook of Instagram, waarin je Lady Lemonade tagt. Of stuur ons een privé berichtje, dat mag ook altijd!

Nog meer leuke en creatieve knutselideeën

Behalve dit betoverende nachtlampje vind je op onze website nog meer leuke slaapkamer accessoires om zelf te maken. Kijk bijvoorbeeld maar eens naar deze macramé regenboog hanger. Of deze schattige sieraden schaaltjes van polymeer klei. En dit knoopkussen is ook heel leuk om te maken.

Al onze andere knutselideeën vind je in ons knutselarchief. En wil je nu echt helemaal niets meer van onze creatieve tips missen? Abonneer je dan (gratis) op ons YouTube kanaal, waar iedere week een nieuwe DIY video online komt!

Zelf een nachtlampje maken & marmeren met nagellak!
Zelf een nachtlampje maken & marmeren met nagellak!
Zelf een nachtlampje maken & marmeren met nagellak!
Modderkeuken maken voor de kids | Zo doe je dat stap voor stap!
Voetbal kleurplaat | Print hier gratis de leukste voetbal kleurplaten!

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter