Origami kerstster | Zo maak je deze prachtige ster van papier

6 december 2020
Origami kerstster | Zo maak je deze prachtige ster van papier

Deze origami kerstster staat zó mooi in huis als kerstversiering. Vanwege zijn indrukwekkende uiterlijk zou je verwachten dat het heel ingewikkeld is om de ster te maken. Maar niets is minder waar. Zelfs kinderen kunnen dit! Zeker met mijn handige video erbij waarin ik stap voor stap laat zien hoe je deze origami kerstster maakt. Kijk maar!

Wat heb je nodig voor de origami kerstster?

 • 8 vouwblaadjes, die koop je o.a. bij Bol.com
 • Schaar
 • Lijmstift
 • Nietmachine
 • Eventueel een touwtje of lintje om de origami kerstster mee op te hangen
‘Lees ook: 50+ Super leuke kerstknutsels voor kids.’

De origami kerstster maken

 1. Vouw je vouwblaadje met de punten op elkaar in een driehoek. En herhaal dat daarna nog een keer met hetzelfde vouwblaadje.
 2. Knip het blaadje dan in bij de gesloten kant en langs de lange kant van het driehoek. In de video kun je goed zien wat ik bedoel. Houd daarbij zo’n 2 cm afstand van de zijkant en stop met knippen op 2 cm van de andere zijkant. Naast de eerste knip, knip je het vouwblaadje nog twee keer in.
 3. Vouw het vouwblaadje open. Smeer wat lijm op de punt van het binnenste vierkantje en plak de zijkanten aan elkaar in een rondje. Draai het vouwwerk dan om en plak aan deze kant de stroken van het volgende vierkant aan elkaar. Daarna draai je het werkje weer om en plak je de volgende stroken aan elkaar en dat herhaal je nog een laatste keer met de buitenste rand van je vouwwerk.
 4. Nu heb je één van de 8 punten van je kerstster klaar. Herhaal nu stap 1 tot en met 3 voor nog 7 vouwblaadjes. Je kunt ook een origami kerstster maken met 6 of 7 vouwblaadjes, maar dan wordt je ster iets minder vol.
 5. Als je alle vouwblaadjes af hebt, pak je alle punten bij elkaar en die niet je aan elkaar vast.
 6. Buig de punten dan in het rond en niet de zijkanten van alle punten aan elkaar vast.
 7. Je origami kerstster is nu klaar. Maar door een gaatje in één van de punten te maken en daar een touwtje of lintje doorheen te doen, kun je hem ophangen in je raamkozijn of aan de muur. En dat staat natuurlijk super leuk!
Origami kerstster | Zo maak je deze prachtige ster van papier

Ik hoop dat je het idee voor deze origami kerstster leuk vindt. Als jij er ook één gaat maken, dan vind ik het super leuk als je het eindresultaat met me deelt op social media door bijvoorbeeld een foto te posten op Facebook en/of Instagram waarin je Lady Lemonade tagt. Ik ben altijd super benieuwd naar jullie creaties!

‘Lees ook: Kersttrui kind | De leukste foute kersttruien voor jongens, meisjes & baby’s.’

Nog meer Kerst inspiratie!

Op ons blog vind je behalve dit knutselidee nog veel meer kerstknutsels, lekkers & activiteiten. Zo vind je hier op ons blog nog 15 andere leuke ideeën om kerstversiering te knutselen. Heb je zin om leuke spelletjes te doen, check dan zeker even onze Kerst spelletjes. En het is ook heel erg leuk én lekker om een keer deze kerstcake te bakken met jouw mini chef. Verder moet je vooral Lady Lemonade in de gaten houden, want er komen nog veel meer leuke Kerst tips aan! En wil je geen enkele video meer van ons missen, abonneer je dan hier (gratis) op ons YouTube kanaal.

Origami kerstster | Zo maak je deze prachtige ster van papier
Als je de origami kerstster nog indrukwekkender wil maken, dan vouw je hem van gouden vouwblaadjes of van echt origami papier dat je vaak bij hobbywinkels kunt kopen.
Origami kerstster | Zo maak je deze prachtige ster van papier
Kerstster vouwen van papier | Met handige stap voor stap video tutorial
Pepernoten Oreo koekjes | Een leuke én lekkere Sinterklaas traktatie

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter