De stal van Ozosnel knutselen voor Sinterklaas

19 november 2022
De stal van Ozosnel knutselen voor Sinterklaas!

In deze Sinterklaas periode zijn de ogen natuurlijk vooral gericht op Sint & de Pieten. Maar wij zijn óók groot fan van Ozosnel, de trouwe viervoeter van Sinterklaas. Het paard draagt Sinterklaas ieder jaar weer van intocht naar intocht en over de daken om cadeautjes naar de kinderen te brengen. En daarom wilden wij iets moois voor Ozosnel knutselen; een fijne stal waarin hij tussen het harde werken door kan uitrusten. En hier laten we je stap voor stap zien hoe jij zelf ook zo’n mooie stal voor Ozosnel, het paard van Sinterklaas kunnen knutselen.

Wat heb je nodig voor het knutselen van de stal voor Ozosnel?

 • Een lege (schoenen)doos
 • Gekleurd papier, o.a. te koop bij de HEMA.
 • Eventueel verf
 • Onze Ozosnel printable
 • Lijm
 • Schaar
 • Stiften of potloden
 • Satéprikkers
 • IJsstokjes, o.a. te koop bij Speelgoedpostorder.nl.
 • Handje stro of hooi
‘Lees ook: Sinterklaas raamtekening | Gratis Sint sjablonen voor op het raam!

De Ozosnel stal knutselen

 1. Kleur de Ozosnel printable in met stift of potlood en knip het paard van Sinterklaas daarna uit.
 2. Beplak de binnen- en buitenkant van je kartonnen doos met gekleurd papier. Of je kunt de doos ook verven. Ik heb de binnenkant geverfd en de buitenkant met papier beplakt.
 3. Plak Ozosnel dan tegen de achterkant van de doos, in zijn ‘stal’.
 4. Dan ga je het hek van de stal voor Ozosnel knutselen van ijsstokjes en satéprikkers. Plak de prikkers dwars op de ijsstokjes en plak het hek daarna tegen de doos aan.
 5. Vul de stal tot slot met een laagje hooi of stro en de stal voor Ozosnel is helemaal klaar. Leuk om neer te zetten en naar te kijken, maar je kunt er ook mee spelen. Wie weet heb je een speelgoedpaard van bijvoorbeeld Playmobil, die kun je er dan ook leuk in zetten!
‘Lees ook: Een Ozosnel stokpaard maken voor Sinterklaas.’
De stal van Ozosnel knutselen voor Sinterklaas!

Simpel om te maken, maar super leuk toch?! Als jij nu ook zo’n leuke Ozosnel stal gaat knutselen voor Sinterklaas, dan vinden wij het super leuk om ook jullie creaties te zien. Dus deel die vooral met ons door bijvoorbeeld een foto van het eindresultaat op Facebook of Instagram te posten, waarin je Lady Lemonade tagt. Maar ons een privé berichtje sturen, mag natuurlijk ook altijd!

Nog meer leuke Sinterklaas inspiratie!

Behalve deze mooie Ozosnel stal vind je op onze website nog veel meer leuke Sinterklaas ideeën om te knutselen. Daarvoor klik je hier. Ook hebben we hele vrolijke Sinterklaas versiering om zelf te maken. Of print één van deze leuke Sinterklaas kleurplaten. En al onze andere Sinterklaas knutsels, recepten, spelletjes en meer die vind je hier.

Houd verder onze website ook goed in de gaten, want de komende periode zullen we nog veel meer leuke Sinterklaas, maar natuurlijk ook Kerst ideeën met jullie delen. Wanneer je je abonneert op ons YouTube kanaal mis je niks meer van ons!

In dit blog maken wij gebruik van affiliate links. Wanneer jij iets koopt via onze website, krijgen wij daar een kleine vergoeding voor. Dat kost jou niets extra, maar helpt ons om Lady Lemonade te onderhouden.

Een chocolade letter surprise maken voor Sinterklaas
Een schoen knutselen voor Sinterklaas

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter