Op reis met de motor | Deze accessoires moet je zeker hebben!

1 februari 2023
Op reis met de motor | Deze accessoires moet je zeker meenemen!

Vrijheid! Dat is toch wel het ultieme van motorrijden. Als je op reis gaat, kun je bijvoorbeeld veel makkelijker dan met de auto over bijzondere wegen rijden. Maar ook maak je de natuurpracht, pittoreske dorpjes en al het andere moois op de route veel bewuster mee. Lekker met de wind door je haren over een bergrug. Hoewel dat laatste natuurlijk alleen geldt voor de manen die onder je helm uitsteken, want je wilt natuurlijk wel veilig aankomen. Om ervoor te zorgen dat je goed voorbereid op reis gaat met de motor hebben wij een aantal accessoires op een rij gezet waar een motorrijder op vakantie echt niet zonder kan.

Dit neem je mee als je op reis gaat met de motor

1. De juiste beschermende kleding

Het ziet er misschien stoer uit om in je korte broek en met losse haren op je motor langs de Amalfi kust of door de Franse Alpen te rijden. Slim is het echter niet. Iedere motorrijder zal dit beamen. Vallen met de motor is alsof je met je zwembroek aan uit de auto springt. Niet zo aangenaam dus. Motorhelmen zijn misschien wel het belangrijkste van de standaard uitrusting. Een goede helm maakt het verschil tussen leven en dood als je onderuit gaat. Daarnaast heb je een sterk motorpak nodig.

2. De telefoonhouder

Natuurlijk gebruik je dit niet om tijdens het rijden je groepsapps bij te houden. Een motor telefoonhouder is met name handig als je navigatie nodig hebt. Je smartphone is daar perfect voor. Telefoonhouders zijn vaak universeel, waardoor vrijwel iedere telefoon erop past. En omdat je nooit weet wat je onderweg tegenkomt, is het wel zo handig om een waterdichte telefoonhoes te kopen. Vooral in de bergen kan het weer snel omslaan.

‘Lees ook: Dit zijn de leukste & mooiste vakantie plekken in Italië.’

3. Een goed slot

Een motor is geen fiets die je met een kettingslot aan een lantaarnpaal bindt. Het beste slot voor een motor is een schijfremslot met alarm. Met dit soort sloten neemt de kans op diefstal flink af. Een alarm schrikt nu eenmaal af en een schijfremslot heeft een dief niet zomaar open. Omdat een alarm ook wel eens af wil gaan zonder dat er een dief in het spel is, kun je ook voor een schijfremslot zonder alarm kiezen. De kwaliteit is immers net zo goed.

4. Iets voor je bagage

Je hoort mensen die met het vliegtuig gaan soms klagen dat je zo weinig mee kunt nemen. Waarschijnlijk zijn ze nog nooit met de motor op reis geweest. Bagage is op de motorfiets namelijk een dingetje. Dit kun je echter op verschillende manieren oplossen. Zo zijn er topkoffers, zadeltassen, buddyseat tassen en tanktassen. Stuk voor stuk mogelijkheden om toch de nodige bagage mee te nemen.

5. Communicatieset

En tot slot is een communicatieset voor lange ritten een must. Om te beginnen kun je je favoriete muziek op je oren zetten. En je navigatiesysteem wordt eveneens richting je oren gestuurd, waardoor je je ogen niet van de weg hoeft te houden. Het grootste voordeel is echter dat je met zo´n set met meerdere bijrijders kunt communiceren. Ideaal toch?

Een heerlijke vakantie in Vienne & Limoges
Weekendje weg met kinderen | Dit zijn 6 leuke ideeën om te doen

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter