11 x Inspiratie opbergen knutselspullen

22 maart 2018
12 x Inspiratie opbergen knutselspullen

De knutsel hysterie is hier thuis al een tijdje volledig losgebarsten. Vooral Reva is niet te stoppen, die gaat het liefst ’s ochtends aan het ontbijt al aan de slag met een schaar, een stuk papier en lijm. Lucy volgt trouw haar grote zus en lijmt en knipt er ook druk op los. Als het even kan moet de vingerverf en de klei ook nog tevoorschijn getoverd worden zodat de meest bijzondere kunstwerken in elkaar geflanst kunnen worden. Natuurlijk ben ik hartstikke blij dat ik twee van die fanatieke kunstenaartjes in huis heb. Inmiddels weet ik alleen niet meer waar ik alle knutsel zooi moet opbergen, de kast puilt uit. Opbergen knutselspullen? Ik heb een paar toffe en slimme oplossingen gevonden hoe je potloden, pennen, verfkwasten, potten klei etc netjes kunt opruimen. 

Opbergen knutselspullen

Persoonlijk vind ik een pegboard een hele handige oplossing. Deze is niet alleen hartstikke praktisch, maar is ook meteen een eye-catcher voor aan de muur. In de kinderkamer of woonkamer kun je er eentje ophangen en gebruiken om alle knutselspullen te ordenen door er bakjes aan op te hangen. Opgeruimd staat netjes en het staat ook nog superleuk. Je kunt ze onder andere shoppen bij Fonq of bij Ikea. Met de SKÅDIS serie van Ikea zijn er talloze formaten waar je uit kunt kiezen en manieren om het ophangbord in te richten.

‘Lees ook: Leuke knutselideeën voor de meisjes’

Pegboard

11 x Inspiratie opbergen knutselspullen

Kijk eens hoe netjes alle knutselspullen zijn opgeruimd? Met dit pegboard hebben alle spulletjes een eigen plek. Credits Claire, Collected.

In de kast

11 x Inspiratie opbergen knutselspullen

Wil je liever dat alles uit het zicht is, dan is dit een perfecte manier om knutselspullen op te bergen. Deze bakjes gevuld met potloden, verfpotjes en klei, zijn aan de binnenkant van de deur bevestigt. Heerlijk overzichtelijk! Credits Container Stories.

Roltafel

11 x Inspiratie opbergen knutselspullen

De Ikea roltafel RÅSKOG blijft een musthave voor in huis! Ook ideaal om alle knutselspullen in op te bergen. Credits Smashed peas and carrots.

‘Lees ook: Praktische en simpele ideetjes om speelgoed op te bergen.’

Inklapbaar bureau

Het inklapbare bureau vind ik ook een uitkomst, niemand die het ziet dat daar achter verfpotjes, potloden en stiften verstopt staan. Credits: Ana White

Knutselmuur

11 x Inspiratie opbergen knutselspullen

Deze krijtbord muur zit er wel heel kunstig uit! Zet er nog een kleine tafel en een stoeltje bij en je kind heeft zo een eigen plekje waar rustig gefröbeld kan worden. Credits:Buzzfeed.

Vrolijke pennenbakjes

Hier word je toch blij van? En je kunt deze pennenbakjes samen met je kindje maken, check Ooly.

Organize met opbergdozen

 Shop een paar opbergdozen of mandjes, geef ze allemaal een label met naam en ze kunnen gevuld worden. Opgeruimd staat netjes! Credits The organized housewife.

‘Lees ook: Knutselen met wc rollen – 15 leuke ideeën die je kunt maken van toiletrol.’

Opberg kindertafel

Het Ikea Flisat tafeltje met handige opbergbakken erin zorgt ervoor dat alle spullen binnen no-time opgeruimd zijn.

Knutselhoek

Kun je bijna wel je eigen knutselwinkel beginnen, dan heb je flink wat op te bergen. Hopelijk heb je ergens nog ruimte in huis vrij om een paar planken op te hangen. Misschien is dit een idee! Credits Tinker Lab.

Draaiend knutselstation

Hoe handig is dit?! Alle potloden, scharen, lijmtubes heb je zo bij elkaar en extra leuk je kunt dit blad met alle spullen erop draaien. Ideaal als je samen aan het knutselen bent, zo kan iedereen goed bij al het knutselgerei. Op Mom on time-out kun je lezen hoe je dit draaiblad zelf kunt maken.

‘Lees ook: DIY: 14x toffe eyecatchers voor kids maken met plastic dieren.’

Bewaarpotjes

Dit is een leuk idee, we nemen een potje met een dop! Plak de dop met een sterke lijm of bevestig deze met een schroefje aan de onderkant van een plank, draai het potje er aan vast en je kunt hier van alles en nog wat in bewaren. Credits Petit and Small.

Paaseieren schilderen - 8 toffe manieren om je paasei te verven & versiertips
Zo maak je van Pasen een vrolijk feestje

Dit vind je misschien ook leuk

1 Reactie

  • Reply yasmine 29 mei 2020 at 1:11 pm

    leuk ik maak er zo ook eentje

  • Laat een reactie achter