Origineel bedankje knutselen voor een coole juf of meester

1 juli 2021
Origineel bedankje knutselen voor om cadeau te geven aan een coole juf of meester!

Heeft jouw kind het afgelopen schooljaar een super coole juf of meester gehad? Bedank hem of haar dan met dit zelf gemaakte afscheidscadeautje. Een papieren ijsje dat de kinderen zelf kunnen versieren, met daarin een kleiner ijsje waarop je een lief berichtje kunt schrijven. En wil je er ook nog iets bij kopen? Doe er dan een tegoedbon bij van een lekkere ijssalon bij jullie in de buurt. Een super origineel en persoonlijk bedankje voor juf of meester!

Wat heb je nodig voor het knutselen van het ijsje?

 • Gekleurd papier
 • IJsstokje, o.a. te koop bij Baker Ross
 • Lijmstift
 • Schaar
 • Eventueel deze printable
 • Knutselspullen zoals pompons, glitters, faam stickers of pailletten om de ijsjes mee te versieren
 • Stiften
‘Lees ook: Zelf een afscheidscadeau voor juf of meester knutselen.’

Het bedankje voor juf of meester maken

 1. Knip alle onderdelen voor het ijsje uit; dus een groot ijsje en een klein ijsje (deze heb je beiden dubbel nodig). En eventueel het glazuur. Je kunt onze printable gebruiken, of de onderdelen zelf tekenen en uitknippen.
 2. Plak de twee grote ijsjes met alleen de randen op elkaar, zodat je het kleine ijsje er straks nog in kunt schuiven.
 3. Versier het grote ijsje zoals je zelf wilt. Ik plakte op die van mij glazuur en op de ander kleine balletjes van piepschuim (te koop bij Baker Ross). Maar je kunt het zo bont maken als je zelf wilt.
 4. Schrijf een lief bedankje voor juf of meester op het kleine ijsje en plak die daarna op het andere kleine ijsje met het ijsstokje ertussen.
 5. Schuif het kleine ijsje tot slot in het grote ijsje en je bedankje voor juf of meester is klaar.

Ik hoop dat ik je heb kunnen inspireren met deze vrolijke ijsjes. Als jij dit bedankje ook gaat knutselen, dan vind ik het super leuk als je het eindresultaat met mij deelt. Dat kan bijvoorbeeld door een foto op Facebook of Instagram te posten waarin je Lady Lemonade tagt. Maar een privé berichtje sturen mag natuurlijk ook altijd! 

‘Lees ook: Een bloem knutselen voor juf of meester.’

Meer tips voor bedankjes voor juf of meester

Behalve deze vrolijke ijsjes vind je op ons blog nog veel meer leuke cadeau ideeën voor juf of meester. Check bijvoorbeeld ook nog even ons blog ‘knutselen voor juf of meester’. En als je liever wat koopt in plaats van iets maakt, dan vind je vast leuke ideeën tussen deze afscheidscadeautjes. Voor leuke knutselideeën voor de hele klas vind je ook tips op ons blog Meesterdag en Juffendag ideeën. En heb je zelf nog een leuk idee? Deel het dan vooral met ons door een reactie achter te laten onder dit blog!

Een bloem knutselen voor juf of meester
Boekenlegger vouwen | Met deze zelf geknutselde boekenlegger wordt lezen extra leuk

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter