Een paasdoos knutselen zonder schoenendoos

31 maart 2023
Een paasdoos knutselen zonder schoenendoos!

Ken je dat; net als jij een schoenendoos weggegooid hebt, komt je kind thuis met een brief van school waarin het paasontbijt aangekondigd wordt. Er moet een paasdoos gemaakt worden van – jawel! – een schoenendoos. En die heb jij dus niet meer. Gelukkig kun je ook zonder een schoenendoos een hele mooie paasdoos knutselen. Namelijk deze mooie paashaas met genoeg ruimte voor een paasontbijtje voor een klasgenoot. Wij laten je stap voor stap zien hoe je deze paasdoos maakt.

Wat heb je nodig voor het knutselen van de paasdoos?

 • Een kartonnen doos of karton. Of als je dat niet hebt, kun je ook gekleurd knutselkarton gebruiken wat o.a. te koop is bij de HEMA.
 • Een cadeautasje, ook te koop bij de HEMA. Wij hebben die van 31 x 24 cm gebruikt.
 • Wit en zwart papier
 • Glitterpapier, te koop bij de HEMA
 • Grote pompon, ook te koop bij de HEMA
 • Lijmstift & hobbylijm of een lijmpistool
 • Schaar
 • Stiften
‘Lees ook: De leukste paaskleurplaten voor kinderen (gratis downloaden!).’

De paasdoos knutselen

 1. Knip uit karton 2 grote kanten; net iets groter dan je cadeautasje. En één klein stuk dat net iets groter is dan de bodem van je cadeautasje. Deze moet je ook nog aan de andere twee delen karton kunnen vastplakken, dus zorg dat je aan beide kanten een lijmstrook extra knipt.
 2. Lijm de grote zijkanten vast aan de onderkant.
 3. Knip uit karton twee paashaas oren, plus uit glitterpapier de binnenkant van de oren en lijm dit op het karton.
 4. Daarna pak je de paasdoos er weer bij. Plak nu beide grote zijkanten in een driehoek tegen elkaar aan met daar tussenin de oren van je paashaas.
 5. De basis van de paasdoos is nu klaar, tijd om er een paashaas van te knutselen! Knip de ogen, snorharen en tanden van papier en plak ze op de doos. Gebruik voor de neus een grote pompon. En teken met de stiften de mond en de roze wangen van de paashaas.
 6. Pak dan het cadeautasje er weer bij. Doe er een lekker paasontbijt in, schuif het tasje in de paashaas. Et voila! Je hebt een super vrolijke paasdoos geknutseld zonder schoenendoos.
‘Lees ook: 5 Leuke recepten voor het bakken van paaskoekjes.’
Een paasdoos knutselen zonder schoenendoos!

Zit jij ook zonder schoenendoos en ga je deze paasdoos nu ook knutselen? Dan vinden wij het super leuk als je het eindresultaat met ons deelt! Dat kan bijvoorbeeld door een foto van jouw paashaas te delen op Facebook of Instagram waarin je Lady Lemonade tagt. Of je stuurt ons een privé berichtje, dat kan natuurlijk ook!

Nog meer knutselinspiratie voor Pasen

Behalve deze paasdoos vind je op onze website ook nog deze andere paasdozen om te knutselen. En daarnaast hebben we ook nog allerlei andere leuke inspiratie voor Pasen. Knutselliefhebbers moeten bijvoorbeeld zeker even ons blog bomvol Paasknutsels bekijken. Of al onze knutselideeën voor het maken van een paasmandje. En kijk ook eens naar deze paasspelletjes als je van spelletjes spelen houdt. Vooral de GPS paaseieren speurtocht is leuk!

Al onze andere knutselideeën vind je in het knutsel archief van onze website. En wil je nooit meer iets van ons missen, abonneer je dan nog even op ons YouTube kanaal. Want daar publiceren we iedere week een nieuwe creatieve video. En als gratis abonnee mis je helemaal niks meer van ons!

Wij maken gebruik van affiliate links. Wanneer jij iets koopt via onze website, krijgen wij daar een kleine vergoeding voor. Dit kost jou niets extra, maar helpt ons om Lady Lemonade te onderhouden.

Een vrolijk paasmandje maken met kinderen
1 April grappen | Dit zijn de beste 1 april pranks & grappen voor thuis!

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter