Gouwe ouwe

1 april 2015

Het liedjesrepertoire van een kind is misschien niet zo veranderlijk als de Top 40. Maar op de peuterspeelzaal van Finn heeft het ‘Klein klein kleutertje’ van toen wel plaats gemaakt voor de modernere peuterpop. En als je peuter de eerste noten van een voor jouw volstrekt onbekend hip nummer inzet en jij met je mond vol tanden staat, dan voel je je oud! Gelukkig mailt de juf van Finn ons regelmatig de songteksten van de nieuwe liedjes op school, waardoor ik toch nog een mopje mee kan zingen. Maar thuis gooi ik er ook gewoon af en toe een gouwe ouwe tegenaan. Ik vind het heerlijk, die nostalgische muziek van vroeger. En Finn zingt inmiddels ook uit volle borst mee. En daar heb ik onlangs een heerlijke cd voor gescoord. Pareltjes voor pareltjes: een cd vol traditionele kinderliedjes, zonder over-vrolijke, schreeuwerige kinderkoortjes, zangeressen die tien octaven te hoog zingen of instrumentale tierelantijnen. Maar alleen een piano en de warme stem van Frans Limburg.

Op Pareltjes voor pareltjes staan maar liefst 30 klassieke kinderliedjes. Van ‘Klein klein kleutertje’, ‘In een groen groen knollenland’ tot ‘Klap eens in je handjes’. En herinnert u zich deze nog, nog, nog….??!

 

Stuk voor stuk hitmachines die tot op de dag van vandaag scoren bij menig peuter! Zodra ik de cd thuis aanzet, gaat Finn al klaarstaan om mee te zingen. En Charlie zit op zijn knieën op het ritme van de muziek met zijn billetjes mee te schudden. De meeste handgebaren van ‘Klap eens in je handjes’ heeft hij zelfs al onder de knie en doet hij fanatiek mee. Door de eenvoud van de liedjes, versta je duidelijk wat er gezongen wordt en zingen kinderen ze zo mee. Als extra bonus staat aan het einde van de cd van ieder liedje ook een instrumentale versie. Leuk, want zo kun je de liedjes eindeloos nog vele malen over doen!

Pareltjes voor pareltjes kun je kopen als cd voor €11,95, of downloaden via iTunes. Leuk voor thuis, maar bijvoorbeeld ook een heel leuk en origineel cadeau voor een (oppas)oma of opa!

Peuters eerste gezelschapsspel
Ontmoet de schattige Birdies

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter