Oliebollen bakken met kinderen

30 december 2014

Oud & Nieuw lijkt alleen een feest voor volwassenen. Maar ook kinderen zijn dol op de jaarwisseling. Vorig jaar wilden we Finn lekker laten doorslapen. Maar hij schrok alsnog wakker van de vuurwerkknallen. Dus zat hij midden in de nacht met mij voor het raam om naar het vuurwerk te kijken, met een glas bubbel appelsap en een bakje chips. Spannend én gezellig. En dat heeft hij goed onthouden! “Mama, je maakt me toch wel wakker voor het vuurwerk?!” En dat heb ik hem beloofd. Om de feestvreugde te vergroten, laat ik Finn helpen bij het organiseren van het nieuwjaarsfeestje. Van het gezellig maken van het huis, tot het bedenken van de activiteiten en klaarmaken van de hapjes. Vandaag hebben we de oliebollen gebakken. Dit jaar met een makkelijk recept (lees: uit een pakje!), want de combinatie kinderen en in olie bakken is al lastig genoeg.

Wat heb je nodig?

 • Pak oliebollenmix
 • 250 gram rozijnen
 • 2 flessen zonnebloemolie
 • Beslagkom
 • Mixer
 • Grote pan
 • (soep)lepel

oud, nieuw, jaarwisseling, oliebollen, rozijnenbollen, krentenbollen, appelflappen, appelbeignets, maken, bakken, zelf, kinderen, recept, makkelijk, simpel, eenvoudig, snel, ingrediënten, frituur, olie, pan, fornuis, kleuters, oliebollenmix, zonnebloemol Aan de slag

Doe de oliebollenmix in een beslagkom en maak het klaar volgens de verpakking. Ik had een pak Koopmans Oliebollen origineel gekocht en hoefde alleen 500 ml handwarm water toe te voegen en dit te mixen. Omdat Finn en ik dol zijn op rozijnenbollen, hebben we er daarna nog 250 gram gewelde rozijnen doorheen geroerd. Daarna hebben we de beslagkom afgedekt met keukenplastic en het beslag 45 minuten laten rijzen. Finn was enorm onder de indruk van hoe groot ons beslag na die tijd geworden was.

Tijdens de rijstijd heb ik in een diepe pan 2 flessen zonnebloemolie heet laten worden tot zo’n 190 graden. (totdat er iets damp afkomt) Finn mocht daarna met een soeplepel bollen uit het beslag scheppen die ik voorzichtig in de olie liet glijden. Na zo’n 4 minuten bakken waren de bollen klaar en hebben we er een piramide van gebouwd op een bord. Poedersuiker als finishing touch erover heen gestrooid en klaar! De chef en het hulpje hebben natuurlijk wel een balletje ‘voorgeproefd’!

WE WENSEN ALLE LIEVE LADY LEMONADE LEZERS EEN HEEL FIJN 2015!

Groter groeien
DIY: Veilig vuurwerk

Dit vind je misschien ook leuk

3 Reacties

 • Reply Marleen 30 december 2014 at 8:30 am

  Ik heb gisteren het recept van vorig jaar weer opgezocht 🙂 die kon ik heel makkelijk koemelk vrij maken en waren heerlijk 😀

 • Reply Katinka 30 december 2014 at 6:07 pm

  Ziet er goed uit!!! Happy newyear ook voor jullie. Ik ga jullie in 2015 ook weer volgen

 • Reply Annemieke 30 december 2014 at 9:43 pm

  Die waren lekker hé Marleen! Ik wilde het even simpel houden. Maar die van vorig jaar winnen het qua smaak.

  En Katinka, bedankt! Leuk dat je ons blijft volgen. Jij ook de allerbeste wensen!

 • Laat een reactie achter