12 Ideeën om alle knutselspullen netjes op te bergen

26 januari 2021

De meeste kinderen vinden het heerlijk om lekker te knutselen, te kliederen, te kleien of te tekenen. En hoe geweldig het ook is om je kleine kunstenaar helemaal los te zien gaan met een stuk papier, een verfkwast of met lijm, het is ook altijd weer een fijn moment om de ontplofte tafel vol knutselspullen weer opgeruimd te hebben. Opbergen knutselspullen? Ik heb een paar toffe en slimme oplossingen gevonden hoe je potloden, pennen, verfkwasten, potten klei, etc netjes kunt opbergen. 

Tips opbergen knutselspullen

Persoonlijk vind ik een pegboard een hele handige oplossing. Deze is niet alleen hartstikke praktisch, maar het is ook meteen een eye-catcher voor aan de muur. In de kinderkamer of woonkamer kun je er eentje ophangen en gebruiken om alle knutselspullen te ordenen door er bakjes aan op te hangen. Opgeruimd staat netjes en het staat ook nog superleuk. Met de SKÅDIS serie van IKEA zijn er talloze formaten waar je uit kunt kiezen en manieren om het ophangbord in te richten.

‘Lees ook: 20 x Praktische en toffe ideetjes om speelgoed op te bergen.
12 x Inspiratie opbergen knutselspullen

Ook zijn kratjes – die je nu heel veel ziet – super handig om te gebruiken om spullen in op te ruimen. Je kunt de kratjes shoppen van bijvoorbeeld Ay-Kasa of van de HEMA. Je kunt de kratjes op elkaar stapelen, stiekem kun je hier best wel wat in kwijt.

12 Ideeën om de knutselspullen op te bergen

1# Pegboard

Kijk eens hoe netjes alle knutselspullen zijn opgeruimd? Met dit pegboard hebben alle spulletjes een eigen plek.

2# Opbergen knutselspullen in de kast

Wil je liever dat alles uit het zicht is, dan is dit een perfecte manier om knutselspullen op te bergen. Deze bakjes gevuld met potloden, verfpotjes en klei, zijn aan de binnenkant van de deur bevestigt. Heerlijk overzichtelijk!

3# Roltafel

12 x Inspiratie opbergen knutselspullen

De IKEA roltafel RÅSKOG blijft een musthave voor in huis! Ook ideaal om alle knutselspullen in te organiseren.

‘Lees ook: Werkplek inspiratie voor in de kinderkamer.

4# Inklapbaar bureau

Het inklapbare bureau vind ik ook een uitkomst, niemand die het ziet wat er achter verstopt zit.

5# Vrolijke pennenbakjes

Zelfgemaakte pennenbakjes

Hier word je toch blij van?! Alle pennen, stiften, potloden zijn netjes opgeruimd en je kunt deze vrolijke pennenbakjes gewoon zelf samen met je kind maken. Check voor de instructie Ooly!

6# Organiseren met behulp van opbergdozen

 Shop een paar opbergdozen of mandjes, geef ze allemaal een label met naam en ze kunnen gevuld worden. Opgeruimd staat netjes! 

‘Lees ook: Knutselen met wc rollen | Meer dan 35 leuke ideeën die je kunt maken van toiletrol.

7# Opberg kindertafel

12 x Inspiratie opbergen knutselspullen

Het IKEA Flisat tafeltje met de handige opbergbakken erin zorgt ervoor dat alle spullen binnen no-time opgeruimd zijn.

8# Knutselhoek

12 x Inspiratie opbergen knutselspullen
Credits Tinker Lab

Kun je bijna wel je eigen knutselwinkel beginnen, dan heb je flink wat op te bergen. Hopelijk heb je ergens nog ruimte in huis vrij om een paar planken op te hangen. Misschien is dit een idee!

9# Draaiend knutselstation

12 x Inspiratie opbergen knutselspullen

Hoe handig is dit?! Alle potloden, scharen, lijmtubes heb je zo bij elkaar en extra leuk je kunt dit blad met alle spullen erop draaien. Ideaal als je samen aan het knutselen bent, zo kan iedereen goed bij al het knutselgerei. Op Mom on time-out kun je lezen hoe je dit draaiblad zelf kunt maken.

‘Lees ook: De perfecte knutselkoffer & knutselspullen tips.

10# Opbergbox knutselspullen

De TROFAST serie van IKEA is super handig om je knutselspullen in op te bergen

IKEA is natuurlijk dé expert in spullen netjes opbergen. Zo kun je de TROFAST serie op eindeloos veel manieren gebruiken, bijvoorbeeld als opbergbox voor knutselspullen. En je kunt zelf helemaal de combinatie maken zoals jij het wil!

11# Tekenspullen opbergen

Dit is een top manier om tekenspullen op te bergen. De glazen potten voor alle stiften, krijtjes en potloden. In de manden kun je alle kleurboeken neerleggen. Deurtje dicht en alles is weer netjes opgeruimd!

12# Bewaarpotjes

Dit is een leuk idee, we nemen een potje met een dop! Plak de dop met een sterke lijm of bevestig deze met een schroefje aan de onderkant van een plank, draai het potje er aan vast en je kunt hier van alles en nog wat in bewaren. Origineel toch?!

‘Lees ook: Tips en ideeën voor een speelhoek in de woonkamer!
Tips en ideeën om knutselspullen op te bergen

Uitgebeelde afbeelding door Arina P Habich via Shutterstock.com.

Sokkenmonsters maken | Een leuk knutselidee voor die eenzame sok
Ketting knutselen met een bloem van zoutdeeg

Dit vind je misschien ook leuk

1 Reactie

  • Reply Kathleen 10 september 2022 at 11:49 am

    Hallo, ik ben helemaal verliefd op de glazen potten bij nr11. Kan u mij vertellen waar ik deze kan vinden? Of hoeveel de inhoud hier van is?

  • Laat een reactie achter