Narcis knutselen

9 maart 2019
Narcis knutselen - Deze prachtige bos verwelkt nooit!

Deze prachtige bos narcissen verwelkt nooit! Ze zijn super simpel om te maken, maar het eindresultaat is zo leuk. Ik laat je zien hoe je zo’n narcis knutselen kunt. Een leuk knutselidee voor in de lente.

Wat heb je nodig?

 • Geel & groen papier
 • Gele en groene verf
 • Saté prikker
 • Schaar
 • Lijmstift
‘Lees ook: Knutselen lente & voorjaar – Leuke knutselideeën met bloemen, bijtjes, vogels & meer.’

De narcis knutselen

 1. Verf een satéprikker groen en het puntige uiteinde geel en zet hem te drogen.
 2. Knip uit geel papier 8 bloemblaadjes en een cirkel. Ik heb hiervoor een wc rol omgetrokken. De cirkel knip je door de helft, je hebt maar 1 kant nodig.
 3. Knip uit groen papier 2 lange blaadjes.
 4. Plak de 8 gele bloemblaadjes in een cirkel aan elkaar vast en zorg dat er een klein gaatje in het midden open blijft.
 5. Plak de halve gele cirkel met de uiteindes aan elkaar, zodat er een mini punthoed ontstaat. Dit is de kelk van je narcis.
 6. Rijg de gele bloemblaadjes krans aan de gele punt van de satéprikker. En prik de bloemkelk op de punt van de prikker.
 7. Om te voorkomen dat je bloem naar beneden zakt, lijm je een groen strookje papier om de satéprikker heen, vlak onder de bloem.
 8. Knip de kelk nu rondom in.
 9. En tot slot plak je de groene blaadjes aan de steel van de bloem vast. Je narcis knutselen is klaar. Leuk om er nog een paar te maken, dan heb je een hele bos. Die kun je dan in een vaasje zetten, of je bind er een touwtje omheen en geeft het net als een echte bos narcissen aan iemand cadeau.
‘Lees ook: Bloemen knutselen – 15 Super leuke ideeën.’

Nog meer knutsel inspiratie

Ik hoop dat je dit weer een leuk knutselidee vindt. Mocht jij ook een narcis knutselen, dan zou ik het leuk vinden als je het eindresultaat met me wil delen op social media. Door Lady Lemonade te taggen of de hashtag #ladylemonade te gebruiken.

En ben je op zoek naar nog meer leuke knutselideeën met bloemen, dan moet je zeker ook nog even dit blog checken met nog 15 toffe tips. Voor andere knutselinspiratie kun je hier terecht. En wil je echt niets meer van ons missen, abonneer je dan even op ons YouTube kanaal. Dat is gratis en zo mis je geen enkele video meer.

Narcis knutselen - Deze prachtige bos verwelkt nooit!
Narcis knutselen - Deze prachtige bos verwelkt nooit!
Narcis knutselen - Deze prachtige bos verwelkt nooit!
Een roos vouwen
Bloemen maken van crepepapier

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter