Stoer! Een ninja knutselen met chenilledraad

Zijn jouw kids gek op ninja’s? Dan vinden ze het vast geweldig om deze ninja poppetjes te knutselen met chenilledraad. En als ze eenmaal af zijn, kun je ze echte ninja moves laten maken. In dit blog laat ik je stap voor stap zien hoe je de ninja’s kunt maken.

Wat heb je nodig?

‘Lees ook: Het LEGO Ninjago partijtje van Finn.’

De ninja knutselen

  1. Buig een chenilledraad dubbel en steek op het dubbel gevouwen uiteinde een ronde kraal.
  2. Knip een chenilledraad doormidden en steek één van de helften tussen het chenilledraad onder de kraal. Hier ga je straks de armen van je ninja van knutselen.
  3. Rijg dan een grote en kleine kraal om de dubbelgevouwen chenille, zo zitten je armen ook gelijk vast.
  4. Knip van een rietje 8 stukjes; 2 voor de bovenbenen, 2 voor de onderbenen en 2 voor de boven- en de onderarmen.
  5. Rijg de rietjes om de armen en benen met tussen de kokertjes een strijkkraal als knie of elleboog.
  6. Vouw de uiteindes van je chenilledraad om tot handen en voeten. Als je het uiteinde van de voeten in twee rondjes draait; 1 aan de voorkant van de voet en 1 aan de achterkant, dan kun je de ninja echt laten staan.
  7. Maak van zilver en goud chenilledraad eventueel nog een zwaard of ninja ster die je aan één van de handen van je ninja vast maakt.
‘Lees ook: Ninjago traktatie – Een doorslaand succes in de klas (en simpel!).’

Nog meer knutselideeën

Vind jij deze ninja leuk en ga je hem ook knutselen, dan ben ik super benieuwd naar het eindresultaat. Deel dat dus vooral door hieronder een reactie achter te laten of door een foto op Facebook of Instagram te zetten waarin je Lady Lemonade tagt!

Voor meer ninja inspiratie kun je ook heel goed op ons blog terecht. Zo heb ik een paar jaar geleden eens een heel tof Ninjago feestje voor Finn georganiseerd en het complete draaiboek hier gedeeld op ons blog. Verder kun je hier zien hoe je een Ninjago traktatie maakt en hier hoe je een uitnodiging voor een Ninjago feestje.

Voor alle andere knutselideeën op ons blog, moet je zeker even onze knutselen rubriek checken. En wil je echt niets meer van ons missen, abonneer je dan op ons YouTube kanaal waar iedere week een nieuwe creatieve video online komt.

De leukste bellenblaas spelletjes en activiteiten voor kids
Een eenhoorn knutselen van wc rollen
Annemieke: Ik ben Annemieke, 39 jaar en mama van 2 stoere boys; LEGO pro Finn (9) en dinosaurus fan Charlie (6). Samen met mijn grote liefde Niels woon ik in Bloemendaal. Ik ben de crea bea van dit blog en laat je graag zien hoe je op een simpele manier super leuke dingen kunt knutselen. Verder ben ik dol op reizen, lekker eten & schrijven.
Deze posts vind je misschien ook leuk