Herinneringen maken met de oud-Hollandse spelletjes van Lidl

23 april 2019
Spelletjes spelen met de kinderen is voor mij op en top quality time. En we zijn dol op de oud Hollandse spelletjes van vroeger.

Mijn kleding hing gisteren druipend om mijn lijf. En ook de kids waren doorweekt… “Zelfs mijn onderbroek is nat mam!” De tuin sproeien was een beetje uit de hand gelopen. En terwijl de kids joelend om mij heen renden en ik nog de volle laag kreeg, vroeg ik me af of ze dit zich later zullen herinneren, net zoals ik nu soms pop-ups krijg van mijn eigen jeugd. En of ze er – 30 jaar later – ook nog steeds hard om kunnen lachen.

Alledaagse geluksmomentjes

Noem me een oud ‘wief’, maar ik realiseer me steeds meer dat het de gewone, alledaagse geluksmomentjes zijn die er toe doen. Sleetje rijden in plaats van naar bed, omdat er een vers pak sneeuw is gevallen. Karaoke op de camping en mijn broertje die bloedserieus ‘I believe I can fly‘ vertolkt in een versie die nog nooit iemand heeft gehoord. Mijn moeder die boos wordt om de zoveelste omgevallen beker. Totdat mijn vader roept dat de plas melk net een olifant lijkt en er met zijn vinger een hele lang slurf aan tekent. Thuiskomen uit school waar mijn moeder met appelsap en een dropje wacht. En spelletjes spelen met mijn ouders, broertje en zusje en mijn vader die ál-, maar dan ook áltijd wint. Dát zijn de momenten die ik me nu nog herinner en eraan denkend voel ik me weer net zo gelukkig als toen.

‘Lees ook: De leukste dino spelletjes & activiteiten voor kids.’
Kennen jullie deze nog? Ganzenbord! Eén van mijn favoriete spelletjes van vroeger!
Ganzenbord; één van mijn favoriete spelletjes van vroeger.

Herinneringen voor later maak je nu

Ik hoop dat mijn eigen kinderen later met dezelfde warme gevoelens terugdenken aan hun jeugd. Dan denk ik dat je het als moeder goed hebt gedaan. Een traditie die ik in ieder geval voort zet, is het spelen van spelletjes. Want daar zijn Finn & Charlie – net als ik – echt gek op. En wat ik dus leuk vind, is dat Lidl sinds vandaag mijn oude lievelingsspelletjes verkoopt; Pim Pam Pet & Ganzenbord! Daarnaast vind je in de winkel en online ook allemaal andere oud-Hollandse spelletjes, zoals Mens erger je niet, puzzels en – leuk voor de kids die leren lezen! – een oud-Hollands houten Aap, Noot, Mies leesplankje. Ook heeft Lidl nu een enorm assortiment Hollandse lekkernijen onder het merk Ons & Pond. Trekdrop, koetjesrepen, boter babbelaars, stroopsoldaatjes, dropstaafjes, zuurstokken, stroopwafels en nog veel meer. Daarmee kan ik op mijn oude herinneringen voort borduren en er nieuwe bij maken met mijn eigen kinderen. En wie weet win ik nu eindelijk ook eens een spelletje! 😉

‘Lees ook: 12 Wilde waterspelletjes voor in de tuin – Lol én verkoeling gegarandeerd!

2x Oud-Hollandse spelletjes pakket van Lidl winnen

Het nieuwe Oud Hollandse assortiment van Lidl. Met oud Hollandse spelletjes en snoepjes.
Dit mega pakket met oud Hollandse spelletjes & lekkernijen kun je winnen!

Omdat Lidl het iedereen gunt om mooie herinneringen te maken voor later, mogen wij twee ouderwets leuke pakketten weggeven met daarin de Oud-Hollandse spelletjes Mens erger je niet, Pim Pam Pet, Ganzenbord en een houten leesplankje én heel veel oud-Hollands snoepgoed. Dus ben jij daar dol op, doe dan mee! Wat moet je doen om kans te maken?

 • Schrijf je hieronder in voor deze winactie.*
 • Laat ons onder dit blog of in een reactie op onze post op Facebook of Instagram weten wat voor jou een fijne herinnering of traditie is van vroeger.

Volgende week maken we de winnaars bekend!

UPDATE! Leonie & Jackie zijn de winnaars van de Lidl pakketten. Van harte gefeliciteerd en heel veel plezier ermee!

*Wie zich inschrijft geeft tevens toestemming voor het ontvangen van onze nieuwsbrief.

Deze blogpost is een betaalde samenwerking.
Geld verdienen op Koningsdag | 12 Super originele ideeën voor de vrijmarkt
Leuk! Paasbrood paashaasjes bakken met kinderen

Dit vind je misschien ook leuk

124 Reacties

 • Reply Marije 23 april 2019 at 6:39 am

  Een mooie heribner8ng van vroeger is als ik mocht logeren bij mijn opa en oma. Opa hield niet van spelletjes, maar oma wel. Tijden zaten we dan te spelen omdat oma dat zo gezellig vond.

 • Reply Dani 23 april 2019 at 6:45 am

  Oh, ik speelde vroeger met mijn beppe altijd spelletjes, vooral ganzenbord en mens erger je niet. Gezellig met een kopje thee aan tafel en wat lekkers erbij. Helaas is ze er niet meer, maar mijn oudste zoon van 6 is dol op spelletjes! We komen net terug van ruim een half jaar reizen door Azië, een geweldige ervaring! Maar we hebben de Hollandse kneuterigheid ook echt wel gemist en kijken er naar uit om weer heerlijk huiselijke dingetjes samen te doen. Dit pakket zou daar natuurlijk heel goed bij helpen!

 • Reply Heidi 23 april 2019 at 6:53 am

  Nu 38 en moeder van een dreumes, vroeger mijn hele jeugd vol staand van het spelletjes doen. Als jong meisje veel met papa en mama maar later ook met mijn broers grotere spellen als levensweg en hotel en natuurlijk monopoly. Spelletjes zijn verweven met mijn jeugd en ik hoop dat mijn dochter dit ook mee zal krijgen. Het is nu een andere wereld maar beginnend met dit Lidl pakket komen we er wel☺️

 • Reply Jacqueline Van de Manakker 23 april 2019 at 7:09 am

  Heerlijke herinneringen aan de spelletjesavonden met mijn broers en zus en ouders en waar de pel pinda’s nooit ontbraken, waren we de hele avond zoet mee.

 • Reply elisabeth maria martina 23 april 2019 at 7:19 am

  de herinneringen aan spelletjesavonden brengen ook de frustratie van het verliezen met zich mee
  onze oudste zoon had daar best wel moeite mee

 • Reply Diane 23 april 2019 at 7:20 am

  Altijd gezellig spelletjes doen in weekenden en vakanties met een bakje lekkers erbij. De bakjes zaten vol met verschillende soorten chips en snacks. Wat een feestje was dat toch altijd! Zo probeer ik mijn eigen kinderen ook mee te geven om blij te zijn met de kleine dingen in plaats van dure uitjes en cadeaus.

 • Reply Hanneke Heerink 23 april 2019 at 7:23 am

  Een mooie herinnering van vroeger; op vakantie met de auto naar Frankrijk. De zaterdag er voor liedjes opnemen via de radio en dan de walkman op. Eenmaal aangekomen was het tijd voor spelletjes. Heerlijk!

 • Reply Jasmijn 23 april 2019 at 7:54 am

  Wij deden vroeger af en toe een spelletjesmarathon. Dan stonden ‘s ochtends al spellen klaar en gingen we door tot (voor mijn gevoel)’ s avonds laat! We deden dit maar een paar keer per jaar, zodat het heel speciaal bleef. En wanneer was ook altijd een verrassing…

 • Reply Susanne 23 april 2019 at 7:57 am

  Leuk spelletjes! Altijd tussen de middag thuis eten en zorgen dat ik snel klaar was om met Mn moeder een spelletje te doen.

 • Reply Laura 23 april 2019 at 7:57 am

  Wauw gaaf pakket. Mijn herinneringen gaan terug naar de tijd dat ik met mijn opa en oma op de camping mens erger je niet speelde ? met een dobbelsteen onder een plastic hoesje waar je op kon drukken. Hierdoor kon je de dobbelsteen biet van ergenis weggooien ? mijn opa en oma leven gelukkig nog en mijn kinderen genieten enorm van ze. Wat lijkt het mij mooi om hen dezelfde herinnering te geven ❤️??

 • Reply A Vd zande 23 april 2019 at 8:02 am

  Vrijdagavond spelletjesavond met Chips en limonade. Heeerlijk deden we thuis en nu samen met mijn eigen gezin iedereen kijkt er altijd naar uit

 • Reply Floortje 23 april 2019 at 8:05 am

  Wooooow ?
  Mijn moeder was gek op spelletjes maar ook best chaotisch. Zo gebeurde het nog wel eens dat er kaartjes van triviant bij het monopoly spelletje terecht kwam. Het balletje van muizenval werd gebruikt als geheim wapen bij stratego. En er werden rummikub stenen bij het ganzenborden gebruikt. We maakten dan alle drie nieuwe spelregels en de leukste, daarmee speelden we dan.
  Geen spel was hetzelfde?

 • Reply Tamara 23 april 2019 at 8:12 am

  Paaseitjes zoeken met Pasen. Inmiddels hebben we het zoeken uitbesteed aan onze eigen kinderen, maar dat is minstens zo leuk 🙂

 • Reply Yvette 23 april 2019 at 8:19 am

  Ah leuk! Vroeger monopoly spelen met een bakje chips en een glaasje cola en m’n vader die ALTIJD wint. Nu heeft mijn meisje de leeftijd dat ze spelletjes leuk gaat vinden, hoe leuk zou het zijn als ze straks dezelfde herinneringen heeft.

 • Reply Marloes 23 april 2019 at 8:23 am

  Mens erger je niet met opa en oma! Geweldig! En altijd lekker een trek dropje erbij! Herinneringen zijn mooi!

 • Reply Kim 23 april 2019 at 8:23 am

  Niets zo fijn om op een regenachtige dag in je pyjama te mogen blijven en dan heel de dag spelletjes spelen met elkaar!!

 • Reply Jennifer 23 april 2019 at 8:29 am

  Wow nostalgie! Dit pakket zou ik wel heel graag willen winnen. Mijn dochter van bijna 6 vind spelletjes spelen heel erg leuk. Ze heeft een hele rijke fantasie.
  Daarnaast krijg ik altijd flashbacks naar vroeger bij deze spelletjes. Ik speelde met mijn zus en zusje en neefjes en nichtjes altijd heel veel spelletjes. Buiten spelen vonden wij ook altijd geweldig. Denk aan verstoppertje, stoeprandje, springtouwen, elastieken, hinkelen, stoepkrijten, annemaria koekoek etc.
  Dit geef ik mijn dochter nu ook mee. Dat buiten spelen en spelletjes spelen leuker is dan alleen maar op een tablet of voor de tv te zitten. Dus fingers crossed!!

 • Reply Erika van Koert 23 april 2019 at 8:55 am

  Wat leuk ! Wij speelden vroeger helaas nooit spelletjes etc. Wel gingen we iedere zaterdag naar de markt waar we dan koekkruimels met stroop kregen

 • Reply Berdine 23 april 2019 at 9:51 am

  Heerlijk, die spelletjes! Vooral op vakantie, lange avonden buiten. Of in de winter, als het buiten koud en donker is.. zo’n pakket lijkt md erg leuk, lekker met ons aanstaande kindje later spelletjes spelen..

 • Reply Jonasdeponas 23 april 2019 at 10:22 am

  Heeft ‘ie een bril? Nee. Klik, klik, klik, klik… klik. Ik weet het. Jij hebt Charles. Neeee joh, ik zei toch GEEN snor!! Is dat trouwens een briefje van 50.000 Monopolygeld in je mouw? Ik wist het! Dit soort dingen hoor ik liever dan ‘Pap, is het internet weer op, of is je telefoon gewoon weer leeg?’ Dus ik ga de collectie bordspellen vanaf nu weer graag uitbreiden. It’s one Lidl step for kids, but a giant leap in parenthood. Wie was er aan de beurt? ‘Ik, heb je toevallig Richard met die baard?’ Nee, Maria.

 • Reply Anke Gijsbers Hoeijmakers 23 april 2019 at 11:04 am

  Tot op de dag van vandaag doen wij thuis heel veel spelletjes. Ik heb dat zelf geleerd van mijn mam en pap: samen kaarten op vakantie, samen puzzelen als het slecht weer is, samen Mens Erger Je Nieten als iemand daar gewoon zin in had. We spelden overal!
  Nu ik zelf een dochter heb wil ik dit ook op haar overbrengen. ?

 • Reply Simkje Woudstra 23 april 2019 at 11:08 am

  Spelletjes spelen… dat doet me denken aan de zondagen thuis, spelletjes spelen, tot de tafel gedekt moest worden, en t dan voorzichtig elders neerzetten zodat we na t eten weer fanatiek verder konden gaan… Nu nog steeds, als ik een weekend naar huis ben, bij mn ouders, dan is het weekend niet compleet als we niet een spelletje hebben gespeeld… tegenwoordig meestal Rummikub, maar die spelletjes van vroeger, die zou ik hier wel in de kast willen, om ze met de kinderen te spelen. Ze blíjven namelijk leuk! ?

 • Reply Debbie Plantinga Duindam 23 april 2019 at 11:37 am

  Twee mooie herinneringen van vroeger, mijn opa die in de winter een ijsbaan voor mij maakte in de achtertuin, waar we uren heerlijk op hebben geschaatst (als peuter op dubbele ijzers). Ieder jaar op oudejaarsavond kwam de sjoelbak naar beneden en sjoelden wij gezellig met de hele familie. Mijn eigen kindjes vinden het nu ook erg leuk als ze bij opa en oma thuis met de sjoelbak mogen spelen ❤

 • Reply Gemma 23 april 2019 at 1:36 pm

  Vroeger met onze ouders veel spelletjes gedaan, met onze kinderen thuis en op vakantie, oa monopoly, dagen achter elkaar en nu weer met onze kleinkinderen. Memory, Mens erger je niet , en vooral Wie ben ik!! Te leuk omdat dit pakket dan ook te kunnen winnen!

 • Reply Janine 23 april 2019 at 1:41 pm

  Heb weinig goede herinneringen van vroeger/van mijn ouders maar diegene die ik heb gaat over spellejes spelen. Altijd in voor een potje mens-erger-je -wel, yathzee, rummikub, kaartspelletje en gelukkig zijn onze dames er net zo dol op al hoop ik dat ze meer mooie herinneringen later hebben maar dat spelletjes spelen erbij zit net als bij mij ?

 • Reply Annemarie 23 april 2019 at 2:27 pm

  Mijn mooiste herinnering is, als ik vroeger tussen de middag thuis kwam en mijn moeder wentelteefjes had gebakken. Het huis rook zo lekker, daarna deden we vaak nog een kort spelletje en liepen we samen terug naar school. Die fijne momenten, vergeet ik nooit meer. En die mooie momenten probeer ik nu ook zo vaak mogelijk met mijn eigen kinderen te maken. Mooie herinneringen zijn het kostbaarste bezit die er zijn en niemand pakt ze je ooit af!

 • Reply Jolande 23 april 2019 at 2:32 pm

  Leuke herrineringen aan spelletjes doen met mijn over groot oma. Vooral ganzenbord was 1 van de favorieten.
  Leuk om dit pakket te winnen zodat ik het nu met mijn eigen kinderen kan spelen

 • Reply Marthine 23 april 2019 at 4:48 pm

  Ik ben dol op spelletjes! Helaas mijn ouders niet…dus we deden het ook niet heel vaak…Andere tradities waren er zeker! Paaseitjes zoeken met Pasen. Een groot circuit tijdens kinderfeestjes en elke zaterdag patat eten. Gelukkig voor mij houden mijn kids wel van spelletjes en doen we dat nu dan ook regelmatig, gezellig!

 • Reply Corinne de Graaf 23 april 2019 at 5:44 pm

  Op Zondag een potje sjoelen met de hele familie.
  Nu heb ik de sjoelbak in huis en spelen we met de kinderen nog weleens een potje

 • Reply Brenda Nijmeijer 23 april 2019 at 7:14 pm

  Leuk, ik doe mee! Mijn mooiste herinneringen zijn vooral de vakanties van toen. Meestal een weekje Landal GreenParks (heette toen volgens mij nog anders) op de Veluwe. Alles mocht en voor mijn gevoel was het ook altijd mooi weer. De vakantieparken van Landal geven mij nog steeds hetzelfde fijne gevoel wanneer ik daar kom en ga er dan nu ook graag heen met mijn eigen gezin. Hopelijk kan ik onze kinderen dezelfde herinneringen meegeven.

  Nog steeds gaan we ieder jaar met mijn ouders, broer, aanhang en (klein) kinderen een weekendje weg. Er worden spelletjes meegenomen en alle avonden spelletjes gespeeld. Het zou dan ook erg leuk zijn zo’n pakket te winnen.

 • Reply Anne 23 april 2019 at 7:40 pm

  Ik heb me ingeschreven! Vroeger al vond ik het heeerlijk om met mijn familie spelletjes te spelen. Lekker op zondagmiddag een potje triviant spelen en weten dat je ging verliezen, want oma wist altijd zo ontzettend veel.. Maar dat maakte niks uit, het ging om het plezier! Gelukkig is vriendlief ook dol op spelletjes en zitten we regelmatig aan tafel met een leuk bordspel.

 • Reply Maaike 23 april 2019 at 8:33 pm

  Bijna 40 jaar geleden speelde ik huisje boompje beestje met mijn vader, moeder en zus. Gezellig aan tafel zonder tv, internet of telefoon in de buurt. Nu 40 jaar later zijn het juist dit soort spelletjes die mijn dochter van bijna 3 jaar graag speelt (en kiest boven de tv of ipad)…. I LOVE GAMES!

 • Reply Annie 23 april 2019 at 9:10 pm

  Fijnste herinnering: met mn vader naar de bieb, elke zaterdagmogen. Hij ging dan naar de markt, dropte ons alvast in de bieb en kwam daarna zelf ook. Nu zelf ook elke week naar de bieb met mijn kinderen. Soms liggen ze er languit op de grond te lezen. Heerlijk!!

 • Reply Anja 23 april 2019 at 10:05 pm

  Fantastisch!!! Uren gespeeld op vakantie. Ook al zat de auto vol, de spellen kreeg mijn moeder er nog in!

 • Reply Evelyn 23 april 2019 at 10:20 pm

  Vroeger speelde ik graag rumicup met mijn moeder! Tegenwoordig speel ik rumicup op de i-pad; maar het is niet het zelfde…

 • Reply Marieke van Rijn Mos 23 april 2019 at 11:24 pm

  Helemaal leuk zou dit zijn, iedere zondag spelen wij spelletjes samen met mijn 3 zussen hun mannen en de kinderen. En natuurlijk doen de opa en oma ook mee. Dus zou goed uitkomen deze nieuwe spelletjes. Echt oud-Hollandse gezelligheid met de hele familie. Daar kunnen onze kinderen zeker later op terug kijken hoe gezellig het altijd was.

 • Reply Inge 23 april 2019 at 11:34 pm

  Een mooie herinnering… Nou mooi… We speelden altijd mens erger je niet met ons gezin. Ik kon alleen vroeger heel slecht tegen mij verlies, dus het spelbord vloog regelmatig door de kamer omdat ik verloor ?
  Die ervaring heeft er wel voor gezorgd dat ik tegenwoordig wel (redelijk goed) tegen mijn verlies kan, dus wat dat betreft… Spelletjes spelen met het gezin levert zeker iets op!

 • Reply Darja 23 april 2019 at 11:38 pm

  Mijn herinnering aan vroeger is toch wel het buitenspelen op straat met alle kinderen uit de buurt. Heerlijk verstoppertje spelen, of touwtje springen.

 • Reply Marit Hoekstra 24 april 2019 at 4:05 am

  Ja, spelletjes! Vroeger deden wij altijd monopoly, mijn moeder was de bank en won dan ook altijd op de een of andere manier ?.
  Een tijdje vond ik het spelen van spelletjes niet leuk meer, maar nu met mijn dochter van 4, heb ik de lol weer helemaal teruggevonden! Zij is er in elk geval gek op. Hopelijk haar zusje straks ook.

 • Reply Barbara 24 april 2019 at 7:38 am

  Jaaa altijd thuis met z n allen levensweg of mens erger je niet, en dan halverwege het spel, alles omgooien…of pionnen verstoppen onder tafel??…want kon niet tegen mijn verlies…nu wel hoor ?. Wil deze lol ook beleven met mijn baasjes, heerlijk spel, lol en gein! ???

 • Reply Rika 24 april 2019 at 8:27 am

  Bij mijn opa en oma logeren. Op een luchtbed in de woonkamer. Met een beetje moeite kan ik de geur nog ruiken, rubberen luchtbedden.

 • Reply Cobie 24 april 2019 at 8:31 am

  Wij speelden vroeger in de wintermaanden savonds altijd spelletjes voordat we naar bed gingen. De zomermaanden mochten we altijd nog even buiten spelen maar zodra het weer om sloeg kwamen de spelletjes uif de kast! Gezellig met de kachel aan met z,n zessen rond de tafel ja dat was altijd feest. Nu mijn eigen kinderen wat ouder worden wil ik dit graag voortzetten. Op naar veel gezellige avondjes met dit prachtige spelletjes pakket ?

 • Reply Yvette 24 april 2019 at 10:47 am

  Wij hadden vroeger altijd van die spelletjesdozen met diverse spellen daarin. Maar mijn leukste herinnering aan spelletjes spelen was trictrac of backgammon met mijn oom in het huis van mijn oma. Lekker samen met de familie

 • Reply Danielle 24 april 2019 at 12:37 pm

  Al het Oudhollandse snoep. Zoals de schelpen en sikkevet. Jammer dat dat nu er niet meer is of anders qua smaak

 • Reply Linda Smeets 24 april 2019 at 1:40 pm

  Ontzettend leuk! Ik herinner mij het mens erger je nieten en ganzenborden bij opa en oma heel goed. Uiteraard onder het genot van oud Hollands snoepgoed en stroopwafels.

 • Reply Tamara Boertjes - Jansen 24 april 2019 at 11:01 pm

  Vroeger deden we helaas niet heel vaak spelletjes met het gezin. Wel deden we elk jaar met kerst spelletjes samen. Bijvoorbeeld rummikub of monopoly. Hier kon ik echt naar uitkijken en heb er dan ook mooie herinneringen aan. Het is toch even tijd samen! Ik hoop veel spelletjes te kunnen doen /herinneringen te maken met mijn twee dochters als ze straks wat ouder zijn!

 • Reply Djoeke 24 april 2019 at 11:09 pm

  Onze mooiste familie weekmoment is op zondag heerlijk uitgebreid ontbijten. En daarna spelletjes spelen met onze 4 jarige dochter onder het genot van een kop koffie. En dan het liefst rummikub of memory.

 • Reply Nathalie Buttiens 25 april 2019 at 3:47 am

  Mijn moeder had vroeger een buurtwinkeltje met snoepbakken en dat elke dag lekker smullen! Ook met de Pasen had mijn moeder misschien wel 20 verschillende smaken eitjes in bakken zitten. Heerrrrrlijk!

 • Reply Linda Hoogendoorn 25 april 2019 at 4:29 am

  Mooie herinneringen voor mij zijn de spelletjesmomenten met mijn oma. De potjes mens erger je niet in de keuken met een kopje koffie verkeerd in zo’n mooi kitscherig engels kop en schotel. De keukentafel was altijd zo glad dat je moest uitkijken met de dobbelstenen. De potjes rummikup in de huiskamer. Op het oude dikke Perzische tafelkleed. De geuren en beelden komen helemaal naar boven als ik er aan denk.

 • Reply Ingrid L 25 april 2019 at 5:00 am

  Mijn moeder was altijd met ons bezig, ze verzon altijd wel wat. Het leukste was denk wel onze ‘vrijdagavondreep’ en dan opblijven . Vaak gingen we dan sjoelen of vier op een rij spelen. Moesten we naar bed dat legde ze de sjoelbak trgen de trap en mochten we er af glijden. Heerlijke momenten!

 • Reply Marlon 25 april 2019 at 5:29 am

  Als kind speelde ik altijd veel spelletjes; Als ik niet buiten speelde en mijn eigen spelletjes verzon dan kwam er wel een bordspel bij!
  Als traditie hebben wij dat er altijd met kerst met het gezin een spelletje gespeeld wordt. Gezellig lachen met zn allen, jong en oud. Wat fijn dat ik de foto’s nog heb.
  Nu moeder van een meisje van 1 jaar oud en 2 dagen. Deze herinneringen aan spelletjes wil ik haar ook geven voor later. Het warme gevoel van samen zijn.

 • Reply Sylvia van Amersfoort 25 april 2019 at 5:43 am

  Mijn mooiste herinnering van vroeger is dat ik vroeger bij opa en oma ging logeren en dan altijd spelletjes met hun speelde. Yathzee, pesten, ganzenborden, rummicub, sjoelen en op stap! Zoveel leuke herinneringen aan. Dat wil ik graag aan mijn kinderen ook meegeven. De oudhollandse spelletjes in plaats van alle nieuwe spellen.

 • Reply Tess 25 april 2019 at 5:56 am

  Wat een leuk blog, en zo waar, mooie herinneringen maak je nu! Zelf bewaar ik fijne herinneringen aan urenlang jokeren met mijn opa en door het bos struinen met mijn oma. En op Koninginnedag 2 knuffels verkopen en er 20 bijkopen 🙂

 • Reply Marleen 25 april 2019 at 6:23 am

  In de auto op vakantie. En dan de achterbank plat en in de kofferbak. Dat mocht toen nog. Daar spelletjes doen met mijn broer. Zo leek de lange autorit altijd een stuk sneller voorbij te gaan

 • Reply Janneke Hendrix 25 april 2019 at 6:31 am

  Kaartspelletjes! Voor een stuiver jokeren met
  Oma en dan dik verliezen. Geweldige herinnering . Of levensweg spelen met zijn allen op een regenachtige zondagmiddag ?

 • Reply larisa 25 april 2019 at 6:39 am

  logeren bij oma van Oudheusden en s avonds in pyama opblijven en spelletjes rummikub. Wat was oma goed!

 • Reply Laura van der Eng 25 april 2019 at 6:41 am

  Spelletjes, gezellig, knus, plezier, limonade, chips in een koffiefilter zakje. En nu met mijn kinderen is het bijna niet anders, alleen de chips gaat niet meer in een koffiefilter zakje ?. Maar wat vinden onze drie kids het geweldig speeltjes doen en daar ben ik heel blij mee.

 • Reply A. 25 april 2019 at 6:53 am

  Spelletjes spelen met mijn oma en daarna een snoepje uit een snoepjesblik. Nostalgie, Ouderwets nieuwerwets voor onze kids ??? geen facebook etc maar hopen toch mee te kunnen dingen.

 • Reply Lotte van Kins - Kettenis 25 april 2019 at 6:58 am

  Mijn warmste herinneringen van vroeger.. Dat zijn er best veel, ook aangezien ik uit een gezin kom met 5 kinderen. Het was bij ons altijd gezellig en altijd wel iets te doen. Met slecht weer was het meestal monopoly, later kolonisten, of triviant. Of we gingen met alle instrumenten, gitaar, piano, cleefs en triangel liedjes zingen. Wat ik ook altijd super leuk vond was dat we 3x in de zomervakantie 3 weken naar Tsjechië in een huisje zijn geweest. Ook daar een hoop spelletjes, ook buiten, en altijd wel iemand om mee te spelen.

 • Reply Manon 25 april 2019 at 7:03 am

  Pimpampetten waarbij mijn zus altijd won, samen met zn allen ganzenbord spelen en niet te vergeten het “speciale” dobbelsteen-druk-doosje wat mijn oma had. Dat maakte mens-erger-je-niet ook een feest als je niet gewonnen had 🙂

 • Reply Patricia van der Aa 25 april 2019 at 7:16 am

  Ik speelde vroeger altijd spelletjes bij mijn opa en oma thuis. Ze hadden een grote spellendoos met ganzenbord, dammen, mens-erger-je-niet, mikado, etc. Fantastisch vond ik dat. En later ook yatzhee. Mijn opa kon de deur niet meer uit en met ons meespelen maar dit maakte alles goed.

 • Reply Femke Wiebers 25 april 2019 at 7:20 am

  Wow, wat een leuk pakket! Inderdaad gelijk het gevoel van vroeger 🙂 Wij hadden thuis niet veel spelletjes, maar Pimpampet hadden we wel. Ik weet nog dat we tijdens het spelen ook nog een glaasje prik (kinder cola) en een bakje nibbits kregen. Wat een gezelligheid!

 • Reply Vera Limpens 25 april 2019 at 7:22 am

  Ohhh jaaa 🙂 ik herinner me het koekhappen in de tuin bij mijn buurmeisje in de zomer als zij jarig was. Geweldig! Spijkerpoepen en met een ei op een lepel (in de mond) zo snel mogelijk lopen (ik geloof dat het zo iets was). Ik herinner me een gatenkaas met touwen, waar niks doorheen mocht vallen. Ganzenborden, zo vaak gedaan, net als mens erger je niet of gewoon ouderwets een potje pesten. Spelletjes van vroeger zijn prachtig!

 • Reply Mirte 25 april 2019 at 7:33 am

  Wat leuk! Ik heb mooie herinneringen aan de potjes memory met mijn oma, die ons volgens mij altijd liet winnen, haha! Mijn favoriete plaatje was de pandabeer, want die stond ook op de voorkant van de doos.

 • Reply Miranda Janssen 25 april 2019 at 7:44 am

  Helaas kon ik erg slecht tegen mijn verlies. Nu nog steeds! 😉 mijn traditie was dan ook om het speelbord van de tafel te gooien met stenen en al. Nu later met 3 kleine meisjes, zie ik ook bij 1 van mijn dochter dat ze deze traditie heeft overgenomen.

 • Reply Marina Simicevic 25 april 2019 at 7:47 am

  Wij speelden vroeger thuis Mens-erger-je-niet, en ik heb vaak het bord omhoog gegooid omdat ik boos werd vanwege verlies. Mijn vader en zus hebben het er nog vaak over hoe grappig zij dat toen vonden. We gaan binnenkort samen op vakantie, dan zou dit wel van pas komen☺️

 • Reply Vanessa 25 april 2019 at 7:52 am

  Spelletjes marathon met Kerst. Met zijn allen rond de tafel en soms wel tot diep in de nacht spelletjes doen met lekker hapjes erbij. Nu doe ik weer hetzelfde met mijn eigen kinderen

 • Reply Monique 25 april 2019 at 7:56 am

  Heerlijk mogen opblijven, warme chocomel erbij en dan mens erger je nieten!

  Het lijkt mij heel leuk om deze herinnering ook aan mijn 3 jongens mee te geven!
  Vooral mijn middelste is gek op spelletjes!

 • Reply Nancy 25 april 2019 at 7:58 am

  Iedere zondag ochtend net voor het (warme) middageten dronken mijn ouders altijd een glaasje wijn en kregen wij een “diesel”

 • Reply Wendy 25 april 2019 at 8:00 am

  Mijn favoriete herinnering aan vroeger is de weekenden en eindeloos durende vakanties op de camping in Lommel. We hadden daar veel familie en vrienden. En we speelden daar hele dagen over de hele camping, zonder dat mijn ouders wisten waar we waren. In de bossen, in het zand, zwemmen in het zwembad en het meer. En ‘s avonds dansen in het Honk en daarna verse vis of een worstenbroodje speciaal eten. ?

 • Reply Sab 25 april 2019 at 8:01 am

  Ohhj vroeger deden wij altijd spelletjes? vooral yahtzee met m’n vader wat ik nu nog ‘t liefst elke dag speel. Alleen heb ik een vriend die niet van spelletjes houdt ? daarom doe ik veel spelletjes met m’n jongens en met dit pakket doet papa misschien ook mee?☀️

 • Reply Ester 25 april 2019 at 8:04 am

  Sjoelen, hele domino parcours uitzetten en koekjes bakken waren favoriet bij mij… Wat een verschil met onze oudste nu, die helemaal into Fortnite is… en het liefst all day long!!! Als niet-spelletjesfanaat krijg ik spontaan heimwee naar die enorme spelletjeskast uit mijn jeugd, waaruit wij konden putten. Ik gun mijn beide kids ook regenachtige middagen en lange avonden vol gezelligheid aan de keukentafel of relaxed op het vloerkleed.

 • Reply Milene 25 april 2019 at 8:08 am

  Mens erger je niet en ganzenborden bij mijn opa en oma vroeger! Met lekker dropje erbij..
  Nu zie ik mijn kinderen bij hun opa&oma ook mens erger nieten en zie hoe hun er ontzettend van genieten, net als ik vroeger!! ??

 • Reply Marja 25 april 2019 at 8:15 am

  Een mooie herinnering is dat ik vroeger heel vaak spelletjes speelden met mijn broers en zussen. Omdat we met 9 waren was er altijd wel iemand die mee wilde spelen. Mijn dierbaarste herinnering hieraan is dat ook onze verstandelijk beperkte broer graag meespeelde en steevast won bij spelletjes als memory en ganzenbord. Dat blije gezicht van hem vergeet ik nooit meer.

 • Reply Pascale 25 april 2019 at 8:21 am

  Met mijn opa & oma urenlang Amerikaans Jokeren (een kaartspel). Wat een pret hadden we met zijn 3en! :-):-):-)

 • Reply Jainy Ripzaad 25 april 2019 at 8:30 am

  Mooie herinneringen aan vroeger! Op vakantie in sporttuin centrum ? en dan heerlijk zwemmen, buiten spelen, gourmetten en spelletjes spelen!! Ooo wat een heerlijke tijd was dat zeg! ??? hoe leuk als is dat nu over kan doen met mijn gezin! ?

 • Reply Marjan 25 april 2019 at 8:37 am

  Oh te gek! Ik heb ook zulke goeie herinneringen aan spelletjes avonden met ons gezin! Nu gaan we dat gezellig met onze meiden doen

 • Reply Suzan 25 april 2019 at 8:48 am

  Toen ik nog een hele kleine meisje was, heb ik al deze spelletjes gespeeld. Mama had veel van deze snoepjes in een snoeppot gedaan, ik mocht er maar 1 per dag. Stiekem pakte ik nog 1 uit de potje. We hadden zelfs zo’n leesplankje op de muur, haha! Nu mis ik deze spelletjes en snoepjes. Dit wil ik graag aan mijn dochters meegeven en met het gezin hier veel plezier mee beleven!

 • Reply Sonja Tiel 25 april 2019 at 8:58 am

  Vroeger thuis deden we al spelletjes met mn 2 broers en nu doen mn 3 zoons ook vaak gezamelijk een spelletje en doen mn man en ik mee. Ze bellen ook gerust Opa en Oma op om een spelletje te komen doen !

 • Reply Nicki 25 april 2019 at 9:03 am

  De herinneringen die mijn ouders mij hebben gegeven bij elk feest zoals Sinterklaas, Kerstmis, Pasen, geef ik nu weer door aan mijn dochter. Bij elk feest samen het huis versieren , boekjes lezen, spelletjes spelen, bakken…nooit gedacht zo te kunnen genieten van deze kneuterige huiselijkheid, heerlijk!

 • Reply Bonnie 25 april 2019 at 9:21 am

  Wat een gaaf pakket! Vroeger in mijn jeugd speelde we vaak gezellig bord spelletjes of we gingen kaarten met als inzet kleine snoepjes ipv geld. Zo spannend was dat altijd 🙂 Nu zijn mijn eigen kids ook gek op spellen zouden het super vinden om zo een pakket te winnen!

 • Reply Samantha Bos 25 april 2019 at 9:30 am

  Oh wow! Dit is echt zo gaaf. Mijn kinderen zullen verbaasd opkijken haha. Tegenwoordig is alles zo anders.
  Leukste herinnering was bij mijn opa en oma. Daar kreeg ik vaak boterbabbelaars of een hopje snoepje. Ze waren gek op kaarten. En ik door hun ook. Hele fijne momenten om nog aan terug te denken 🙂

 • Reply Will 25 april 2019 at 10:10 am

  Mijn vroegste herinnering is, dat we als kinderen altijd rond de tafel zaten spelletjes te doen.
  Televisie hadden we toen nog niet, dus tijd zat om rond de tafel te gaan zitten.
  Vooral Mens erger je niet deden we, met de nodige tranen als we verloren.
  Nu breng ik mijn kleinkinderen bij dat het ook zonder tranen kan en dat het heel gezellig kan zijn.
  Nu heb je zoveel leukere spelletjes , zo anders dan vroeger.
  Deze oudhollandse spelletjes zullen ze ook erg leuk vinden.
  Dat komt goed uit, want ik ben een echte spelletjesoma.
  Ik volg op Bloglovin en doe heel graag mee.

 • Reply Petra 25 april 2019 at 10:11 am

  Met mooi weer heerlijk buiten spelen met alle kindjes uit de buurt. Maar als het weer wat minder was spelletjes lenen bij de buurvrouw. We hadden er zelf niet veel en van de buren waren natuurlijk veel leuker. Deze spelletjes speelde we dagenlang, heerlijk. Nu vind ik het fijn om zelf wel veel spelletjes met mijn eigen kindjes te spelen. Zo gezellig!

 • Reply Wendy 25 april 2019 at 10:24 am

  Leuk zeg. Doe graag mee.
  De leuke herinneringen zijn de vakanties in eigen land. Leuke dingen doen en spelen met andere kinderen.

 • Reply J. Jonker 25 april 2019 at 10:30 am

  Ja, ik doe heel graag mee! Waar ik de laatste tijd vaker aan terugdenk is aan hoe ik vroeger vanuit mijn bedje over de weilanden uitkeek met wat koeien en heel veel pinksterbloemen. Het valt me op dat er nu niet zoveel meer te zien zijn. Gelukkig is er nog wel het gekwaak van de kikkers in de sloot!

 • Reply Iris 25 april 2019 at 10:32 am

  Urenlang spelletjes spelen met familie, heel gezellig met thee en lekkere speculaasjes erbij!
  Ook bakten we altijd een pannenkoek als ik een goed cijfer had gehaald op de school, om het te vieren. Dat veranderde wel toen het heel goed ging op school, toen werd het nog maar eens per week ??..

 • Reply Anita D 25 april 2019 at 10:42 am

  Als de regen op de ramen kletterde en je kon niet buiten spelen gingeen wij altijd gezellig met elkaar om de tafel zitten om spelltjes te spelen of te sjoelen Zaterdag avond is ook zo’n fijne en warme herinnering Vooral als het vroeg donker werd dan gingen we vroeg in bad zodat er extra veel tijd was voor spelletjes en veel plezier met elkaar Een dierbare traditie om dor te geven aan onze kinderen

 • Reply Kristel Gubbels-daemen 25 april 2019 at 10:46 am

  Met oma kaarten en dan foetelen en in de cola suiker mogen doen. Met mijn ouders en broer en zus monopoly spelen en daarna zelfgemaakte frietjes eten. Lijkt me geweldig om zo’n herinneringen ook te maken met onze dochters

 • Reply Angeline 25 april 2019 at 11:02 am

  Ik kom net terug van Lidl met een zakje zoethout en het riep ook meteen weer de herinnering op aan mijn jeugd toen wij allemaal aan het zoethout”zaten”. Of mijn moeder vooral de uitgekauwde stukjes(blègh) niet weg wilde gooien maar bewaren tot we uit school waren. Nu bij het open maken van het zakje en de geur opsnuivend met mijn ogen dicht ben ik zo weer in de eighties.Heerlijk.

 • Reply Lida 25 april 2019 at 11:04 am

  Vroeger , tja toen hadden we niet zo veel . Stelten lopen en bussen lopen dat was voor ons een super sport . Eerst blikgroente eten en erna de blikken gebruiken voor de spelletjes. Elastieken ,ballen, landkaartje echt de ouderwetse spelletjes . Later was er het mens erger je niet en ganzenbord en de nieuwe spelletjes. Wel heerlijk al die spellen hoor. Het maakt het toch lekker knus gezellig.

 • Reply Nelly 25 april 2019 at 11:26 am

  De spelletjes avond tijdens Sinterklaas

 • Reply iris 25 april 2019 at 12:28 pm

  Gezellg en leuk. Vroeger speelde ik heel graag spelletjes met mijn mama. Ik ben nu zelf mana geworden en zou graag deze spelletjes ook met mijn kinderen spelen. De spelletjes van deze generatie zijn totaal anders. Zou hen graag willen laten zien wat ik vroeger allemaal heb gespeeld en de fun met hen willen delen?

 • Reply Angela Noijens 25 april 2019 at 12:44 pm

  Vroeger mocht ik altijd met mijn vader mee boodschappen doen. ‘Mocht’? Ja, want naast dat dat inhield dat we verschillende supermarkten af moesten voor ‘de beste aanbiedingen’, betekende dat ook dat we altijd eindigden bij de viskar, waar ik dan van mijn vader een harinkje (of 2 ?) kreeg…. Dat was dan ‘ons geheimpje’, terwijl mijn moeder daar natuurlijk heus wel van wist, maar dat wist ik toen nog niet ?

 • Reply Danielle 25 april 2019 at 1:09 pm

  Onze traditie vroeger was samen met mijn ouders, broer en zus, oma en 2 broers van mijn vader oud en nieuw doorspelen met rummikub, lekkere hapjes en oliebollen. We hebben zo veel rummikub gebruikt dat de letters aan het vervagen zijn. Zou een mooi pakket zijn voor als mijn zoontje (nu 6 maanden) wat ouder is en samen met mij, opa, oma of met zijn peetoom en tante spelletjes kan doen

 • Reply Evelien 25 april 2019 at 1:21 pm

  Wordfeud? Wat nou wordfeud!! Mijn broer maakt me tegenwoordig in online, maar wat hij online kan met hulpjes en tricks, kan ik met het echte scrabble!! Kom maar op broeder, ik maak je in, its payback time na al die jaren geterroriseerd te zijn geweest omdat jij me altijd versloeg, wat – met 6 jaar leeftijdsverschil destijds niet gek was, doe ik nu ff dunnetjes bij jou!! Come and get it!
  Oh. En die koetjesrepen zijn sowieso voor mij. Dat snap je. Ik sta er nog 10 in de min die je uit mijn nieuwjaarszakken stal!!

 • Reply Angela de Haas 25 april 2019 at 1:27 pm

  Spelletjes doen met het hele gezin op vakantie! Bij slecht weer lekker knus in de voortent en bij mooi weer natuurlijk in korte broek onder de luifel!

 • Reply Sabine 25 april 2019 at 2:10 pm

  Mooie herinneringen aan ‘s avonds tv kijken (oppassen!!!) met een Tupperware bakje met chips of nootjes.

 • Reply Lotte 25 april 2019 at 2:16 pm

  Pim pam petten met mijn beste vriendinnetje die bij me in de straat woonde. We zijn nog steeds vriendinnen, met dit pakket kunnen we mooi herinneringen ophalen:)

 • Reply kempenaers anita 25 april 2019 at 2:23 pm

  doe graag mee voor dit mooie pakket, vroeger speelden we heel vaak gezelschapsspellekens omdat we toen nog niet veel tv zagen en ook omdat nog niet iedereen een tv had

 • Reply Evelyn 25 april 2019 at 2:36 pm

  Op zaterdagavond of zondagmiddag eindeloos spelletjes. Met mijn moeder de nieuwste en met mijn vader de oudhollandse spelletjes. En met mijn neefjes degene waar we het hardst om moesten lachen…

 • Reply Cindy Framke 25 april 2019 at 2:55 pm

  Wat superleuk zeg! De fijne herinneringen aan vroeger toen ik nog klein was en we in een flatje woonden. Gezellig met zijn allen met de buren barbecuen en spelletjes doen. Tot ‘s avonds laat met zijn allen buiten zitten. We woonden beneden met een klein tuintje maar een leuk grasveldje achter waar we dan met alle buren gezellig zaten. Helaas blijft het bij herinneringen. Mijn ouders zijn er helaas niet meer…

 • Reply Lucie 25 april 2019 at 3:20 pm

  Het was altijd heerlijk als mijn moeder haar schort afdeed om met ons een spelletje te doen, want in een druk huishouden was daar vroeger niet zomaar tijd voor. En nóg fijner als mijn vader eindelijk thuis was uit zijn werk en mee wilde doen, want grote hilariteit als paps dreigde te gaan verliezen, dan stootte hij “per ongeluk” tegen het speelbord….

 • Reply Ineke Kuijsten 25 april 2019 at 3:35 pm

  de logeerpartijtjes bij mijn oma. Mijn nichtje en neefje kwamen dan ook en we hadden dan de grootste lol. We mochten heel veel van oma. ‘s Avonds mocht alleen ik blijven slapen omdat mijn neefje en nichtje dan weer naar huis moesten omdat oma maar een slaapplek over had. Ik lag dan op zolder en werd iedere morgen wakker door het gekoer van duiven. Als ik nu duiven hoor koeren, moet ik altijd meteen aan mijn oma denken. Helaas is ze er niet meer.

 • Reply Agnes vd Geest 25 april 2019 at 3:40 pm

  Mijn Koninginnedag herinnering van vroeger.. in alle vroegte op pad met de drumband, optocht in Dronten lopen en daarna terug naar huis om daar begin van de middag met op de rommelmarkt te struinen en mee te doen aan caviaspel om een oranjekoek te winnen. Prachtige en vermoeiende dag die vaak goed beloond werd!

 • Reply neeltje van der stap 25 april 2019 at 4:20 pm

  ik vond onze traditie van zondagmiddag lekker uitgebreid met zijn allen luxe lunchen altijd zo gezellig.
  ik probeer het af en toe met mijn gezin en omgeving ook te doen, lekker relaxed met zijn allen even bijkletsen !

 • Reply Loes van den Berg 25 april 2019 at 5:08 pm

  Elke vrijdagavond samen met mijn ouders en zus spelletjes doen met wat lekkers erbij! Ik keek altijd heel erg uit naar die avonden. Ik hoop deze traditie ook met mijn gezin voort te zetten. Alle apparaten uit en heerlijk even quality time met elkaar. Deze spelletjesbox zou een heel goed begin zijn!

 • Reply Eline 25 april 2019 at 5:20 pm

  Ik koester de herinnering aan mijn moeder die na schooltijd thee en theebiscuitjes had. Even verhaal doen en bijkomen! Vervolgens lekker buiten spelen; ‘stoepranden’, springtouwen, verstoppertje, ‘stand-in-de-mand’, speurtochten… heerlijk!! En op zondagavond ouderwets gezelschapsspelletjes doen!! Dit soort dingen proberen we hier ook tot een waardevolle traditie te maken!!

 • Reply Molly 25 april 2019 at 5:24 pm

  Heerlijk die tijd van vroeger. De tv was alleen op woensdagmiddag wat tekenfilms en verder doordeweeks kon je of naar buiten of spelletjes spelen. Uren plezier vooral met de simpele spelletjes waar geen uitleg voor nodig was en die iedereen mee kon spelen. Ontzettend leuk dat Lidl nu met deze spelletjes op de markt komt. Leuk in de vakantie voor de caravan of gewoon om oude herinneringen op te halen

 • Reply Angela Stam 25 april 2019 at 8:51 pm

  Sjoelen met de familie!

 • Reply Susan 25 april 2019 at 9:16 pm

  Wij deden vroeger altijd spelletjes met het gezin, hadden een hele kast vol spelletjes!

 • Reply Iris 25 april 2019 at 9:45 pm

  Wij speelden vroeger vaak ganzenbord, wat een leuk spel was dat. Ik zou het graag eens met mijn dochtertje spelen.

 • Reply Dieuwke 25 april 2019 at 11:07 pm

  Vroeger… tsja mijn ouders hadden een hekel aan spelletjes doen, maar buiten verzonnen mijn zusje en ik samen met de kinderen uit de buurt altijd de gekste spelletjes. Ik zou dit pakket graag winnen voor mijn vrijwilligerswerk. Een zorgboerderij voor dementerende ouderen. En aangezien die nog veel van het verleden weten en de meeste dol zijn op spelletjes zullen ze hier heel blij mee zijn.

 • Reply Sabine Hensens 26 april 2019 at 9:05 am

  Vroeger hebben we veel spelletjes thuis gespeeld. Vooral Levensweg, Monopoly en Rummikub waren favoriet. Heerlijk vond ik dat, even alleen met mijn moeder (en soms zusje) aan tafel en een spelletje spelen. Het moment waarop we een lekker glas drinken kregen (meestal sinas of cola wat we normaal niet mochten) en een lekker koekje of chips.
  Echt een avond om naar uit te kijken!

  Ik heb vanaf de geboorte van onze eerste fanatiek spellen verzameld en de collectie was echt enorm (paste niet meer in een grote kledingkast) Jammer genoeg bleken mijn kinderen 0,0 interesse te hebben in spelletjes en hierdoor heb ik alles weggedaan. Je voelt hem al aankomen 😉 Nu ze wat ouder worden beginnen ze het ineens leuk te vinden om een spelletje te spelen! Ik ben helemaal blij!! Alleen het aanbod is minimaal en ik zou daarom graag een kansje willen maken op dit toffe pakket. Als dat geen garantie is voor nieuwe mooie herinneringen en speelplezier weet ik het ook niet meer!

 • Reply Astrid Schouten 26 april 2019 at 1:52 pm

  Toen ik nog klein was speelden we regelmatig spellen thuis, van monopoly en rummikub tot yathzee en mens-erger-je-niet. Ook werden de spelletjes altijd meegenomen als we gingen kamperen, want lekker buiten voor de tent met het gezin spelletjes spelen is natuurlijk de ideale vakantiebezigheid! 🙂
  De laatste tijd zijn we niet meer zo actief met spellen spelen, maar met feestdagen begint het toch altijd weer te kriebelen om een leuk spel te doen met de hele familie. Daarom zou dit een super leuk pakket zijn om die goede oude tijd weer op te halen en nieuwe herinneringen te maken!!

 • Reply Désiré 27 april 2019 at 5:55 am

  Tijdens start vakantie op de 1e dag steevast verstoppertje in het donker, geweldig!
  De avond erna was een bordspel vaste prik. Overdag bakten we in de keuken koekjes voor bij het spel.
  Goede herinneringen aan het internaat die dit zo oppakte ?
  Met dit pakket hebben we weer een nieuwe twist om als vakantie start in mijn eigen gezin door te voeren ?

 • Reply Mirjam Hellingman 27 april 2019 at 1:31 pm

  ♟??Ik had als kind zelf een leesplankje, alleen was dit de moderne versie van plastic (jaren 70). Pim Pam Pet en Ganzenbord speelde ik veel met mijn broer en zus. Met onze kinderen doen we nu veel monopolie op de camping, maar ouderwets Hollandse spelletjes met oud-Hollands snoepgoed zullen ze zeker ook waarderen!♟??

 • Reply Linda 27 april 2019 at 1:46 pm

  Ik ben echt opgegroeid met spelletjes! Wij hadden altijd een kast vol spellen en iedere feestdag kocht mijn moeder een nieuw spel voor in de kast.
  We zijn ondertussen allemaal het huis uit, maar de spellen liggen nog bij mn moeder. Af en toe ga ik daar eens heen om een spelletje te spelen, erg leuk!

 • Reply harry brants 27 april 2019 at 8:47 pm

  toen we nog geen tv hadden speelden we met zijn allen waren met 7 kinderen heel veel spelletjes, mens erger je niet, ganzenbord en met de kaarten , later is er een tv gekomen maar zijn toch altijd blijven spelen

 • Reply sylvia v 30 april 2019 at 4:03 pm

  spelletjes!!!! daar heb ik mooie herinneringen aan!! we hebben vroeger veel ganzenbord en mens erger je niet gespeeld, altijd op vrijdagavond, samen met mijn moeder en 2 zusjes. ook hoorde daar een glas cola en bakje chippies bij, heerlijke avondjes waren dat! met dit spellenpakket kan ik onze beide jongens ook zulke herinneringen meegeven…

 • Reply Trotsema fati 30 april 2019 at 7:17 pm

  De mooiste herinneringen van vroeger de verhaaltjes en spelletjes van mijn lieve oma als we bij haar gaan logeren
  Oh wat mis ik die tijd en wat mis ik haar erg❤

 • Reply Mariëtte 30 april 2019 at 8:56 pm

  Mijn oma hield niet van spelletjes, maar speelde toch altijd 31-en met ons en dan had ze de grootste lol. Zelf doen we ook wel eens een avondje spelletjes met onze kinderen. Uno en yahtzee is favoriet

 • Reply Marian B 30 april 2019 at 9:17 pm

  Wij deden altijd spelletjes met opa en oma. Dit hebben we er eigenlijk altijd tot het laatst in gehouden. Rummikub en kaartspelletjes zijn favoriet. Toen we jonger waren hebben we heel wat geganzenbord en veel mens erger je niet spelletjes gespeeld. Een mooie en gezellige tijd waar ik ze dankbaar voor ben. Nu speel ik graag spelletjes met mijn eigen kinderen.

 • Reply Randi Slagt 1 mei 2019 at 11:52 am

  De spelletjesavonden op vrijdagavond, waarbij de winnaar het volgende spel mocht kiezen. Dat was soms dubbel pech 🙂

 • Laat een reactie achter