De Opvoedkalender

9 september 2013

Eerst staat Finn te stampvoeten. Heel hard. “Neeheeeeeee’, schreeuwt hij er dan achteraan. En als hij ziet dat ik nog steeds met zijn schoenen in mijn handen sta, die toch echt aan moeten als we naar buiten willen, stort hij zich huilend op de houten vloer. Zijn armen en benen zwaaien wild alle kanten op en hij gilt, schreeuwt en huilt nu oorverdovend. Help! Waar is mijn lieve engeltje gebleven?

De peuterpuberteit kan je soms behoorlijk tot wanhoop drijven. De ‘ik-ben-twee-en-ik-zeg-nee-fase’ doet een flink beroep op je geduld en uithoudingsvermogen. Maar soms heb ik dat even niet en is de koek gewoon op. Dan kan ik Finn wel achter het behang plakken. Gelukkig is er nu de Opvoedkalender die je er op dit soort momenten doorheen trekt. Het boek vertelt je niet hoe je je kind op moet voeden, maar maakt het opvoeden gewoon wat leuker. “Hij is bedoeld om daar waar het goed gaat nog net wat meer plezier en gezelligheid te brengen en je wat gemakkelijker door die ene dag heen te loodsen dat het even niet zo lekker loopt”, aldus schrijfster Eva Bronsveld.

peuter, dreumes, kind, kleuter, puberteit, peuterpuberteit, nee, fase, schreeuwen, gillen, huilen, stampen, slaan, grond, stampvoeten, opvoeden, opvoeding, moeilijk, luisteren, niet, ondeugend, ongehoorzaam, vervelend, opvoedkalender, uitgeverij snor, boeIn de Opvoedkalender vind je week voor week een makkelijk toepasbare tip, met op de achterkant een kleine uitleg. Denk aan tips als ‘Gebruik humor’, ‘Schrijf iedere avond op wat je vandaag zo leuk vond aan je kind’, ‘Introduceer een familietraditie’ en ‘Gun je kind zijn gemopper’. Ervaar zelf hoe kleine aanpassingen een wereld van verschil maken en laat inspireren om er iedere week weer met frisse moed tegenaan te gaan. Deze kalender heeft geen jaartal, dus je kunt ‘m jaar in jaar uit gebruiken. Prijs: €14,95

Borstvoedingskaarten
DIY: Knuffelmonster

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter