DIY: Achterbank vermaak

28 juni 2015

Ik heb zo’n zin in de vakantie! Behalve in de reis zelf. Zo’n urenlange rit met kleine kinderen is op zijn zachtst gezegd een uitdaging. “Mama, zijn we er al?” klinkt het vanaf de achterbank na een kwartier rijden. En vijf minuten later: “En nu?” 1400 kilometer naar Italië is ook gewoon afzien voor een dreumes en een kleuter met nauwelijks besef van tijd en afstand. Dus proberen we er in de auto (of soms het vliegtuig) maar een feestje van te maken. Met de beroemde onderwegcadeautjes tas! Dit keer heb ik zelf ook wat gemaakt. Dit ‘Ik zie, ik zie wat jij niet ziet boekje’, is geïnspireerd op het wel bekende achterbankspelletje. Maar dan met foto’s van het speelgoed van de kids zelf waaruit ze bepaalde items moeten zoeken of tellen. Extra pluspuntje van dit cadeautje: Zo hoeft je kind al het speelgoed dat hij achter moest laten ook niet te missen!

Wat heb je nodig?

 • Speelgoed
 • Camera
 • Foto bewerkingsprogramma of zwarte marker
 • Fotoboekje

onderweg-cadeau-auto-kind-tip-ladylemonade_nl

Aan de slag!

 1. Trek al het speelgoed wat je kind heeft uit de kast en maak hier leuke torens, grappige scenes en grote bergen rommel van.
 2. Ik heb iedere foto geprobeerd een thema te geven; blokken, duplo, dino’s, gereedschap, auto’s en eten & drinken.
 3. Zet uit ieder thema een aantal speelgoedjes apart op de foto. Dit zijn de dingen waar je kind straks naar moet gaan zoeken. Of moet tellen hoeveel exemplaren er van zijn etc.
 4. Ik heb een collage gemaakt van de items die ze moeten zoeken in Photoshop. Maar als je dat programma of een ander foto bewerkingsprogramma niet hebt, kun je ze natuurlijk ook uitknippen en bij elkaar plakken als je de foto’s eenmaal afgedrukt hebt en er met een zwarte marker bij schrijven wat de bedoeling is. Zoals: “Tel de blauwe blokken. Van wie zijn deze grote wielen? Of: Kun jij dit plaatje terug vinden op de grote foto?”
 5. Druk alle foto’s en collages af. En schuif de foto’s in het fotoboekje.
 6. Om het boekje er nog mooier uit te laten zien, heb ik er ook nog een cover bij gemaakt en op de voorkant geplakt. Ik zie, ik zie wat jij niet ziet en het is…. Een gezin dat met blije kinderen en een relaxte papa en mama op het vakantieadres aankomt! 😉
DIY: Vrolijke veren
Camping recepten

Dit vind je misschien ook leuk

1 Reactie

 • Reply Rafaella 28 juni 2015 at 7:53 am

  Heel leuk idee!

 • Laat een reactie achter