Klauwen vouwen | Zo maak je stap voor stap origami klauwen van papier

29 januari 2022
Klauwen vouwen | Zo maak je stap voor stap origami klauwen van papier.

Met deze papieren origami klauwen om je vingers kun je iedereen de stuipen op het lijf jagen. Ze zien er mega indrukwekkend en gevaarlijk uit. Een super leuk knutselidee voor liefhebbers van draken, dino’s en monsters. En het is heel makkelijk om de klauwen te vouwen. Wij laten je stap voor stap zien hoe het moet.

Wat heb je nodig voor het vouwen van klauwen?

 • A4 papier, per vinger 1 vel. Dus voor een hele hand 5 velletjes en voor 2 handen 10 vellen.
 • Eventueel stiften of gekleurd papier en lijm om te klauwen te pimpen
‘Lees ook: Vouwen met vouwblaadjes | De leukste origami ideeën om te maken voor kinderen.’

De origami klauwen maken

Hieronder vind je de stap voor stap uitleg voor het vouwen van de papieren klauwen. En zo uitgeschreven, lijkt dit wellicht een ingewikkeld origami werkje. Maar als je de video bekijkt waarin je alle stappen heel duidelijk ziet, zul je zien dat het makkelijk is om de klauwen te vouwen. Ik raad je dus aan om vooral ook de video te bekijken!

 1. Leg je A4-tje horizontaal voor je neer en vouw de punt links onder naar boven, zodat de zijkant van je vel tegen de bovenkant aan komt te liggen en er een punt ontstaat.
 2. Vouw de punt naar de hoek aan de andere kant van het vel papier. Je figuur moet er nu uitzien als een rechthoek die een hoek mist.
 3. De hoek die mist vouw je dan naar binnen, tegen de zijkant van de flap aan die je in de stap hiervoor omgevouwen hebt. Je figuur ziet er nu uit als een vierkant.
 4. Vouw nu de ene punt van je vierkant diagonaal naar de punt er tegenover, over de lijn, zodat er een driehoek ontstaat.
 5. Het driehoek vouw je daarna doormidden en daarna weer open. Dit is een hulplijn voor de volgende stap.
 6. Leg het driehoek met de punt naar boven voor je neer en vouw dan de linker zijkant langs de vouwlijn in het midden, zodat de linker punt naar beneden wijst.
 7. Dan vouw je de linker zijkant opnieuw naar rechts, over de hulp vouwlijn.
 8. Tot slot vouw je de linker zijkant nog een keer om. Zorg er bij deze stappen voor dat je de vouwlijnen strak vouwt zodat de klauw stevig wordt.
 9. Draai de klauw dan met de punt naar beneden, duw de opening wat verder open met je vingers en vouw de flap erin zodat de klauw in model blijft.
 10. Open dan het driehoekje aan het uiteinde en schuif het om je vinger. Je eerste origami klauw is af. Om je hele hand compleet te maken, moet je vijf van deze klauwen vouwen.

Tip! Met gekleurd papier of stiften kun je de klauwen ook nog nagels geven of verder versieren

Klauwen vouwen | Zo maak je stap voor stap origami klauwen van papier.
‘Lees ook: Monsters knutselen | 16 Leuke monsters om te maken met kids.’

En ga jij deze monsterlijke klauwen nu ook vouwen? Als je dat gaat doen, dan vinden wij het super leuk om die van jullie ook te zien. Dus deel het eindresultaat vooral met ons door bijvoorbeeld een foto te posten op Facebook of Instagram waarin je Lady Lemonade tagt. Maar een privé berichtje sturen mag natuurlijk ook altijd! 

Nog meer leuke origami ideeën voor kinderen

Behalve deze origami klauwen vind je op ons blog nog veel meer leuke ideeën om te vouwen met kinderen. Wat dacht je bijvoorbeeld van dit beste papieren vliegtuig ter wereld? En in ons blog vouwen met vouwblaadjes staan ook onwijs veel leuke voorbeelden, zoals een origami emoji drol! Al onze andere knutseltips vind je in het menu onder het kopje ‘knutselen’. En wil je echt niets meer van ons missen? Abonneer je dan (gratis!) op ons YouTube kanaal, want daar vind je iedere week weer een nieuwe creatieve video.

Monsters knutselen | 16 Leuke monsters om te maken met kinderen
Knutselidee Nationale Voorleesdagen 2022 | Monster boekenlegger maken

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter