25+ Oud Hollandse spelletjes die ook nu nog geweldig zijn

24 april 2020
25+ Oud Hollandse spelletjes - De leukste spellen van vroeger die ook nu nog heel leuk zijn voor bijvoorbeeld een kinderfeestje, spelletjesdag of op Koningsdag!

Oud Hollandse spelletjes, wie kent ze niet? Spijkerpoepen, koekhappen, elastieken, de zenuwspiraal, sjoelen… Toen waren ze al heel leuk. Maar ook nu zijn deze gouwe ouwe spelletjes nog steeds heel erg leuk om met kinderen te doen. Ouderwets vermaak voor op een kinderfeestje, spelletjesdag op school, Koningsdag, in eigen huis of tuin of met de kinderen uit de buurt op een vrije middag. Wij hebben de leukste spelletjes van vroeger – hier en daar met een hedendaags sausje – voor je op een rij gezet. Veel speelplezier!

Oud Hollandse spelletjes, ken je deze nog?

Knikkeren

20 Oud Hollandse spelletjes - De leukste spellen van vroeger die ook nu nog heel leuk zijn voor bijvoorbeeld een kinderfeestje, spelletjesdag of op Koningsdag!

Met stip op één in deze lijst oud Hollandse spelletjes; knikkeren! Eén van de oudste spelen die er bestaan. Ook ik heb mijn vingers kaal geknikkerd vroeger. Het was absoluut vermaak numero uno bij ons op het schoolplein. Je graaft een kuiltje in de grond. Dan gooien de spelers om de beurt een knikker zo dicht mogelijk bij het kuiltje. Degene die ‘ligt’, mag nog een keer. Het is de bedoeling dat alle knikkers in het gaatje komen. Heb je er een knikker in, dan mag je de andere knikker ook proberen in het gaatje te krijgen. Lukt het niet, dan is de ander. Degene die de laatste knikker in het kuiltje speelt, heeft gewonnen. De winnaar krijgt de pot. En als iedereen er genoeg van heeft, dan krijgen de spelers hun knikkers weer terug. Tenzij je hebt afgesproken dat je voor het ‘echie’ speelt; dan ben je de verloren knikkers kwijt.  

‘Lees ook: 26 Leuke binnen activiteiten & binnen spelletjes voor kids.’

Klos of stelt lopen

Oorspronkelijk was steltlopen een manier voor de boeren om op hun ondergelopen land te kunnen komen. Maar later werden de stelten – de houten palen met steuntjes voor de voeten – ook gebruikt voor de show en om mee te spelen. En dat is nog steeds heel leuk. Je kunt er je evenwicht mee op de proef stellen en je voelt hoe het is om een heel stuk groter te zijn. Ook kun je kijken wie het langste parcours op stelten kan lopen. En voor kinderen tot en met 6 jaar zijn er klossen in plaats van stelten. Die kun je ook makkelijk zelf maken door aan twee blikjes een touwtje vast te maken.

Spijkerpoepen

20 Oud Hollandse spelletjes - De leukste spellen van vroeger die ook nu nog heel leuk zijn voor bijvoorbeeld een kinderfeestje, spelletjesdag of op Koningsdag!

Spijkerpoepen is echt een hilarisch oud Hollands spel voor een kinderfeestje. Wie krijgt het snelste de spijker – die aan een touwtje tussen de benen bungelt – in een fles?! Zonder je handen te gebruiken! De andere kinderen mogen aanwijzingen geven.

Ballonnen dans

Nog zo’n hit is ballonnen dans. Ieder kind krijgt een ballon met een stukje touw om de enkel gebonden. Dan gaat de muziek aan. Tijdens het spelen van de muziek moeten de kinderen proberen de ballon van de anderen kapot te trappen, maar tegelijkertijd hun eigen ballon beschermen. Is je ballon kapot? Dan ben je af en doe je niet meer mee. De winnaar is degene die zijn ballon het langst heel kan houden.

Sjoelen

20 Oud Hollandse spelletjes - De leukste spellen van vroeger die ook nu nog heel leuk zijn voor bijvoorbeeld een kinderfeestje, spelletjesdag of op Koningsdag!

Sjoelen is ook een typisch Nederlands spel en zelfs een serieuze sport. Je hebt er een sjoelbak voor nodig met vier vakjes met kleine gleuven en met schijven. In drie beurten moet je zoveel mogelijk punten bij elkaar sjoelen door de schijven door de gleuven in de vakjes te schuiven. Heb je geen sjoelbak thuis? Maak dan een moderne variant zoals wij hebben gedaan; auto sjoelen! In een doos maak je vier openingen met punten erboven en vanaf een afstandje probeer je zoveel mogelijk auto’s in de vakjes te krijgen. Wie de meeste punten bij elkaar racet, heeft gewonnen. En nog een ander hilarisch alternatief is komkommer sjoelen. Hiervoor smeer je een tafel(kleed) in met vla of yoghurt. Drie kinderen gaan met hun mond open aan één kant van de tafel staan. Aan de andere kant mag een ander kind de sjoel stenen – schijven komkommer – in de monden van de kinderen sjoelen. Is het raak, dan levert dat tien punten op.

‘Lees ook: Knutselen lente – 30+ leuke knutselwerkjes met als thema lente & voorjaar.’

Stoepdarten

Voor stoepdarten teken je een dartbord van drie cirkels met stoepkrijt op de stoep. De binnenste cirkel is 10 punten, de middelste 5 en de buitenste cirkel is 3 punten. Dan neemt iedere speler 10 steentjes in een eigen kleur (met stoepkrijt) en gooit vanaf de afgesproken afstand om de beurt één voor één de steentjes in de cirkels. Je krijgt alleen punten als de steentjes in een cirkel blijven liggen, niet als het steentje in de cirkel ketst en er dan weer uit springt. Na tien beurten worden alle punten opgeteld en degene met de meeste punten heeft gewonnen.

Elastieken

Elastieken heb ik vroeger zelf eindeloos gedaan. “E-las-tiek-en, erin, eruit, erop, eraf, draai….” Het is één van de simpele oud Hollandse spelletjes waarbij je alleen een rond elastiek van zo’n 3 meter nodig hebt. Dat elastiek span je tussen twee brede paaltjes of de benen van twee kinderen die met een flinke ruimte ertussen tegenover elkaar staan. Een ander kind doet de pasjes op een rijmpje. En de moeilijkheidsgraad wordt steeds een beetje opgevoerd door het elastiek steeds hoger te plaatsen. Wie de pasjes verkeerd doet, is af.

Springtouwen

En weet je het liedje van touwtje springen nog?! “In spin de bocht gaat in, uit spuit, de bocht gaat uit…” Eén of twee personen draaien het springtouw rond en zingen. Bij “In spin…” springt het kind erin, over het touw heen. En bij “Uit spuit..” loopt het kind aan de andere kant het springtouw weer uit. En leuk om te doen als je maar met zijn tweetjes bent: Eerst zing je het alfabet, net zo lang tot je mis springt. Is dat bij de L? Dan verzint de draaier een naam met een L. Dat is de naam van je toekomstige liefde! Daarna zing je: verliefd, verloofd, getrouwd, gescheiden, totdat je af bent. Is dat bij verliefd? Dan word je verliefd op de lover met een L. En tot slot zing je: “Hoeveel kinderen zullen jullie krijgen?” Terwijl je springt, tel je vanaf 1 totdat je af bent. Zoveel kinderen krijgen jij en liefje L.

Koekhappen

20 Oud Hollandse spelletjes - De leukste spellen van vroeger die ook nu nog heel leuk zijn voor bijvoorbeeld een kinderfeestje, spelletjesdag of op Koningsdag!

Koekhappen is één van de meest bekende Oud Hollandse spelletjes en wordt ook vaak op een kinderfeestje gespeeld. Wat heb je nodig? Een stuk ontbijtkoek, touw en een theedoek. Hang de plakken ontbijtkoek aan het touw en hang het touw op de juiste hoogte voor de kinderen, zodat ze er geblinddoekt wel bij kunnen. Wie het eerste de koek op heeft – met de handen op de rug natuurlijk – is de winnaar.

‘Lees ook: De leukste knutselideeën met zoutdeeg.’

Stoepranden

Stoepranden is een simpel, maar leuk en actief balspel dat door iedereen en overal gespeeld kan worden. De spelregels: twee spelers staan ieder aan een kant van een (rustige!) weg en proberen de bal op elkaars stoeprand te mikken. Kaatst de bal terug, dan levert dat punten op. En wie het eerste bij 15 punten is, wint het spel. Hoe de puntentelling precies verloopt, staat hier in plaatjes duidelijk uitgelegd.

Snoep of appel happen

20 Oud Hollandse spelletjes - De leukste spellen van vroeger die ook nu nog heel leuk zijn voor bijvoorbeeld een kinderfeestje, spelletjesdag of op Koningsdag!
Afbeelding jongen hapt appel – Juananbarrio voor Shutterstock.

Als het buiten lekker warm is, kun je in plaats van koekhappen ook snoep of appel happen. Hiervoor vul je een grote wasteil of een kinderbadje met water. Daarin strooi je wat verpakte snoepjes of appels. En dan mag ieder kind – met de handen op de rug – met zijn of haar mond proberen een snoepje of appel uit het water te vissen. De vangst mag natuurlijk opgegeten worden.

Panty-bal

Ook dit spel is er één waar keihard om gelachen wordt. Je stopt een tennisbal in een panty en die panty zet je bij iemand op zijn hoofd. Diegene moet dan zo snel mogelijk alle kegels – bijvoorbeeld flessen gevuld met een beetje water of wegwerpbekertjes – omgooien met de tennisbal die heen en weer slingert aan het hoofd. Of zoveel mogelijk kegels binnen een bepaalde tijd. Lol gegarandeerd!

Ezeltje prik

25+ Oud Hollandse spelletjes - De leukste spellen van vroeger die ook nu nog heel leuk zijn voor bijvoorbeeld een kinderfeestje, spelletjesdag of op Koningsdag!

Nog meer van die oud Hollandse spelletjes die iedereen wel kent: ezeltje prik. Hiervoor teken je een grote ezel op een stuk karton. De eerste speler moet geblinddoekt een punaise met daaraan een touwtje – de staart van de ezel – op de juiste plek in het karton prikken. Degene die hier het beste in slaagt, is de winnaar. Wil je het extra moeilijk maken? Laat de kinderen dan eerst geblinddoekt een paar rondjes draaien.

‘Lees ook: Strijkkralen voorbeelden – De leukste ideeën om te knutselen met strijkkralen.’

Ring gooien

Ring gooien is een heerlijk traditioneel spel waarbij je vijf ringen om een werpkruis moet gooien. En ieder paaltje waarom je raak gooit, is punten waard. Wie verzamelt zo de meeste punten bij elkaar?

Zaklopen

20 Oud Hollandse spelletjes - De leukste spellen van vroeger die ook nu nog heel leuk zijn voor bijvoorbeeld een kinderfeestje, spelletjesdag of op Koningsdag!
Afbeelding kinderen in jute zak – Robert Kneschke voor Shutterstock.

Ook heel leuk om te doen, is een ouderwets spelletje zaklopen. Zet een parcours uit met bijvoorbeeld pionnen of met water gevulde flessen en verdeel de kinderen in twee groepen. Het eerste kind in de rij ‘trekt’ een jute zak aan en legt al springend het parcours af, waarna de zak wordt doorgegeven aan de tweede in de rij. De groep of het kind die het snelste is én geen pionnen of flessen heeft omgegooid, is de winnaar.

Blaaspijp schieten

Iedere jaar als er weer besjes aan de takken van de struiken groeiden, dan maakte ik vroeger een blaaspijp van een stuk pvc buis; stukje pijp afzagen en de uiteindes glad schuren en klaar was je. Zo vuurden we op elkaar vanuit de bosjes, wat heb ik daaraan een lol beleefd. En behalve met besjes, kun je ook met pijltjes gemaakt van kranten schieten; pijltje erin en blazen. Pffffff! De pijltjes waarvan je de punt extra stevig had gemaakt met een beetje spuug, deden het ‘t beste. Het is maar een tip van de ervaringsexpert. 😉

Blik gooien

20 Oud Hollandse spelletjes - De leukste spellen van vroeger die ook nu nog heel leuk zijn voor bijvoorbeeld een kinderfeestje, spelletjesdag of op Koningsdag!
Afbeelding blik gooien – Mirko Graul voor Shutterstock.

Ook zo’n typisch oud Hollands spel is blik gooien. Hiervoor stel je een stapel blikken op als een toren en dan laat je de kinderen met een kleine bal gooien: degene die de meeste blikken omver gooit, is de winnaar. Heel simpel, maar lol gegarandeerd.

‘Lees ook: 25+ Buiten activiteiten en kinderspelletjes voor buiten.’

Stoelendans

Eén van de oud Hollandse spelletjes die ook veel voorbij komt op kinderfeestjes – want altijd een succesnummer! – is stoelendans. Hiervoor zet je een aantal stoelen – één stoel minder dan het aantal deelnemers – in een cirkel of een rechthoek neer. Dan start je de muziek en zo lang de muziek draait, moeten de deelnemers om de stoelen heen lopen of dansen. Zodra de muziek stopt, moet iedereen zo snel mogelijk op een stoel gaan zitten. Wie geen stoel heeft, is af. Haal opnieuw een stoel weg en start de muziek weer en herhaal het spel net zolang totdat er één winnaar over blijft.

Flessen voetbal

Deze golden oldie heb jij vast ook wel eens gespeeld! Ieder kind krijgt een met water gevulde plastic fles (zonder dop!) en zet die voor zich neer. De kinderen kunnen in een cirkel staan of als je met twee kinderen bent tegenover elkaar. Met een voetbal moeten ze elkaars fles proberen om te krijgen. Als jouw fles is omgevallen, moet je eerst de bal halen en daarna mag je de fles pas weer rechtop zetten. Wie aan het einde van het spel nog het meeste water in zijn fles heeft, heeft gewonnen.

zakdoekje leggen

“Zakdoekje leggen, niemand zeggen. Ik heb de hele dag gewaakt, twee paar schoenen heb ik afgemaakt. Eén van stof en één van leer, hier leg ik mijn zakdoekje neer.” dat zingen alle kinderen die met hun ogen dicht in een kring zitten. De zakdoekenlegger loopt ondertussen rondjes om de kring en legt zo onopvallend mogelijk een zakdoek achter iemands rug. Dan gaat het liedje verder met: “Kijk voor je, kijk achter je…” en wie de zakdoek vindt, moet de zakdoekenlegger proberen te tikken door rondjes te rennen om de kring. En daarna is diegene aan de beurt om de zakdoek te leggen.

Tollen

Strijkkralen voorbeelden - De leukste ideeën om te knutselen met strijkkralen

Het spel tollen is maar liefst 2000 jaar oud! De truc is om jouw tol zo lang mogelijk te laten spinnen. Nu kun je een tol kopen en daarmee de strijd met elkaar aan gaan. Maar het is nog veel leuker om een eigen tol te maken. Bijvoorbeeld deze hierboven van strijkkralen. Die draaien als een tierelier! Eerst maak je een mooi patroon op een rond plankje en na het strijken steek je een kleine cocktail prikker door de middelste strijkkraal.

‘Lees ook: Bellenblaas maken – Hét perfecte recept voor de beste XXL bellen.’

Bal gooien

Paasspelletjes - De 14 allerleukste paas spelletjes om te doen op & rond Pasen!

Bij bal gooien, moet je proberen om je ballen door een gat in een houten plank of stuk karton te gooien. Er zijn verschillende gaten die allemaal verschillende punten opleveren als je raak gooit. Je kunt dit spel heel goed zelf maken, zoals ik hierboven heb gedaan in Pasen thema. Vandaar de wortels in plaats van ballen. 😉

Touwtje trekken

20 Oud Hollandse spelletjes - De leukste spellen van vroeger die ook nu nog heel leuk zijn voor bijvoorbeeld een kinderfeestje, spelletjesdag of op Koningsdag!
Afbeelding touw trekken – Oksana Shufrych voor Shutterstock.

Touwtrekken is een leuk en sportief spel. De kinderen moeten tegen elkaar of in teams een touw zo snel mogelijk naar de andere kant trekken. Wie dat lukt heeft gewonnen. Een leuke variatie op dit spel: touw trekken in een vierkant. Knoop hiervoor de uiteindes van het touw aan elkaar en maak een vierkant van het touw. In elke hoek gaat een kind staan. Zet vier lege flessen of pionnetjes neer in een iets groter vierkant dan het touw. De kinderen moeten nu ieder voor zich de andere deelnemers mee trekken of duwen totdat ze langs een fles of pion zijn.

Eierrace

Twee lepels en twee eieren: meer heb je niet nodig voor dit oud Hollandse spelletjes. Verdeel de kinderen in twee groepen en laat iedereen één voor één met de lepel in de hand of mond en daarop een ei, een parcours lopen. Wie is het snelste klaar en heeft de eieren niet laten vallen? Tip: Speel je dit spel binnen? Kook de eieren dan eerst even. Scheelt je een kliederboel!

Hinkelen

De leukste stoepkrijt spelletjes - Hinkelen.
Afbeelding hinkelen – Tatevosian Yana voor Shutterstock.

De hekkensluiter van dit lijstje oud Hollandse spelletjes is hinkelen. Hiervoor teken je op de straat vakjes van 1 tot en met 10. Je moet eerst een steentje in vakje 1 gooien. Dan moet je de hinkelbaan gaan afleggen, maar je mag niet op vakje één gaan staan. Daar moet je overheen springen. Dan krijg je vakje twee; gooi je steentje en hinkel het parcours, dit keer zonder op nummer 2 te gaan staan. En zo speel je het spel verder. Als het steentje niet in het juiste vakje wordt gegooid, ben je af. Ook als je tijdens het hinkelen buiten het vakje komt, ben je af en is de ander.

‘Lees ook: Bellen blazen met extra fun factor – Een zeepsop slangen spugende draak maken.’

Nog meer leuke spelletjes & activiteiten voor kinderen

Ik hoop dat we je met al deze oud Hollandse spelletjes weer wat uren speelplezier bezorgen. Mocht je nu zelf nog een leuke aanvulling hebben, deel jouw spelletje dan vooral hieronder in een reactie op dit blog.

Voor meer leuk vermaak kun je ook ons blog met buiten spelletjes & activiteiten lezen. Of ons blog met 11 leuke stoepkrijt spelletjes. En als je zin hebt in iets creatiefs, dan moet je zeker ook even een kijkje nemen in onze rubriek met knutselideeën. Have fun!

Psssst! Vind je het leuk om op de hoogte te blijven van onze laatste kids activiteiten ideeën en knutseltips? Abonneer je dan gratis op ons YouTube kanaal. Daar komt iedere week een nieuwe creatieve video online en als abonnee mis je er geen één meer.

25+ Oud Hollandse spelletjes - De leukste spellen van vroeger die ook nu nog heel leuk zijn voor bijvoorbeeld een kinderfeestje, spelletjesdag of op Koningsdag!
De leukste strijkkralen figuren & knutselsets
Zelf tompouce maken voor Koningsdag

Dit vind je misschien ook leuk

8 Reacties

 • Reply saba 27 april 2021 at 5:34 pm

  nou ik wil weten hoe oud de koning is ijgelijk

 • Reply pablo 18 april 2023 at 1:41 pm

  hoi

 • Reply bob de bouwer 18 april 2023 at 1:42 pm

  hoi pablo

 • Reply barba papa 18 april 2023 at 1:45 pm

  hoi ik ben barba papa en ik hou van mannen

 • Reply ellllprimooooo 18 april 2023 at 1:48 pm

  elllprimoooooo wollah

 • Reply Peppa big 23 april 2023 at 5:36 pm

  Hoi ik ben Peppa big en dit is mijn broertje George en dit is mijn ( dikke vader) vader
  En dit is mijn ( doorgedraaide moeder) moeder

 • Reply susie 1 juni 2023 at 12:05 pm

  ik ben susie. BEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEH

 • Reply je moeder 13 juni 2023 at 9:48 am

  https://www.ladylemonade.nl/oud-hollandse-spelletjes-kinderfeestje/https://www.ladylemonade.nl/oud-hollandse-spelletjes-kinderfeestje/https://www.ladylemonade.nl/oud-hollandse-spelletjes-kinderfeestje/https://www.ladylemonade.nl/oud-hollandse-spelletjes-kinderfeestje/https://www.ladylemonade.nl/oud-hollandse-spelletjes-kinderfeestje/https://www.ladylemonade.nl/oud-hollandse-spelletjes-kinderfeestje/https://www.ladylemonade.nl/oud-hollandse-spelletjes-kinderfeestje/https://www.ladylemonade.nl/oud-hollandse-spelletjes-kinderfeestje/https://www.ladylemonade.nl/oud-hollandse-spelletjes-kinderfeestje/https://www.ladylemonade.nl/oud-hollandse-spelletjes-kinderfeestje/https://www.ladylemonade.nl/oud-hollandse-spelletjes-kinderfeestje/https://www.ladylemonade.nl/oud-hollandse-spelletjes-kinderfeestje/https://www.ladylemonade.nl/oud-hollandse-spelletjes-kinderfeestje/https://www.ladylemonade.nl/oud-hollandse-spelletjes-kinderfeestje/https://www.ladylemonade.nl/oud-hollandse-spelletjes-kinderfeestje/https://www.ladylemonade.nl/oud-hollandse-spelletjes-kinderfeestje/https://www.ladylemonade.nl/oud-hollandse-spelletjes-kinderfeestje/https://www.ladylemonade.nl/oud-hollandse-spelletjes-kinderfeestje/https://www.ladylemonade.nl/oud-hollandse-spelletjes-kinderfeestje/https://www.ladylemonade.nl/oud-hollandse-spelletjes-kinderfeestje/https://www.ladylemonade.nl/oud-hollandse-spelletjes-kinderfeestje/https://www.ladylemonade.nl/oud-hollandse-spelletjes-kinderfeestje/https://www.ladylemonade.nl/oud-hollandse-spelletjes-kinderfeestje/https://www.ladylemonade.nl/oud-hollandse-spelletjes-kinderfeestje/https://www.ladylemonade.nl/oud-hollandse-spelletjes-kinderfeestje/https://www.ladylemonade.nl/oud-hollandse-spelletjes-kinderfeestje/https://www.ladylemonade.nl/oud-hollandse-spelletjes-kinderfeestje/https://www.ladylemonade.nl/oud-hollandse-spelletjes-kinderfeestje/https://www.ladylemonade.nl/oud-hollandse-spelletjes-kinderfeestje/https://www.ladylemonade.nl/oud-hollandse-spelletjes-kinderfeestje/https://www.ladylemonade.nl/oud-hollandse-spelletjes-kinderfeestje/https://www.ladylemonade.nl/oud-hollandse-spelletjes-kinderfeestje/https://www.ladylemonade.nl/oud-hollandse-spelletjes-kinderfeestje/https://www.ladylemonade.nl/oud-hollandse-spelletjes-kinderfeestje/https://www.ladylemonade.nl/oud-hollandse-spelletjes-kinderfeestje/https://www.ladylemonade.nl/oud-hollandse-spelletjes-kinderfeestje/https://www.ladylemonade.nl/oud-hollandse-spelletjes-kinderfeestje/https://www.ladylemonade.nl/oud-hollandse-spelletjes-kinderfeestje/https://www.ladylemonade.nl/oud-hollandse-spelletjes-kinderfeestje/https://www.ladylemonade.nl/oud-hollandse-spelletjes-kinderfeestje/https://www.ladylemonade.nl/oud-hollandse-spelletjes-kinderfeestje/https://www.ladylemonade.nl/oud-hollandse-spelletjes-kinderfeestje/https://www.ladylemonade.nl/oud-hollandse-spelletjes-kinderfeestje/https://www.ladylemonade.nl/oud-hollandse-spelletjes-kinderfeestje/https://www.ladylemonade.nl/oud-hollandse-spelletjes-kinderfeestje/https://www.ladylemonade.nl/oud-hollandse-spelletjes-kinderfeestje/https://www.ladylemonade.nl/oud-hollandse-spelletjes-kinderfeestje/https://www.ladylemonade.nl/oud-hollandse-spelletjes-kinderfeestje/https://www.ladylemonade.nl/oud-hollandse-spelletjes-kinderfeestje/https://www.ladylemonade.nl/oud-hollandse-spelletjes-kinderfeestje/https://www.ladylemonade.nl/oud-hollandse-spelletjes-kinderfeestje/https://www.ladylemonade.nl/oud-hollandse-spelletjes-kinderfeestje/https://www.ladylemonade.nl/oud-hollandse-spelletjes-kinderfeestje/https://www.ladylemonade.nl/oud-hollandse-spelletjes-kinderfeestje/https://www.ladylemonade.nl/oud-hollandse-spelletjes-kinderfeestje/https://www.ladylemonade.nl/oud-hollandse-spelletjes-kinderfeestje/https://www.ladylemonade.nl/oud-hollandse-spelletjes-kinderfeestje/https://www.ladylemonade.nl/oud-hollandse-spelletjes-kinderfeestje/https://www.ladylemonade.nl/oud-hollandse-spelletjes-kinderfeestje/https://www.ladylemonade.nl/oud-hollandse-spelletjes-kinderfeestje/https://www.ladylemonade.nl/oud-hollandse-spelletjes-kinderfeestje/https://www.ladylemonade.nl/oud-hollandse-spelletjes-kinderfeestje/https://www.ladylemonade.nl/oud-hollandse-spelletjes-kinderfeestje/https://www.ladylemonade.nl/oud-hollandse-spelletjes-kinderfeestje/https://www.ladylemonade.nl/oud-hollandse-spelletjes-kinderfeestje/https://www.ladylemonade.nl/oud-hollandse-spelletjes-kinderfeestje/https://www.ladylemonade.nl/oud-hollandse-spelletjes-kinderfeestje/https://www.ladylemonade.nl/oud-hollandse-spelletjes-kinderfeestje/https://www.ladylemonade.nl/oud-hollandse-spelletjes-kinderfeestje/https://www.ladylemonade.nl/oud-hollandse-spelletjes-kinderfeestje/https://www.ladylemonade.nl/oud-hollandse-spelletjes-kinderfeestje/https://www.ladylemonade.nl/oud-hollandse-spelletjes-kinderfeestje/https://www.ladylemonade.nl/oud-hollandse-spelletjes-kinderfeestje/https://www.ladylemonade.nl/oud-hollandse-spelletjes-kinderfeestje/https://www.ladylemonade.nl/oud-hollandse-spelletjes-kinderfeestje/https://www.ladylemonade.nl/oud-hollandse-spelletjes-kinderfeestje/https://www.ladylemonade.nl/oud-hollandse-spelletjes-kinderfeestje/https://www.ladylemonade.nl/oud-hollandse-spelletjes-kinderfeestje/https://www.ladylemonade.nl/oud-hollandse-spelletjes-kinderfeestje/https://www.ladylemonade.nl/oud-hollandse-spelletjes-kinderfeestje/https://www.ladylemonade.nl/oud-hollandse-spelletjes-kinderfeestje/https://www.ladylemonade.nl/oud-hollandse-spelletjes-kinderfeestje/https://www.ladylemonade.nl/oud-hollandse-spelletjes-kinderfeestje/https://www.ladylemonade.nl/oud-hollandse-spelletjes-kinderfeestje/https://www.ladylemonade.nl/oud-hollandse-spelletjes-kinderfeestje/https://www.ladylemonade.nl/oud-hollandse-spelletjes-kinderfeestje/https://www.ladylemonade.nl/oud-hollandse-spelletjes-kinderfeestje/https://www.ladylemonade.nl/oud-hollandse-spelletjes-kinderfeestje/https://www.ladylemonade.nl/oud-hollandse-spelletjes-kinderfeestje/https://www.ladylemonade.nl/oud-hollandse-spelletjes-kinderfeestje/https://www.ladylemonade.nl/oud-hollandse-spelletjes-kinderfeestje/https://www.ladylemonade.nl/oud-hollandse-spelletjes-kinderfeestje/https://www.ladylemonade.nl/oud-hollandse-spelletjes-kinderfeestje/https://www.ladylemonade.nl/oud-hollandse-spelletjes-kinderfeestje/https://www.ladylemonade.nl/oud-hollandse-spelletjes-kinderfeestje/https://www.ladylemonade.nl/oud-hollandse-spelletjes-kinderfeestje/https://www.ladylemonade.nl/oud-hollandse-spelletjes-kinderfeestje/https://www.ladylemonade.nl/oud-hollandse-spelletjes-kinderfeestje/https://www.ladylemonade.nl/oud-hollandse-spelletjes-kinderfeestje/https://www.ladylemonade.nl/oud-hollandse-spelletjes-kinderfeestje/https://www.ladylemonade.nl/oud-hollandse-spelletjes-kinderfeestje/https://www.ladylemonade.nl/oud-hollandse-spelletjes-kinderfeestje/https://www.ladylemonade.nl/oud-hollandse-spelletjes-kinderfeestje/https://www.ladylemonade.nl/oud-hollandse-spelletjes-kinderfeestje/https://www.ladylemonade.nl/oud-hollandse-spelletjes-kinderfeestje/https://www.ladylemonade.nl/oud-hollandse-spelletjes-kinderfeestje/https://www.ladylemonade.nl/oud-hollandse-spelletjes-kinderfeestje/https://www.ladylemonade.nl/oud-hollandse-spelletjes-kinderfeestje/https://www.ladylemonade.nl/oud-hollandse-spelletjes-kinderfeestje/https://www.ladylemonade.nl/oud-hollandse-spelletjes-kinderfeestje/https://www.ladylemonade.nl/oud-hollandse-spelletjes-kinderfeestje/https://www.ladylemonade.nl/oud-hollandse-spelletjes-kinderfeestje/https://www.ladylemonade.nl/oud-hollandse-spelletjes-kinderfeestje/https://www.ladylemonade.nl/oud-hollandse-spelletjes-kinderfeestje/https://www.ladylemonade.nl/oud-hollandse-spelletjes-kinderfeestje/https://www.ladylemonade.nl/oud-hollandse-spelletjes-kinderfeestje/https://www.ladylemonade.nl/oud-hollandse-spelletjes-kinderfeestje/https://www.ladylemonade.nl/oud-hollandse-spelletjes-kinderfeestje/https://www.ladylemonade.nl/oud-hollandse-spelletjes-kinderfeestje/https://www.ladylemonade.nl/oud-hollandse-spelletjes-kinderfeestje/https://www.ladylemonade.nl/oud-hollandse-spelletjes-kinderfeestje/https://www.ladylemonade.nl/oud-hollandse-spelletjes-kinderfeestje/https://www.ladylemonade.nl/oud-hollandse-spelletjes-kinderfeestje/https://www.ladylemonade.nl/oud-hollandse-spelletjes-kinderfeestje/https://www.ladylemonade.nl/oud-hollandse-spelletjes-kinderfeestje/https://www.ladylemonade.nl/oud-hollandse-spelletjes-kinderfeestje/https://www.ladylemonade.nl/oud-hollandse-spelletjes-kinderfeestje/https://www.ladylemonade.nl/oud-hollandse-spelletjes-kinderfeestje/https://www.ladylemonade.nl/oud-hollandse-spelletjes-kinderfeestje/https://www.ladylemonade.nl/oud-hollandse-spelletjes-kinderfeestje/https://www.ladylemonade.nl/oud-hollandse-spelletjes-kinderfeestje/https://www.ladylemonade.nl/oud-hollandse-spelletjes-kinderfeestje/https://www.ladylemonade.nl/oud-hollandse-spelletjes-kinderfeestje/https://www.ladylemonade.nl/oud-hollandse-spelletjes-kinderfeestje/https://www.ladylemonade.nl/oud-hollandse-spelletjes-kinderfeestje/https://www.ladylemonade.nl/oud-hollandse-spelletjes-kinderfeestje/https://www.ladylemonade.nl/oud-hollandse-spelletjes-kinderfeestje/https://www.ladylemonade.nl/oud-hollandse-spelletjes-kinderfeestje/https://www.ladylemonade.nl/oud-hollandse-spelletjes-kinderfeestje/https://www.ladylemonade.nl/oud-hollandse-spelletjes-kinderfeestje/https://www.ladylemonade.nl/oud-hollandse-spelletjes-kinderfeestje/https://www.ladylemonade.nl/oud-hollandse-spelletjes-kinderfeestje/https://www.ladylemonade.nl/oud-hollandse-spelletjes-kinderfeestje/https://www.ladylemonade.nl/oud-hollandse-spelletjes-kinderfeestje/https://www.ladylemonade.nl/oud-hollandse-spelletjes-kinderfeestje/https://www.ladylemonade.nl/oud-hollandse-spelletjes-kinderfeestje/https://www.ladylemonade.nl/oud-hollandse-spelletjes-kinderfeestje/https://www.ladylemonade.nl/oud-hollandse-spelletjes-kinderfeestje/https://www.ladylemonade.nl/oud-hollandse-spelletjes-kinderfeestje/https://www.ladylemonade.nl/oud-hollandse-spelletjes-kinderfeestje/https://www.ladylemonade.nl/oud-hollandse-spelletjes-kinderfeestje/https://www.ladylemonade.nl/oud-hollandse-spelletjes-kinderfeestje/https://www.ladylemonade.nl/oud-hollandse-spelletjes-kinderfeestje/https://www.ladylemonade.nl/oud-hollandse-spelletjes-kinderfeestje/https://www.ladylemonade.nl/oud-hollandse-spelletjes-kinderfeestje/https://www.ladylemonade.nl/oud-hollandse-spelletjes-kinderfeestje/https://www.ladylemonade.nl/oud-hollandse-spelletjes-kinderfeestje/https://www.ladylemonade.nl/oud-hollandse-spelletjes-kinderfeestje/https://www.ladylemonade.nl/oud-hollandse-spelletjes-kinderfeestje/https://www.ladylemonade.nl/oud-hollandse-spelletjes-kinderfeestje/https://www.ladylemonade.nl/oud-hollandse-spelletjes-kinderfeestje/https://www.ladylemonade.nl/oud-hollandse-spelletjes-kinderfeestje/https://www.ladylemonade.nl/oud-hollandse-spelletjes-kinderfeestje/https://www.ladylemonade.nl/oud-hollandse-spelletjes-kinderfeestje/https://www.ladylemonade.nl/oud-hollandse-spelletjes-kinderfeestje/https://www.ladylemonade.nl/oud-hollandse-spelletjes-kinderfeestje/https://www.ladylemonade.nl/oud-hollandse-spelletjes-kinderfeestje/https://www.ladylemonade.nl/oud-hollandse-spelletjes-kinderfeestje/https://www.ladylemonade.nl/oud-hollandse-spelletjes-kinderfeestje/https://www.ladylemonade.nl/oud-hollandse-spelletjes-kinderfeestje/https://www.ladylemonade.nl/oud-hollandse-spelletjes-kinderfeestje/https://www.ladylemonade.nl/oud-hollandse-spelletjes-kinderfeestje/https://www.ladylemonade.nl/oud-hollandse-spelletjes-kinderfeestje/https://www.ladylemonade.nl/oud-hollandse-spelletjes-kinderfeestje/https://www.ladylemonade.nl/oud-hollandse-spelletjes-kinderfeestje/https://www.ladylemonade.nl/oud-hollandse-spelletjes-kinderfeestje/https://www.ladylemonade.nl/oud-hollandse-spelletjes-kinderfeestje/https://www.ladylemonade.nl/oud-hollandse-spelletjes-kinderfeestje/https://www.ladylemonade.nl/oud-hollandse-spelletjes-kinderfeestje/https://www.ladylemonade.nl/oud-hollandse-spelletjes-kinderfeestje/https://www.ladylemonade.nl/oud-hollandse-spelletjes-kinderfeestje/https://www.ladylemonade.nl/oud-hollandse-spelletjes-kinderfeestje/https://www.ladylemonade.nl/oud-hollandse-spelletjes-kinderfeestje/https://www.ladylemonade.nl/oud-hollandse-spelletjes-kinderfeestje/https://www.ladylemonade.nl/oud-hollandse-spelletjes-kinderfeestje/https://www.ladylemonade.nl/oud-hollandse-spelletjes-kinderfeestje/https://www.ladylemonade.nl/oud-hollandse-spelletjes-kinderfeestje/https://www.ladylemonade.nl/oud-hollandse-spelletjes-kinderfeestje/https://www.ladylemonade.nl/oud-hollandse-spelletjes-kinderfeestje/https://www.ladylemonade.nl/oud-hollandse-spelletjes-kinderfeestje/https://www.ladylemonade.nl/oud-hollandse-spelletjes-kinderfeestje/https://www.ladylemonade.nl/oud-hollandse-spelletjes-kinderfeestje/https://www.ladylemonade.nl/oud-hollandse-spelletjes-kinderfeestje/https://www.ladylemonade.nl/oud-hollandse-spelletjes-kinderfeestje/https://www.ladylemonade.nl/oud-hollandse-spelletjes-kinderfeestje/https://www.ladylemonade.nl/oud-hollandse-spelletjes-kinderfeestje/https://www.ladylemonade.nl/oud-hollandse-spelletjes-kinderfeestje/https://www.ladylemonade.nl/oud-hollandse-spelletjes-kinderfeestje/https://www.ladylemonade.nl/oud-hollandse-spelletjes-kinderfeestje/https://www.ladylemonade.nl/oud-hollandse-spelletjes-kinderfeestje/https://www.ladylemonade.nl/oud-hollandse-spelletjes-kinderfeestje/https://www.ladylemonade.nl/oud-hollandse-spelletjes-kinderfeestje/https://www.ladylemonade.nl/oud-hollandse-spelletjes-kinderfeestje/https://www.ladylemonade.nl/oud-hollandse-spelletjes-kinderfeestje/https://www.ladylemonade.nl/oud-hollandse-spelletjes-kinderfeestje/https://www.ladylemonade.nl/oud-hollandse-spelletjes-kinderfeestje/https://www.ladylemonade.nl/oud-hollandse-spelletjes-kinderfeestje/https://www.ladylemonade.nl/oud-hollandse-spelletjes-kinderfeestje/https://www.ladylemonade.nl/oud-hollandse-spelletjes-kinderfeestje/https://www.ladylemonade.nl/oud-hollandse-spelletjes-kinderfeestje/https://www.ladylemonade.nl/oud-hollandse-spelletjes-kinderfeestje/https://www.ladylemonade.nl/oud-hollandse-spelletjes-kinderfeestje/https://www.ladylemonade.nl/oud-hollandse-spelletjes-kinderfeestje/https://www.ladylemonade.nl/oud-hollandse-spelletjes-kinderfeestje/https://www.ladylemonade.nl/oud-hollandse-spelletjes-kinderfeestje/https://www.ladylemonade.nl/oud-hollandse-spelletjes-kinderfeestje/https://www.ladylemonade.nl/oud-hollandse-spelletjes-kinderfeestje/

 • Laat een reactie achter