Gzcht: Oppas

1 juni 2013

Toen Reva 6 maanden was kwam het project: Oppas gezocht! Jeroen en ik wilde weer wat vaker samen op pad. Maar helaas had ik niet een lief, betrouwbaar buurmeisje dat ik spontaan kon opbellen. Of (schoon-)ouders die om de hoek wonen. Dus… op zoek naar een oppas! Maar ja, waar vind je er één die je met een gerust hart je grootste bezit toevertrouwd? Van de gedachten om Reva bij een onbekende achter te laten alleen al kreeg ik spontaan de zenuwen. Totdat ik me op Oudermatch.nl begaf.

Oudermatch.nl is een website die oppassers en/of gastouders in contact brengt met ouders in de buurt die op zoek zijn naar iemand die op hun kind kan passen. Je zoekt via je postcode en dan rolt er een lijst potentiële kandidaten uit en kun je aan de slag. Ik had een wensenlijstje opgesteld:

  • betrouwbaar
  • lief
  • ervaren
  • niet rokend

En op basis daarvan stuurde ik een aantal meiden een berichtje of ze op kennismakingsgesprek wilden komen. Spannend, het leek wel een sollicitatieprocedure! ‘Jeroen, wat spreken we af als we het meisje niet geschikt vinden? Ga je hard hoesten, knipogen, naar het toilet lopen?’. We hadden allerlei scenario’s uitgedacht, maar uiteindelijk gingen alle gesprekken hartstikke soepel en relaxt. We hadden zelfs bij de eerste al meteen raak; een super lief meisje met veel ervaring. Jihaaaa we hebben een oppas. ‘Jeroen wanneer gaan we uiteten?’.

Natuurlijk kreeg ik het die eerste keer dat we uit eten gingen Spaans benauwd toen ik de deur achter me dicht trok. En ik heb denk ik wel twintig keer op mijn telefoon gekeken en zes keer overwogen om het oppasmeisje op te bellen. ‘Gaat het wel goed?!’ Maar ach, we waren niet ver van huis, dus binnen ‘no time’ weer terug als er iets aan de hand zou zijn.

Inmiddels heb ik de smaak te pakken en heb ik 3 oppasmeisjes. Voor mij is een avondje met z’n tweetjes weg nu extra genieten.

Tips zoektocht oppas:
• luister naar je gevoel, dit zegt vaak al genoeg
• vraag naar referenties
• je kunt ook met ouders uit de buurt in contact komen om samen een oppas te delen. Scheelt vaak in opvangkosten

Bon Appetit!
Fluwelen handjes

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter