Op pad met de ladies

25 december 2013

Reva was 9 maanden toen ik zwanger werd van mijn tweede spruit. Jeroen en ik konden ons geluk niet op. Natuurlijk gingen meteen die irritante radartjes in mijn hoofd op volle toeren draaien. Praktisch gezien hadden we namelijk nog een paar uitdagingen. Het jaar daarvoor had ik met veel liefde, energie en onderzoek de perfecte kinderwagen gevonden. Helaas werd mijn ultieme wagen met een tweede kleine op komst abrupt verleden tijd. Het project ‘op jacht naar een duowagen’ was meteen geboren.

Wil ik de kleintjes onder-, achter- of naast elkaar in een wagen? Wat kost in vredesnaam zo’n duo wagen? Kan ik nog wel mijn favoriete winkeltjes in met mijn nieuwe vrachtwagen? Gelukkig kwam ik er vrij snel achter dat er genoeg geschikte duo kinderwagens te koop zijn. In verschillende formaten en prijsklassen. Ik zet ze graag voor je op een rijtje.

1. & 2. Phil & Teds Promenade Black € 599,- + Duokit Black € 159,-
De Promenade is geschikt voor kinderen vanaf de geboorte tot circa 4 jaar. Met behulp van een duokit kun je de kinderwagen direct voor twee kinderen gebruiken. Je kind komt als het ware achter het voorste kindje te zitten en kan zo ook lekker comfortabel met je meereizen. Deze is duokit is apart verkrijgbaar. Het fijne van deze kinderwagen is dat je deze zowel enkel (13 kg) als dubbel (16 kg) kunt gebruiken.

kinderwagen, duo kinderwagen, duokit, maxi-cosi, quinny, tas, veilig, 4-wieler, 3-wieler, luiertas, mutsy, auto, accessoires, voetenzak, regenkap, bugaboo cameleon, adapter, buggy, stokke, koelstra, joolz, tweeling wagen, kind, baby, tip, uitschuifbaar, f 3. Bugaboo Donkey Duo Zwart / Offwhite € 1339,-
Deze kinderwagen is geschikt voor twee kinderen van verschillende leeftijden. De Bugaboo Donkey kun je zowel mono (één kindje) of als duo kinderwagen gebruiken. Dit is mogelijk door het handige uitschuifbare mechanisme. Dankzij de verwisselbare stoelen en wiegjes en de flexibele bagagemogelijkheden zijn er veel verschillende variaties mogelijk. De kinderwagen met 2 stoelen weegt 15 kg.

Uiteindelijk heb ik voor de Bugaboo Donkey gekozen. Met deze fijne duowagen scheur ik van hot naar her tijdens de kerstdagen. Alleen op pad met Lucy gaat de wagen in de mono stand. Gaan we met de hele familie dan kunnen de kleine dametjes gezellig naast elkaar zitten. Voor smalle winkeltjes of  krappe lunchtentjes moet ik even beroep doen op mijn super soepele rij-expertise. De kinderwagen is niet goedkoop. Gelukkig heb ik mijn andere kinderwagen voor een goede prijs kunnen verkopen via Marktplaats. De kinderwagen is het geld meer dan waard.

4. & 5. Mountain Buggy Duet Flint € 600,- + Mountain Buggy Duet Reiswieg € 169,-
De Duet is geschikt voor kindjes van 0 tot 5 jaar. Bij de buggy kun je apart een reiswieg bestellen. De wagen kan dan voor twee kinderen van verschillende leeftijden gebruikt worden. Je plaatst een zitje én een reiswieg naast elkaar op het frame. Het nadeel van deze kinderwagen is dat je deze niet kan inschuiven. Je gaat dus altijd met een grote kinderwagen op pad.

6. Graco Duo Stadium Blackstone € 339
De wagen heeft een comfortabele zit- en ligstand voor twee kindjes. De Stadium Duo heeft een verhoogd achterzitje en doorzichtig raam in het kap voor beter zicht.
Het achterzitje is te gebruiken van 0 tot ca. drie jaar, het voorzitje van zes maanden tot ca. drie jaar.

7. & 8 Easywalker Duo Plus Compleet Ocean Blue € 839,00 + Easywalker Duo Reiswieg € 189,-
EasyWalker Duo: double fun! De EasyWalker Duo is slechts 75 cm breed, zodat hij zonder problemen door iedere standaard deur past. De EasyWalker Duo wordt standaard geleverd met bumperbar, zonnekap, bagagemand, twee zittingen en een regenscherm voor de zittingen. De EasyWalker Duo reiswieg is los verkrijgbaar. Gewicht 13 kg.

9. Tandem Luxe Kees Stitch Black € 299,95
Tandem Luxe is een ideale tandem voor het vervoer van baby en peuter. Het oudste kind zit voor in de kinderwagen en het jongste kind ligt of zit comfortabel achterin deze tandemwagen! De achterste rugleuning is te verstellen, inclusief ligstand, zodat dit zitje geschikt is voor een babytje. Gewicht: 18,5 kg.

Pimp je autostoel
Recept: lolly kerstkoekjes

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter