Normandië vakantie | De mooiste dingen om te zien & leukste dingen om te doen met kinderen

1 september 2020
Normandië vakantie | De mooiste dingen om te zien & leukste dingen om te doen met kinderen.

Normandië. Met zijn ansichtkaart-waardige landschappen, prachtige kust en sprookjesachtige dorpjes. Daar waar de grootste schilders op aarde zich lieten inspireren. Waar de wijn rijkelijk vloeit, de kaas smelt op je tong en je naar hartelust mosselen kunt eten of een oestertje klapt. Daar waar onze vrijheid tijdens de Tweede Wereldoorlog begon. Wat mij betreft een stukje Frankrijk dat je minstens één keer in je leven gezien moet hebben. Wij waren afgelopen zomer met onze kinderen in Normandië en beleefden er een onvergetelijke vakantie. En voor jullie heb ik al mijn Normandië tips op een rij gezet.

Op vakantie naar Normandië? Je bent er zo!

Een groot voordeel van een vakantie in Normandië is dat je er zo naartoe rijdt. Kids op de achterbank, koffers achterin en gáán. Na amper zes uur rijden, zitten wij al heerlijk in de zon sur la plage terwijl de jongens in zee spelen. We verblijven tijdens onze vakantie op twee verschillende plekken omdat Normandië erg groot is. Het eerste deel van onze vakantie brengen we door in het oude Hoog Normandië (het noordoosten) en het tweede deel in het oude Laag Normandië (het zuidwesten) die in 2016 samengevoegd werden tot ‘gewoon’ Normandië. Zo kunnen we alle bezienswaardigheden en leuke dorpjes en stadjes die op onze wishlist staan bezoeken, zonder er uren voor te hoeven rijden.

‘Lees ook: Vakantie speelgoed | Dit neem je mee als je op reis gaat met kinderen!

De witte krijtrotsen bij Étretat

Van alle bezienswaardigheden die Normandië rijk is, zijn de krijtrotsen absoluut een must visit. De imponerende witte rotsformatie die hoog boven de Atlantische kust uittorent en in honderden jaren gevormd is onder invloed van wind en zee, strekt zich helemaal uit van Luc-sur-Mer tot Trouville. Maar de krijtrotsen bij Étretat zijn de mooisten. Het oude vissersplaatsje met zijn wirwar aan smalle en gezellige straatjes dat slechts 2000 inwoners telt, wordt daarom ook druk bezocht door toeristen, zoals wij. Gelukkig is het dorpje erop ingesteld en vind je buiten het centrum twee grote parkeerplaatsen waar je makkelijk je auto kwijt kunt. We lopen vanaf daar in 15 minuten naar de oude dorpskern van Étretat waar we op het centrale plein nog even stoppen om een kijkje te nemen in de overdekte houten markthallen. Binnen zijn allemaal kleine shops die typische Franse souvenirs verkopen, zoals handgeschilderd porselein, armbandjes en kekke petten en hoedjes. We kopen een paar belegde baguettes en dan vervolgen we onze route naar de boulevard langs het kiezelstrand waar al druk gezwommen wordt. Het zeewater schittert in de zon en steekt prachtig turquoise af tegen de witte krijtrotsen.

Normandië vakantie | De mooiste dingen om te zien & leukste dingen om te doen met kinderen.
Vanaf de kliffen heb je een prachtig uitzicht op Porte d’Aval en L’Aiguille. Een heerlijk plekje voor een picknick.

De krijtrotsen bij Étretat staan bekend om drie natuurlijke bogen en de statige 70 meter hoge puntrots L’ Aiguille, wat ‘de naald’ betekent. Twee van de drie bogen zijn al zichtbaar vanaf het strand; de Porte d’Amont (rechts van de boulevard met erbovenop een kerkje) en de Porte d’Aval (links, naast L’Aiguille). Er zijn meerdere manieren om de krijtrotsen van dichtbij te bekijken; via het water met een gehuurd bootje, kano of SUP board of via een wandelroute bovenlangs. Wij besluiten om de linker wandelroute te nemen richting Porte d’Aval met daarachter Manneporte, de nu nog niet zichtbare laatste boog. De boog wordt ook wel olifantenrots genoemd, omdat hij lijkt op een olifant die zijn slurf in het water steekt. Het eerste stuk is wat steil, maar eenmaal op de kliffen is de route vrij vlak en worden we getrakteerd op adembenemende uitzichten. Een mooier plekje om onze baguettes op te eten is er niet. We moeten wel streng zijn voor de jongens – die graag van rots naar rots springen en zich daarbij onsterfelijk wanen – want er staan hier nergens omheiningen of hekken en de afgrond is tientallen meters diep. Na onze picknick lopen we terug naar beneden en genieten we nog even lekker van zon, zee & strand.

Normandië vakantie | De mooiste dingen om te zien & leukste dingen om te doen met kinderen.
Links: Manneporte, die ook wel de olifantenrots genoemd wordt. Rechts: Na de wandeling langs de krijtrotsen gaan we lekker zwemmen op het strand aan de Boulevard van Étretat.

Het pittoreske Honfleur

Een stukje lager, op de grens tussen het oude lage en hoge Normandië bij de monding van de Seine vind je het pittoreske havenplaatsje Honfleur. Het meest geschilderde havenstadje in Normandië. Met als hoogtepunt Le Vieux Bassin, de oude u-vormige havenkom waar hoge, smalle panden in allerlei kleuren langs de kade staan. Er liggen indrukwekkende oude boten afgemeerd en aan de westkant van de haven kun je er heerlijk toeven op één van de terrassen. Tip: bestel een bordje moules-frites, want nergens vind je mosselen beter dan hier! In de smalle geplaveide straatjes rondom de haven krijg ik het gevoel alsof de tijd in Honfleur heeft stil gestaan; alle oude panden zijn zo mooi bewaard gebleven. Vooral de kleine oude straatjes rond Place Saint Catherine zijn leuk. Je vindt er veel galeries met kunst en super leuke boetiekjes. Een toffe plek om te ontdekken wat mij betreft. En ook leuk; de bekende mondaine badplaatsen Deauville en Trouville-sur-Mer met hun heerlijke zandstranden liggen op slechts een half uurtje rijden. Heerlijk om te vertoeven na al het slenteren.

Normandië vakantie | De mooiste dingen om te zien & leukste dingen om te doen met kinderen.
Afbeelding Honfleur – Bjorn Beheydt voor Shutterstock.

Meer leuke vakantie tips in oud Hoog Normandië

 • Le Havre – De grootste stad van Normandië. Niet de meest schilderachtige, maar wel één met een rijk aanbod aan toffe musea zoals het MUMA, moderne architectuur en een leuk en levendig stadsstrand.
 • Giverny – Het dorpje waar de wereldberoemde schilder Claude Monet woonde. Zijn huis is nu een museum en in de prachtige tuin zijn verschillende van zijn werken te herkennen.
 • Dieppe – De oudste badplaats van Frankrijk waar kunstenaars als Turner, Picasso en Gauguin inspiratie vonden. Het ligt tussen twee kliffen in en is met zijn oude gekleurde huizen nog steeds schilderachtig mooi.
 • Yport – Wie de krijtrotsen bij Étretat te toeristisch en druk vindt, kan uitwijken naar het charmante badplaatsje Yport waar je ook een prachtig uitzicht op de krijtrotsen hebt.
 • Rouen – De hoofdstad van de regio en met zijn eeuwenoude gevels en sfeervolle steegjes al net zo pittoresk als Honfleur. Loop zeker ook langs de Notre-Dame kathedraal; één van de grootste gotische kathedralen in Frankrijk.
‘Lees ook: Zweden met kinderen – Onze onvergetelijke rondreis door Dalarna.’

Getijdeneiland Mont Saint-Michel

We rijden met een omweg naar de tweede accommodatie van onze vakantie, namelijk via Mont Saint-Michel. Een uniek rotsachtig mini eilandje met daar bovenop een klein middeleeuws sprookjesdorpje en in het midden de abdij La Merveille die boven alles uit torent. En wat het eiland extra bijzonder maakt, is dat het ‘t grootste getijdenverschil kent van Europa. Het verschil tussen de waterstanden bij eb en vloed kan wel 15 meter zijn. Vroeger konden bezoekers het eiland daarom alleen bij laagtij te voet bereiken, omdat de weg bij hoogtij onder water komt te staan. Maar inmiddels is er een loopbrug aangelegd. We parkeren onze auto op de parkeerplaats. En vanaf daar is het 2,5 kilometer lopen naar Mont Saint-Michel. We kunnen ook de gratis pendelbus nemen, maar er staat een flinke rij mensen te wachten en de wandeltocht kost maar een half uurtje en is hartstikke mooi.

Normandië vakantie | De mooiste dingen om te zien & leukste dingen om te doen met kinderen.
Als we Mont Saint-Michel bezoeken staat het water laag, waardoor we over het strand buiten de stadsmuren kunnen lopen.

De poorten van het ommuurde eiland staan altijd open en de toegang is gratis. Via de smalle straatjes en stenen trappen, klauteren we onze weg omhoog richting de abdij. Wil je binnen een kijkje nemen, dan moet je wel entree betalen. Een ticket kost €11,- voor volwassenen vanaf 26 jaar. Om te voorkomen dat je bij de kassa in de rij staat, kun je kaartjes hier online kopen. De abdij is een enorm indrukwekkend bouwwerk en de moeite zeker waard. Wanneer we alles gezien hebben, lopen we weer naar beneden. Het is laagwater en dus kunnen we ook buiten de stadsmuren over het zand lopen. De jongens zoeken naar mooie schelpen en krabbetjes terwijl meeuwen over onze hoofden scheren op jacht naar kleine visjes die achter zijn gebleven in de plassen water. We overwegen om via het brakke zand terug te lopen, maar hebben gelezen dat het levensgevaarlijk is vanwege drijfzand en de snel opkomende vloed. Wadlopen kan wel, maar doe je er dus beter onder begeleiding van een gids. We kiezen dus toch voor de veilige brug.

Normandië vakantie | De mooiste dingen om te zien & leukste dingen om te doen met kinderen.
De route naar Mont Saint-Michel is mooi.

Levendig Cherbourg

Het tweede gedeelte van onze vakantie in Normandië brengen we door in Fermanville dat tussen Cherbourg en Barfleur ligt aan de kust van het schiereiland Cotentin. Cherbourg is een levendige havenstad met in het oude centrum super leuke winkels, een markt en gezellige restaurants en café’s. De musicalhit Les parapluies de Cherbourg met in de hoofdrol Catherine Deneuve werd hier opgenomen, waarna een slimme Franse zakenman er een fabriekje neerzette waar hij kwaliteitsparaplu’s ging maken. De geheel met de hand gemaakte ‘Le véritable Cherbourg’ is inmiddels wereldberoemd en absoluut de limousine onder de paraplu’s. En daar betaal je dan ook voor, denk aan prijzen tussen de €129,- en €650,-. Goedkoper is het om ze alleen te bekijken, want een bezoekje aan de paraplufabriek is gratis. Of je loopt door Rue des Portes waar ze als een gekleurde regenboog boven de winkelstraat hangen.

‘Lees ook: Op vakantie naar Seeland, Lolland, Falster & Møn – dé kindvriendelijke eilanden van Denemarken.’
Normandië vakantie | De mooiste dingen om te zien & leukste dingen om te doen met kinderen.
De beroemde paraplu’s van Cherbourg in Rue des Portes.

Activiteiten museum La Cité de la Mer

Qua bezienswaardigheden is het museum Cité de la Mer in Cherbourg echt een aanrader. Het ligt pal aan het dok waar de Titanic in 1912 de eerste tussenstop maakte. Het museum is eigenlijk een soort 3-in-1 uitje over de onderwaterwereld. De eerste attractie is een unieke verzameling onderzeeërs, waarvan Le Redoutable de meest indrukwekkende is; ‘s werelds grootste nucleaire onderzeeër die toegankelijk is voor publiek. We krijgen een soort walkietalkie die we aan ons oor moeten houden en worden door middel van een audiotour (in het Nederlands!) door de onderzeeër geleid. Super boeiend en leerzaam. Daarna gaan we door naar de aquaria waaronder het diepste aquarium van Europa met meer dan 4000 vissen, waar Charlie het meest naar heeft uitgekeken. Ademloos kijkt hij naar de zeepaardjes, kwallen en Nemo visjes die voorbij zwemmen. En tot slot is er ook nog een expo over Titanic. Vooraf leek me dat wat minder leuk, maar ik heb me vergist. Het is een soort interactief parcours waarin je de laatste 4 dagen op zee tot aan de ondergang van de Titanic beleeft. Vooral de film met daarin de aanvaring met de ijsschots maakt indruk. We hebben bij La Cité de la Mer een super leuke dag.

Normandië vakantie | De mooiste dingen om te zien & leukste dingen om te doen met kinderen.
Links: De nucleaire onderzeeër Le Redoutable. Rechts: Het diepste aquarium van Europa met meer dan 4000 vissen.

D-Day stranden & musea

Normandië staat over de hele wereld natuurlijk vooral bekend om D-Day. Op 6 juni 1944 kwamen de Britse, Amerikaanse en Canadese troepen aan op de Normandische stranden om Europa te bevrijden van de Duitse bezetter. Het belangrijkste keerpunt in de Tweede Wereldoorlog. En een stukje geschiedenis waarvan ik vind dat je er niet omheen kunt als je in Normandië op vakantie bent. Rondom de stranden zijn verschillende musea opgetrokken waar je alles te weten kunt komen over deze periode. We hebben er een dag voor uitgetrokken en beginnen in het Airborne Museum in Sainte-Mère-Église.

Normandië vakantie | De mooiste dingen om te zien & leukste dingen om te doen met kinderen.
Het zweefvliegtuig in het Airborne museum.

In Sainte-Mère-Église kwamen op D-Day maar liefst 15.000 Amerikaanse luchtlandingstroepen aan. En het Airborne Museum is helemaal gewijd aan de landing van deze Amerikaanse parachutisten. Bij de ingang krijgen we tablets met touchscreens waarmee we plaatjes kunnen scannen om zo op een interactieve manier en in onze eigen taal het museum te kunnen ontdekken. Er zijn drie gebouwen. In het eerste staat een zweefvliegtuig waaruit de soldaten sprongen. In de tweede museumruimte staat een C-47 vliegtuig dat ook echt heeft meegedaan aan de droppings. En de derde – Operation Neptune – maakt op mij de meeste indruk, want daarin beleef je de dropping alsof je er zelf bij was. Je stapt in het vliegtuig zij aan zij met de andere parachutisten om aan de andere kant van het vliegtuig uit te stappen, midden in de strijd. Het is donker, je hoort het geronk van de motoren van vliegtuigen en het geratel van mitrailleurs die non stop kogels afvuren. Hoe moeten de vaak nog jonge soldaten zich gevoeld hebben toen ze in die nacht uit het vliegtuig sprongen?!

Normandië vakantie | De mooiste dingen om te zien & leukste dingen om te doen met kinderen.
De B-26 bommenwerper in het landingsmuseum bij Utah Beach.

‘s Middags rijden we door naar Utah Beach, naar Musée du Débarquement. Dit landingsmuseum staat precies op de plek waar de Amerikaanse troepen op 6 juni 1944 aan land zijn gekomen. Waarna ze 800 meter over het strand moesten overbruggen met niks om zich achter te verschuilen, dwars door de kogelregen, raketten en bommen die om hen heen ontploften. Het museum laat deze gebeurtenissen tot aan de succesvolle afloop zien. En het heeft een rijke verzameling voorwerpen, voertuigen en materiaal ter illustratie, met als grote pronkstuk de B-26 bommenwerper waarvan er over de hele wereld nog maar zes bewaard zijn gebleven.

‘Lees ook: Elba met kinderen – De leukste plekjes en dingen om te doen & de mooiste stranden.’
Normandië vakantie | De mooiste dingen om te zien & leukste dingen om te doen met kinderen.
In amfibie vaartuigen kwamen de soldaten op 6 juni 1944 aan op het strand van Utah Beach.

Na al het oorlogsgeweld stappen we het strand van Utah Beach op om uit te waaien en een duik in het water te nemen. En terwijl we op de grote zandvlakte staan, komt de oorlog ineens even heel dichtbij. Kippenvel.

Normandië vakantie | De mooiste dingen om te zien & leukste dingen om te doen met kinderen.
Het zandstrand van Utah Beach loopt heel geleidelijk af, waardoor je er fijn kunt zwemmen na je bezoek aan het landingsmuseum.

Le Phare de Gatteville

De volgende dag bezoeken we Le Phare de Gatteville, de vuurtoren die vlakbij het authentieke vissersplaatsje Barfleur staat en waakt over de Normandische kust. Hij is met bijna 75 meter de op twee na hoogste vuurtoren van Frankrijk. Hij heeft net zoveel traptreden als dagen in een jaar, net zoveel ramen als weken in een jaar en net zoveel etages als maanden. De vuurtoren wordt nog steeds gebruikt, maar kun je ook bezichtigen (€3,- voor volwassenen en €1,- voor kinderen). Het is een stevige klim, maar eenmaal boven worden we beloond met een wijds uitzicht over zee en Barfleur. De omgeving van de vuurtoren is ook prachtig. De zee is er heel helder en tussen de rotsen die in het water liggen, heerst er een druk zeeleven. Finn en Charlie speuren naar krabbetjes en vissen en vinden er prachtige lege oesterschelpen en een heleboel schaalhoren; van die stevige schelpen in de vorm van een hoedje. En naast de vuurtoren op de golfbrekers hebben andere bezoekers hun eigen torentjes gebouwd met stenen. Wij maken er natuurlijk ook één voordat we vertrekken.

Normandië vakantie | De mooiste dingen om te zien & leukste dingen om te doen met kinderen.
Le Phare de Gatteville is de op één na hoogste vuurtoren van Frankrijk. Rechts: Bezoekers bouwen er hun eigen stenen toren.

De bekende oesters van Saint-Vaast-La-Hougue

Een baai verderop ligt het havenplaatsje Saint-Vaast-La-Hougue, hét oester centrum van Normandië. Van de oesterparken komen lekkere vlezige zeevruchten met een nootachtige smaak en dat maakt ze tot groot favoriet bij veel fijnproevers. Ze groeien in het oudste bassin van Frankrijk – tussen de haven van Saint-Vaast en het eiland Tatihou en het is super leuk om ze te bekijken bij eb. Dan komen de oesterbedden ‘bloot’ te liggen en kun je de oesterboeren aan het werk zien. Een bezoek aan het eiland Tatihou is ook een must als je hier bent! Alleen de overtocht is al heel leuk. Die maak je met een amfibievoertuig; een grappig blauw met wit bootje dat op de zeebodem kan rijden bij laag water. Het kleine eiland is een vogelreservaat en je kunt er heel mooi wandelen; naar het fort en de toren van Vauban, het maritiem museum en door drie prachtig aangelegde tuinen. En je kunt natuurlijk niet weg voordat je de beroemde oesters zelf ook geproefd hebt. Een goede plek daarvoor is het terras van de shop Huîtres Lesdos van Huîtres Hélie, de familie die het oesters kweken in 1878 in Laag Normandië ooit begon.

Normandië vakantie | De mooiste dingen om te zien & leukste dingen om te doen met kinderen.
De beroemde oesters van Saint-Vaast-La-Hougue, die volgens fijnproevers behoren tot de allerbesten.

Le Goéland 1951; één van Frankrijks beste strandtenten

Met een grote schat lege oesterschelpen die de jongens verzameld hebben, rijden we dan door naar Le Goéland 1951 een populaire strandtent in Réville. Hij werd door de Guardian uitgeroepen tot één van de beste strandtenten van Frankrijk en als we er eenmaal zijn, snappen we wel waarom. Het restaurant is gebouwd in een oude Duitse bunker en heeft uitzicht op een paradijselijk stukje strand en zee. De sfeer is relaxt, overal zijn leuke zithoekjes. We bestellen een lekkere cocktail en een plankje charcuterie en voor de jongens een hamburger en fish & chips. En terwijl de zon in zee zakt en de lichtjes aan gaan, turen wij ontspannen over de zee en naar Finn en Charlie die van al het water, zand en de schelpen maar geen genoeg kunnen krijgen.

Normandië vakantie | De mooiste dingen om te zien & leukste dingen om te doen met kinderen.
Een verfrissende Spritz in de zon bij strandtent Le Goéland.

Bomen klimmen bij Forest Adventure

We sluiten onze vakantie in Normandië actief af met één van de favoriete activiteiten van onze kinderen; namelijk bomen klimmen. Hiervoor rijden we naar Forest Adventure in Saint-Sauveur-le-Vicomte, 30 minuten van Cherbourg. In het klimpark zijn in totaal 9 verschillende parcoursen variërend in hoogte met tokkelbanen, netten, loopbruggen, hangbruggen en andere lastige obstakels. Kinderen vanaf twee jaar kunnen er al een soort mini-parcours doen, maar het wordt pas echt leuk als je minimaal 1.10 meter bent. Dan mag je alweer wat meer. We zijn er een hele middag zoet en besluiten om nog eens terug te komen als de kinderen 1.40 meter zijn. Want dan mogen ze ook in de ‘Speed-Roll’, een 420 meter lange roterende tokkelbaan waar je in vogelvlucht vanaf kunt. Die hebben we nog nergens anders gezien en is volgens Finn ‘gruwelijk vet’.

‘Lees ook: Het Gardameer met kinderen – Ons ultieme kidsproof vakantieadres.’
Normandië vakantie | De mooiste dingen om te zien & leukste dingen om te doen met kinderen.
Bomen klimmen bij Forest Adventure; een leuke afsluiting van onze vakantie in Normandië.

Ook leuk om te doen in oud Laag Normandië

 • Caen – De voormalige hoofdstad van Laag Normandië. Er staan nog prachtige oude bouwwerken in de inmiddels levendige moderne metropool. En de mooie zandstranden zijn op slechts 10 minuten afstand.
 • Bayeux – Heeft een gezellig en prachtig middeleeuws centrum dat grotendeels ontsnapt is aan de Eerste en Tweede Wereldoorlog. Bezoek in ieder geval de prachtige Notre Dame Kathedraal waarvan je de toren kunt beklimmen met een schitterend uitzicht.
 • Cabourg – Een romantisch plaatsje met een gezellige boulevard en een zonnig kilometers lang strand met fijn wit zand waar kinderen heerlijk kunnen spelen.
 • Granville – Hier ontsnap je aan de drukte. De stad heeft drie prachtige en redelijk ontoeristische stranden; Saint-Pair-sur-Mer, Jullouville en Carolles-Plage. En de boulevard is gezellig met verschillende restaurants en bars.
 • Suisse Normande – Een prachtig natuurgebied in Normandië waar je alle ingrediënten vindt voor een actieve vakantie. Je kunt er wandelen, paardrijden en fietsen en uitstekend kanoën, kajakken of raften op één van de rivieren. En bezoek ook één van de schilderachtige dorpjes die tegen de flanken van de heuvels aanliggen, zoals Clécy of Thury-Hacourt.

Leuke accommodaties voor je Normandië vakantie

De keuze aan accommodaties in Normandië is reuze, als je op zoek bent naar een fijn vakantie adres. Of je nu graag op een kleine of juist grootschalige camping aan de kust staat, liever een vakantiepark met zwembad hebt of in een gîte – een Frans vakantiehuis – of een bed & breakfast (chambre d’hôtes) wilt verblijven. Het is er allemaal. Wij verbleven tijdens het eerste deel van onze vakantie in een prachtige B&B Villa Nouveau Monde, het huis van de super gastvrije Jenny, haar man Fred en hun twee zoontjes. De kamers zijn enorm mooi ingericht en je voelt je er gelijk helemaal thuis. ‘s Ochtends ontbijt je in de tuin of serre en als je wil kan Jenny ook een heerlijk diner voor je koken met allemaal lokale producten. Haar man houdt als hobby bijen die hij graag aan je laat zien en Jenny heeft een heleboel tips als je de omgeving wilt verkennen. Hun zoontjes delen met liefde hun speelgoed, waardoor onze jongens ondanks de taalbarrière meteen vrienden maakten.

Normandië vakantie | De mooiste dingen om te zien & leukste dingen om te doen met kinderen.
Villa Nouveau Monde, een prachtige bed & breakfast in Bonneville-la-Louvet.

En onze tweede accommodatie is een toffe en grote, gerenoveerde gîte, een Frans vakantiehuis dat je kunt vinden op Airbnb. Met 200m2 meter zelfs een beetje te groot voor ons, je zou er met een vriendengroep of familie in passen. Maar we houden wel van de ruime woonkamer en woonkeuken met kookeiland en open haard. En het huis is zo mooi opgeknapt; er is overal heel veel licht. Buiten is een grote tuin waar je lekker kunt eten, de jongens een balletje kunnen trappen of pingpongen, want er staat ook een pingpongtafel. En het allerfijnste; het strand is op slechts 200 meter lopen. Vanuit de slaapkamers op de eerste en tweede verdieping kun je de zee zien.

Normandië vakantie | De mooiste dingen om te zien & leukste dingen om te doen met kinderen.
Onze gerenoveerde Franse gîte van Airbnb op amper 200 meter afstand van het strand.

Ik hoop dat je het leuk vond om mijn reisverslag te lezen. Wij hebben in ieder geval erg genoten van de prachtige natuur, de indrukwekkende bezienswaardigheden, het lekkere eten en natuurlijk elkaar. Ben jij ook al eens in Normandië op vakantie geweest? En heb je nog tips voor dit prachtige stukje Frankrijk? Deel die dan vooral door een reactie achter te laten onder dit blog! En voor nog meer tips voor een vakantie in Normandië kun je ook verder kijken op de website van het toerismebureau van Normandië.

Een korte sfeerimpressie van onze Normandië vakantie in bewegende beelden.
Normandië vakantie | De mooiste dingen om te zien & leukste dingen om te doen met kinderen.
Uitjes Drenthe | De 18 leukste kinderuitjes & activiteiten in Drenthe
Actieve vakantie met kids | Dit zijn de leukste Europese bestemmingen!

Dit vind je misschien ook leuk

3 Reacties

 • Reply Jolanda 3 september 2020 at 9:22 pm

  Nooit geweest, maar na jouw leuke reisverslag staat Normandie zeker op ons lijstje waar we een keer heen gaan! Dank je.

 • Reply Marijke Wijnands 18 augustus 2021 at 10:28 am

  Ik vertrek komend weekend naar Normandie. Vooral de strandtent ben ik erg benieuwd naar 🙂 Wie weet leuk om ons dagtochtje af te sluiten.

 • Reply Janneke 5 mei 2022 at 7:12 am

  Erg leuk om te lezen, willen wij zó gaan doen! Hoeveel tijd trok je uit,oftewel, hoeveel nachten op 1e locatie en hoeveel op 2e?

 • Laat een reactie achter