De Nieuwe Moeder van de Maand: Suzanne

23 maart 2016

Moeders zijn superwomen. Alleen leveren hun powers ze geen wereldwijde heldenstatus op. Daarom zetten wij iedere maand een supermama in de spotlights, in ‘De Nieuwe Moeder van de Maand’.

“Iedere avond een huilende baby en geen man waarmee je de zorg kan delen.”

Vier weken nadat haar zoontje Finn geboren wordt,  komt Suzanne (24) er alleen voor te staan. Haar man werkt in het leger en wordt uitgezonden naar het buitenland. Maar tussen het verschonen van de luiers, voeden en de slapeloze nachten door vindt ze ook nog een gaatje om de PABO af te ronden. “Als ik moest leren las ik Finn voor uit mijn schoolboeken.” Inmiddels is deze supermama zelfs alweer begonnen aan een nieuwe studie. Hands up voor onze Nieuwe Moeder van de Maand: Suzanne!

moeder, mama, geboren, geboorte, bevallen, net, nieuw, tips, ideeën, ervaring, ervaren, baby, huilen, slapen, 's avonds, 's nachts, doorslapen, voeding, borstvoeding, eten, voldoende, schema, stoppen, moe, ontwikkeling, luieruitslag, spruw, darmkrampjes,Hoe was de allereerste kennismaking met je kindje?

“Toen Finn eruit kwam mocht ik hem zelf aanpakken en bij me neerleggen. Wauw! Wat was dit een mooi moment en fijn gevoel. Niets deed er meer toe alleen dat kleine mannetje op mijn borst. Wat was hij mooi. Mijn man vroeg of ik mensen wilde bellen om te vertellen dat onze zoon geboren was. Maar dat moest hij maar doen. Ik wilde alleen nog maar met Finn bezig zijn, iets anders was niet meer belangrijk.”

Voelde je je meteen mama?

“Moeder worden was een grote droom van mij. Dus toen Finn geboren werd voelde ik me meteen moeder. Toen pas snapte ik wat mensen bedoelden als ze het hadden over het gevoel dat je krijgt bij je kinderen en dat de wereld even stil staat.”

Hoe ervaar je alle nieuwe dingen die op je afkomen?

“In het begin vond ik alles spannend. De eerste nacht, de borstvoeding, de verzorging; alles is anders bij je eigen kind! Ik heb neefjes en nichtjes en veel opgepast, dus ik wist echt wel hoe alles werkt. Maar wanneer je baby geboren is, is het allemaal ineens eng. Gelukkig leer je je kind snel kennen en gaat alles steeds makkelijker. Wanneer mijn man weg is, is het natuurlijk af en toe best zwaar. Finn wil nog steeds om de vier uur voeding, ook ’s nachts. Wanneer hij minder slaapt of een slechte dag heeft, moet ik dat ook alleen doen. Ik vind ook dat ik het zonder hulp moet kunnen redden. Mijn man is vaker weg. Natuurlijk zijn er wel momenten dat ik het even niet zie zitten, maar dat hoort erbij.”

Wat vind je het leukst aan het moederschap?

“Het leukst vind ik het als Finn iets nieuws leert. Hij kan steeds meer. Soms help je hem om iets te leren en soms kan hij het ineens. Brabbelen, omrollen, hapjes eten en ga zo maar door.”

Wat vind je het moeilijkst?

“Als Finn huilt, maar ik weet niet wat er is. Toen hij zes weken oud was, kreeg hij last van krampjes. Iedere avond een huilende baby en geen man waarmee je de zorg kan delen. Ik voelde me zo machteloos. Ook vind ik het lastig om te bepalen wat het beste is voor Finn. Begin je wel of niet met vaste voeding met vier maanden, wanneer bouw je de borstvoeding af, hoeveel moet hij slapen en ga zo maar door. Er is zoveel verschillende informatie te vinden over opvoeden. Gelukkig wijzen veel dingen uiteindelijk zichzelf als je vertrouwd op je eigen gevoel.”

Heb je jezelf verbaasd?

“Ja! Ik had verwacht dat ik het erg moeilijk zou vinden om alleen voor Finn te zorgen als mijn man in het buitenland zit. De eerste keer – vier weken na mijn bevalling – was dit ook erg lastig. Ik was nog echt niet mezelf. Maar nu hij voor de tweede keer weg is, valt alles me reuze mee. Ik heb het geluk dat Finn een erg vrolijke baby is. Waar ik erg verbaasd over ben is dat ik alles zo relaxt doe. Ik was altijd een beetje een control freak, maar dat is na de geboorte van Finn veranderd. Ik neem hem overal mee naartoe, lunchen in de stad, een verjaardag, uit eten, naar de kapper en ga zo maar door. Dit maakt het voor mij ook makkelijker als mijn man weg is.”

moeder, mama, geboren, geboorte, bevallen, net, nieuw, tips, ideeën, ervaring, ervaren, baby, huilen, slapen, 's avonds, 's nachts, doorslapen, voeding, borstvoeding, eten, voldoende, schema, stoppen, moe, ontwikkeling, luieruitslag, spruw, darmkrampjes,Wat vind je van je man nu hij papa is geworden?

“Mijn man heeft mij echt verbaasd. Ik vond baby’s altijd al leuk, maar hij moest er weinig van hebben. Maar toen Finn net geboren was en de zuster hem na een badje wilde aankleden, zei hij: ‘Dat doe ik wel even.’ Ik vond het zo mooi om te zien hoe hij ineens vader was voor onze zoon. Hoe hij alles de eerste week deed. Oké, ’s nachts was hij af en toe chagrijnig als hij Finn moest verschonen. Hij heeft altijd al een ochtendhumeur gehad. Maar hij pakt het wel goed op. Hij vond het ook vervelend om de eerste keer weg te gaan terwijl Finn nog zo klein was. We konden één keer in de week bellen en als we geluk hadden af en toe appen. Hij heeft het eerste bezoek aan het consultatiebureau gemist, het eerste lachje, de eerste keer zwemmen etcetera. Van de zes maanden dat Finn er is, is hij drie maanden weg geweest. Hij gaat nog erg veel missen van zijn zoon.”

Wat is je grootste geluksmoment tot nu toe?

“Elke dag zijn er geluksmomenten. Wanneer ik ’s ochtends wakker word en Finn me meteen stralend aankijkt, als ik thuis kom of hem bij de oppas ophaal en hij zo blij is om me te zien, wanneer we heerlijk samen kletsen, wanneer hij heerlijk bij me ligt na het voeden… Zo kan ik nog wel even door gaan! Als moeder ga je genieten van alle kleine dingetjes die je kind doet.”

moeder, mama, geboren, geboorte, bevallen, net, nieuw, tips, ideeën, ervaring, ervaren, baby, huilen, slapen, 's avonds, 's nachts, doorslapen, voeding, borstvoeding, eten, voldoende, schema, stoppen, moe, ontwikkeling, luieruitslag, spruw, darmkrampjes, Oproep!

Ken óf ben jij net zoals Suzanne ook een super mama? En wil je jouw verhaal hier ook vertellen? Stuur ons dan een mail naar info[at]ladylemonade.nl. In ruil voor je bijdrage hebben we een super tof cadeautje: Een uniek Lady Lemonade rompertje met de naam van jouw kleintje er op! Deze wordt beschikbaar gesteld door Bulbby.nl, de leukste & hipste online shop voor gepersonaliseerde producten – zoals mutsjes, badcapes, lakentjes, shirts, bordjes en rugzakken – voor baby’s en kinderen.

12 Geluksmomenten van een mama
Winnen: Complete zwangerschapsoutfit

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter