Dit zijn dé voordelen van online boodschappen doen! Doe jij het al?

16 november 2022
Dit zijn dé voordelen van online boodschappen doen! Laat jij je boodschappen al bezorgen?

Online boodschappen doen is de laatste jaren steeds populairder geworden vanwege het gemak en de steeds grotere hoeveelheid digitale supermarkten en andere boodschappen bezorgdiensten. Ook wij zijn helemaal om. Want wanneer je midden in de tropenjaren zit van een jong gezin en ondertussen werkt, sport en je sociale leven in stand probeert te houden, dan is het echt de ideale manier om aan boodschappen te komen zonder daarvoor naar de supermarkt te moeten. Alle voordelen van online boodschappen doen hebben we voor jullie op een rij gezet!

De 10 voordelen van online boodschappen doen

#1 Niet meer sjouwen met zware tassen

Wanneer je online boodschappen bestelt, worden ze tot aan de deur van je huis gebracht. En dus hoef je nooit meer te sjouwen met zware tassen vol flessen drinken, bakken yoghurt en andere zware vracht. Helemaal fijn als je extra veel boodschappen hebt, zoals wanneer er een jarige is thuis of met feestdagen.

#2 Je zit niet vast aan openingstijden

Met online boodschappen doen hoef je ook geen rekening te houden met de openingstijden van de winkel. Boodschappen bestel je wanneer het jou uitkomt, ook midden in de nacht. Je kunt een paar loze minuten zelfs gebruiken om even wat in je digitale boodschappenkar te stoppen en je boodschappen later afmaken.

#3 Het scheelt tijd

Omdat je niet fysiek naar de winkel hoeft, scheelt het je tijd. En die kun je vast weer aan iets anders leuks of nuttigs besteden.

#4 Online boodschappen doen kan overal

Het maakt ook niet uit waar je bent; in de trein, je bed, op de bank of op het werk. Online boodschappen doen kan overal. De meeste supermarkten en boodschappen bezorgdiensten hebben gebruiksvriendelijke apps voor op je telefoon die je onderweg altijd kunt gebruiken.

#5 Alle aanbiedingen op een rij

Ook vind je online altijd een handig overzicht van alle aanbiedingen op een rij en kun je er geen één missen. Op basis van de aanbiedingen bepalen wij altijd wat we die week eten. Is het gehakt in de aanbieding? Dan zoeken we op boodschappen.nl een lekker gehakt recept en stoppen de ingrediënten gelijk in onze winkelkar. Zo bespaar je geld én eet je lekker gevarieerd.

Dit zijn dé voordelen van online boodschappen doen! Laat jij je boodschappen al bezorgen?
De boodschappen laten bezorgen wordt steeds populairder.
‘Lees ook: Bespaartips boodschappen | Zo kun je goedkoop boodschappen doen!

#6 Bespaar geld door prijzen te vergelijken

Prijzen van verschillende merken kun je ook heel makkelijk met elkaar vergelijken als je online boodschappen doet. Alle vergelijkbare producten worden in de app of op de website voor je op een rij gezet, waardoor je in één oogopslag ziet welke het goedkoopste is. Daarnaast zie je tijdens het boodschappen bestellen continu het totaalbedrag, waardoor je ook je budget beter in de gaten kunt houden dan wanneer je in de supermarkt je kar vol gooit.

#7 Je doet minder snel impulsaankopen

Online zul je ook minder snel producten in je boodschappenwagen gooien die je eigenlijk helemaal niet nodig hebt. Terwijl je in de supermarkt vaak verleid wordt om toch ook nog die lekkere koekjes of die verse grillworst die net uit de oven komt mee te nemen. Zeker als je met trek gaat winkelen.

#8 Het is nooit druk

In de supermarkt kan het behoorlijk druk zijn. Zeker in het weekend of rond de feestdagen wanneer iedereen alle ingrediënten voor de kerstdis inslaat, is het dringen in het gangpad. Maar online merk je niks van die chaos en kun je je boodschappen lekker rustig alleen doen. Kopje thee erbij… Heel relaxt!

#9 Online boodschappen doen op basis van je oude bestellingen

De meeste supermarkten en boodschappen bezorgdiensten bewaren je oude bestellingen, waardoor je die als basis kunt gebruiken voor je nieuwe bestelling. Zo hoef je niet iedere keer helemaal opnieuw te beginnen aan een nieuw boodschappenlijstje. Je vaste producten zoals melk, eieren en fruit kun je zo doorklikken en dat scheelt weer tijd.

#10 Het is beter voor het milieu

En tot slot is online boodschappen doen ook beter voor het milieu. Uit onderzoek blijkt dat je boodschappen laten bezorgen 2 tot 3 keer minder belastend is voor het milieu dan wanneer je zelf naar de winkel gaat. Er vanuit gaande dat je anders in de auto zou stappen. Het is uiteraard altijd beter voor het milieu om zelf op je fiets richting de supermarkt te gaan.

En, doe jij ook wel eens online boodschappen? Of ga je toch liever nog naar de supermarkt om al je inkopen te doen? We zijn benieuwd, dus laat het vooral aan ons weten door hieronder een reactie achter te laten!

Een logeerplek creëren in een klein huis? 3 tips!
Kerstversiering in een modern jasje? Slimme tips!

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter