Een origami armband knutselen van papier

18 maart 2023
Een origami armband knutselen van papier!

Kijk eens wat een vrolijke arm candy dit is! En het leuke is; je kunt de origami armband helemaal zelf maken in je eigen favoriete kleuren. In één, twee of een heleboel kleuren, met glitterpapier of papier met glans. Alles kan! Het is niet moeilijk om de armband van papier te knutselen. Wij laten je stap voor stap zien hoe je dat kunt doen!

Wat heb je nodig voor het knutselen van de origami armband?

  • Gekleurd A4 papier, effen, met glitters, glans of een printje. O.a. te koop bij de HEMA
  • Schaar
  • Liniaal
  • Potlood
‘Lees ook: 5 Leuke manieren om zelf armbandjes te knopen.’

De origami armband maken

  1. Om de origami armband te kunnen maken, knip je eerst de ‘schakels’ uit papier. Voor een armband met 2 verschillende kleuren, pak je 2 velletjes A4. Op één ervan teken je met een liniaal en potlood over de breedte van het papier drie stroken van 2,5 cm breed. Dan leg je het vel papier op het andere A4tje en knip je de stroken uit.
  2. Je hebt nu 6 stroken van 2,5 cm breed. Vouw ze over de lengte doormidden en knip ze door de helft.
  3. Met de 12 stroken ga je de schakels voor de origami armband vouwen. Je vouwt de strook over de lengte doormidden. Dan vouw je hem weer open en vouw je de uiteindes naar de vouwlijn in het midden toe. Vouw ze net niet helemaal op de vouwlijn, maar een klein stukje er vanaf. Dat maakt het in elkaar zetten van de armband straks makkelijker. Als je beide uiteindes naar het midden hebt gevouwen, vouw je ook de middelste vouwlijn opnieuw dubbel en is je schakel af. Op deze manier vouw je alle stroken. En vind je deze uitleg wat lastig, kijk dan vooral naar de video hierboven, waarin je het duidelijk kunt zien.
  4. Wanneer je alle schakels af hebt, knip je ze allemaal doormidden, zodat je uiteindelijk 24 schakeltjes hebt. Als je een armband voor een volwassene maakt, dan heb je ze allemaal nodig. Voor een kind heb je aan 22 schakels genoeg en kun je er twee opzij leggen.
  5. Nu ga je de origami armband in elkaar zetten. Je pakt een schakel; aan de ene kant is hij ‘gesloten’ met een vouw, aan de andere kant zitten als het ware twee lussen papier. Duw die lussen iets open en dan pak je een andere schakel waarvan je de twee lussen door de lussen rijgt van de schakel in je hand. (is op papier lastig uit te leggen, dus kijk echt even naar de video!_) Dan duw je ook de lussen die je net door de eerste schakel heen geregen hebt een beetje open. En dan schuif je daar weer een nieuwe schakel in. Zo ga je verder tot al je schakels op zijn.
  6. Als je bij de laatste schakel van de origami armband bent aangekomen, kun je de uiteindes aan elkaar vastmaken. Dat doe je door de lussen van de laatste schakel open te trekken, zodat het 2 strookjes papier zijn. Die twee strookjes schuif je in de eerste schakel waarmee je begon. Dan vouw je ze om en steek je ze via de buitenkant terug in de schakel, zodat de armband vast zit. (zie ook weer de video!) Nu kun je de armband om je arm schuiven of misschien wil je hem wel aan iemand cadeau geven. Aan oma, juf of mama voor Moederdag bijvoorbeeld. Dat is natuurlijk ook leuk!

Armband met meer kleuren maken
Als je eenmaal weet hoe je een origami armband moet knutselen, kun je gaan variëren met kleuren en printjes. Je kunt zoveel verschillende printjes of kleuren gebruiken als je zelf wil. Als je maar dezelfde maten voor de strookjes aanhoudt. En je moet ervoor zorgen dat je altijd 22 – voor een kind – of 24 – voor een volwassene – schakels gebruikt.

‘Lees ook: De leukste sieraden om te knutselen met kids.’
Een origami armband knutselen van papier!

En, vind je de armbanden leuk geworden? As jij nu ook zo’n mooie origami armband gaat knutselen, dan vinden wij het super leuk als je het eindresultaat met ons deelt. Dat kan bijvoorbeeld door een foto op Facebook of Instagram te posten waarin je Lady Lemonade tagt. Maar ons een privé berichtje sturen mag natuurlijk ook altijd! 

Nog meer leuke knutselideeën

Behalve deze origami armband hebben we op onze website nog veel meer leuke ideeën om te knutselen met papier. Zo vind je hier ontzettend veel leuke origami ideeën voor kinderen. En kijk hier voor al onze knutseltips met papier. Al onze andere knutselideeën vind je in de rubriek knutselen. En wil je voortaan echt helemaal niets meer van ons missen, abonneer je dan nog even op ons YouTube kanaal. Want daar publiceren we iedere week een nieuwe creatieve video!

Wij maken gebruik van affiliate links. Wanneer jij iets koopt via onze website, krijgen wij daar een kleine vergoeding voor. Dit kost jou niets extra, maar helpt ons om Lady Lemonade te onderhouden.

Een origami armband knutselen van papier!
Een origami armband knutselen van papier!
Vingerpop vogel vouwen van papier
Knutselen voor Carnaval | 34 Leuke carnaval knutsels voor kinderen!

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter